• Bloemenwinkel voor Alkmaar in Oudorp!
  • Tikkie snel boeket bestellen!
  • Bloemgoed 2.0 uw uitvaartbloemist
  • Ook op zondag open van 10.00 tot 17.00 uur!
  • Boeketten op maat van S tot DL!

Kerst Blog 2021

 


Kerst 2021 Blog 18

28-12

 

Vandaag staat onze winkeldeur weer open van 8.00 tot 17.00 uur voor het afhalen van een boeket op maat. Betaal zoveel mogelijk contactloos of met een pincode.

Een boeket bestellen en laten bezorgen kan via onze website:

http://www.tikkiesnelboeketbestellen.nl/tikkie-snel...

In de winkel wordt vandaag gestart met de voorbereidingen van het maken van lauwerkransen voor de winnaars van de NK kampioenschappen Shorttrack komend weekend in Heerenveen.Ook mogen we de kransen maken voor NK marathonschaatsen wat plaats gaat vinden op 1 januari 2022 in de Meent in Alkmaar. Ook dit jaar opnieuw zonder publiek maar wel te volgen via live streams.

Een lauwerkrans is een cirkelvormige krans gemaakt van in elkaar hakende takken en bladeren van de aromatische laurier, die het hele jaar zijn groene kleur houdt. In de klassieke oudheid werden lauwerkransen geschonken aan overwinnaars. Lauwerkransen worden ook gebruikt als grafkransen. Bij lauwer- en triomfkransen wijzen de punten van de bladen naar onderen. Bij grafkransen wijzen alle lauweren in één richting in de rondte.

#bloemgoed #bloemgoedblog #kooplokaaloudorp #mooiwatbloemendoen #boeketopmaat

 Kerst 2021 Blog 17

27-12

 

De laatste week van 2021 is in gegaan en gaan we aftellen naar .Op deze maandag 27 december is de winkel nog gesloten. De bloemenveiling start vanochtend weer op en vanmiddag gaan we weer verse bloemen bestellen.

“Kerstboom eruit - kamerplant erin” zal onze eerste actie worden van het nieuwe jaar. Buiten zal het nog wel grauw en grijs blijven, en binnen leeg zonder kerstboom en versiering na de jaarwisseling. Gelukkig is er een oplossing. Want met planten om je heen voel je je fijner. Zeg maar dag tegen die winterdip!

We hebben er al eerder over geschreven Google vermeldingen. Onderstaande foto is de meest bekeken van onze winkel met een aantal van 46.141 keer sinds 2018. Een mooie en kleurrijke buiten presentatie. Daar worden wij blij en vrolijk van

#mooiwatbloemendoen #kerstboomeruit #bloemgoedblog #bloemgoed #kooplokaaloudorp

 

Kerst 2021 Blog 16

26-12

 

Vandaag en morgen nog rustig kerstfeest vieren. Vanaf dinsdag 28 december staan wij voor u klaar. We starten in de winkel met een grote schoonmaak en voorbereidingen voor het laatste Bloem(goed)koopje. Wij wensen iedereen nog een gezellige dag.

Rozen staan hoog op de lijst van de meeste verkochte bloemen. Een roos is ook de koningin van de bloemen. De hartvormige blaadjes staan voor liefde en vertrouwen. De doornen geven aan dat de liefde niet altijd over rozen gaat. Vooral rode rozen zijn onlosmakelijk verbonden met de liefde, maar wist je dat iedere kleur een eigen betekenis heeft?

Rood: liefde en respect.Wit: echte liefde, puurheid, waardigheid.Roze: geluk, dankbaarheid, zuiverheid.Oranje: verlangen, waardering, sympathie.Geel: intieme vriendschap, verbondenheid.

Ook combinaties van kleuren en combinaties met andere bloemen hebben een betekenis. Met een witte en rode roos samen spreek je bijvoorbeeld de wens uit om altijd samen te zijn. Rozen in een boeket symboliseren dankbaarheid en één roos in een groot boeket staat voor: jij bent degene van wie ik hou, jij bent het voor mij!

De Grieken, Romeinen en Egyptenaren ontdekten vele duizenden jaren geleden de schoonheid van de romantische roos. Helaas moesten wij wachten tot de zestiende eeuw. Sindsdien groeit de populariteit van de roos non-stop en komen er ieder jaar weer nieuwe soorten bij. Het is duidelijk: van de roos zijn we nog lang niet af.

#bloemgoed #bloemgoedblog #kooplokaaloudorp #kerst2021 #mooiwatbloemendoen

 

 


Kerst 2021 🎄 Blog 15🎄
25-12-2021

 

❇️ Aan welk kerstnummer moet u denken bij onderstaande twee regels?

🎼 Het is kerstochtend 2021
Ik weet het nog zo goed want de bloemenbak was leeg 😧

Flappie natuurlijk van Youp van ‘t Hek.
Wat hebben we dit nummer veel voorbij horen komen de afgelopen dagen op Skyradio. Hopelijk bent u niet in de winkel geweest want Jan Pieter kent dit nummer helemaal uit zijn hoofd en laat iedereen mee genieten.

Wat een rare kerst periode was het. Begin van de week niet echt super druk. Klanten begrepen ook niet goed of wij nu wel open mochten of niet. We hebben regelmatig discussies gehad. “Ik wil gewoon binnen even mijn bloemen uitzoeken” Nee mevrouw dat mag niet wij verkopen aan de deur. Het is ook heel verwarrend als je tegenover een Albert Heijn zit, naast een Etos en een Bruna met PostNL die dus allemaal essentiële winkels zijn. Laten we hopen met elkaar dat deze lockdown snel voorbij is!
Dat we in 2022 weer leuke activiteiten kunnen organiseren met in september ons 5 jarig bestaan van onze winkel op het Oudorperplein.

❇️ De bloemenbak was echt helemaal leeg gisteravond en nog één tafel met de laatste kerststukken over. Wow wat een fijn gevoel. Zo kunnen we met alle medewerkers rustig kerst vieren t/m maandag 27 december. De dag waarop de veiling weer op start en wij in de late middag weer verse bloemen online kunnen bestellen voor levering op dinsdagochtend.

❇️ Vanaf dinsdag t/m oudejaarsdag 31 december zijn we nog geopend van 8.00 tot 17.00 uur. Mocht de lockdown nog van kracht blijven dan zijn openingstijden in het nieuwe jaar t/m 14 januari van 9.00 tot 17.00 uur.

❇️ We sluiten het jaar af met een mooie opdracht voor het maken van lauwerkransen voor kampioenschappen schaatsen shorttrack in Heerenveen. Meer informatie in onze blog van komende woensdag 29 december.

❇️ Waardering vinden wij heel belangrijk zeker naar onze medewerkers toe. Vandaar dat zij een mooie gevulde kersttas hebben gekregen met inhoud. Ook onze bezorger Co en onze stagiaires Denise en Lucas kregen een tas. We zijn ook zo blij met onze medewerkers❣️

❇️ Wij wensen u allemaal een gezellige 1e kerstdag en tot de volgende Blog!
En geniet nog maar eens van deze geweldige video montage van Flappie.

https://youtu.be/P_lhoe93DvQ

#bloemgoed #bloemgoedblog #kooplokaaloudorp #xmasmadewithlove #kerst2021 #flappie


Kerst 2021 Blog 14

24-12-2021

 

De laatste dag voor de kerst is aangebroken. Vanavond vieren we kerstavond. De december dagen zijn voorbij gevlogen. We verwachten vandaag veel drukte zeker op het midden van de dag. Kom daarom extra vroeg!Onze verkoop voor de winkel sluit om 17.00 uur. Een boeket laten bezorgen voor vandaag kan maar moet uiterlijk voor 10.00 uur besteld zijn.

Kerstavond is de avond voor Kerstmis en vindt plaats op 24 december. In de christelijke wereld (de katholieke en de protestantse kerken) wordt op deze avond binnen de kerkgemeenschap de geboorte van Jezus Christus gevierd.

Waarom zijn (en blijven) de bloemen zo duur? Bloemen zijn natuurproducten die veel aandacht vragen tijdens het kweken. De tijd die hierin gaat zitten kost geld. Deze prijs willen kwekers natuurlijk graag vergoed hebben en daardoor zijn bloemen soms nogal duur. Bij elke prijs speelt vraag en aanbod een rol. Kerst wordt over de hele wereld gevierd. In veel Europese landen en daar buiten zijn alle bloemen winkels normaal geopend. Ook de hoge prijzen van energie en transport zijn van invloed op de prijs.

In de video van vandaag een overzicht van foto’s rond ons kerst thema van dit jaar. Met liefde gemaakt voor U

#bloemgoed #xmasmadewithlove #bloemgoedblog #mooiwatplantendoen #boeketopmaat #mooiwatbloemendoen

 

 

Kerst 2021 Blog 13

23-12-2021

 

Heel veel klanten vinden het prettig om lekker vroeg te komen nu we al om 8.00 uur open zijn. Wel jammer dat we al om 17.00 uur sluiten maar dankbaar dat we toch open mogen zijn voor afhalen van een boeket of arrangement.

Op Google is onze winkel 24/7 “open”. Onze foto’s zijn razend populair. De 225 foto’s zijn in de maand november meer dan 15.000 keer bekeken. Ook onze website weten klanten goed te vinden. Deze is actueel en geeft een overzichtelijk beeld van onze passie voor bloemen en planten.

Beide kerstdagen zaterdag 25 en zondag 26 december maar ook maandag 27 december is onze winkel gesloten. Ook onze webshop sluit dan voor bestellingen. Bestel daarom tijd uw boeket op:

www.bloemgoed.nl/tikkie-snel-boeket-bestellen

De amaryllis blijft de populairste plant in deze kerstperiode en is vandaag op de foto’s te zien. De stijlvolle en sensuele Amaryllis (ook bekend als Hippeastrum) is verkrijgbaar in vele variëteiten en rijke aardse kleuren. Grote kracht van deze woonplant is haar gedaanteverwisseling. Uit een bol komt een holle, statige stengel waaraan gladde knoppen komen. Die openen zich tot volumineuze kelken met fluweelachtige bloemblaadjes in wit, zalm, rood, roze of zelfs groen. De bloemen kunnen tot wel 20 cm breed worden. Heel spectaculair, vooral omdat je al die pracht niet verwacht uit die gestileerde steel, al helemaal niet in de wintermaanden.

Amaryllis behoort tot de familie Narcis en kent meer dan 70 soorten. Die groeien vooral in de (sub)tropische gebieden van Mexico en de Caraïben tot het noorden van Argentinië, de oer-Amaryllis ontstond vermoedelijk in Brazilië. Amaryllis staat voor trots in de goede zin van het woord, maar ook voor betoverende schoonheid. Kortom de Amaryllis is een fonkelde ster in deze donkere dagen.

#mooiwatplantendoen #bloemgoed #kooplokaaloudorp #boeketopmaat #kerstdecoratie


Kerst 2021 Blog 12

22-12-2021

 

Het blijft heel vreemd voor klanten bij de supermarkt, bakker en drogist loop je zo naar binnen en bij ons mag dat niet. Het is nu bel en bestel en halen en betalen bij de deur beter bekend als Click & Collect wat gelukkig wel is toegestaan.Vandaag van 8.00 tot 17.00 uur staan we weer voor u klaar!

Prachtig zonnig weer ook vandaag maar wel met lage temperaturen. Met op vrijdag nog kans op regen. En voor beide kerstdagen is er kans op lichte vorst in het Noorden van ons land. Maar of het dan ook weer wit kleurt is de vraag?

Bijzonder blij waren wij opnieuw met een 5 sterren review op Google. Belangrijke items zoals een warm welkom, goed luisteren naar de klant en dat vertalen naar een passend boeket werd genoemd in deze waardering.

De video van vandaag is een impressie van FloriWorld experience Aalsmeer. Hier beleef je wat bloemen en planten voor je doen. Je kijkt niet alleen, maar ervaart het ook écht via verschillende ruimtes. Op dit moment vanwege de lockdown gesloten maar voor volgend jaar zeer zeker de moeite waard voor een bezoek op een ochtend of middag. Eind oktober waren wij daar met het hele team en partners vanwege een team uitje.

#floriworld #bloemgoed #bloemgoedblog #xmasmadewithlove #mooiwatbloemendoen


Kerst 2021 Blog 11

21-12-2021

 

Nog 4 dagen te gaan en dan is het kerst. De viering dit jaar zal ongetwijfeld weer anders zijn dan vorig jaar nu we weer in een nieuwe strenge lock-down zitten met elkaar. Daarom deze kerst vier je samen met bloemen! Want bloemen brengen vreugde en kleur in huis.

Wij medewerkers van Bloemgoed vinden de kerst periode de mooiste tijd van het jaar. En worden super blij van leuke reacties en complimenten over onze boeketten en arrangementen. En het is natuurlijk helemaal geweldig als een klant ons trakteert op heerlijk appelgebak!

Wilt u nog een kerst boeket op maat sturen wacht dan niet te lang. Graag een bestelling voor vrijdag 24 december doorgeven op:

www.bloemgoed.nl/tikkie-snel-boeket-bestellen

Bijgaande video “deze kerst vier je samen met bloemen” is een initiatief van Bloemenbureau Holland verantwoordelijk voor de consumentenpromotie van bloemen en planten in diverse Europese landen. In Nederland doen zij dat onder andere met Mooiwatbloemendoen.nl en Mooiwatplantendoen.nl.

#kooplokaaloudorp #bloemgoed #boeketopmaat #xmasmadewithlove #mooiwatbloemendoen #bloemgoedblog #kerstdecoratie


Kerst 2021 Blog 10

20-12-2021

 

De laatste dagen en week voor de kerst is aangebroken. Wij zijn geopend van 8.00 tot 17.00 uur voor onze winkel of bestel online/Click en Collect via: www.bloemgoed.nl/tikkie-snel-boeket-bestellen

Wij zijn ook geopend als u bloemen nodig heeft bij een overlijden. Bloemen vormen vaak een basiselement tijdens en na de begrafenis of crematie. Wij maken met liefde en passie rouwboeketten en arrangementen naar uw persoonlijke wens.

Via Google en Google Maps wordt elke maand veel online gezocht naar onze winkel. Bijna 10.000 zoek opdrachten per maand en dat is een bijzonder hoge scoren.

Bloemen houden van mensen en mensen houden ook van muziek. In deze feestmaand natuurlijk van kerstmuziek. Bloemgoed 2.0 heeft een playlist openbaar staan op Spotify: zoek op Bloemgoed kerstmuziek 2.0. De playlist van 34 uur heeft een afwisseling aan internationale kerstmuziek van pop tot jazz, vocaal en instrumentaal.

#bloemgoed #kooplokaaloudorp #boeketopmaat #xmasmadewithlove #mooiwatbloemendoen


Kerst 2021 Blog 9

18-12-2021

 

Na een drukke vrijdag gaan we er vanuit dat de komende dagen de drukte aan zal houden. Er zijn opnieuw veel nieuwe arrangementen gemaakt, klein of groot, goud of rood en allemaal gemaakt met liefde door onze medewerkers

Vandaag bereikte ons het bericht dat door de huidige corona regels m.b.t. evenementen het bestuur van Tulpen Promotie Nederland (TPN) heeft moeten besluiten dat de pluktuin op de Dam op zaterdag 15 januari 2022 niet doorgaat. Het zou de officiële start zijn van het tulpen seizoen.

Het zal een heel spannend worden of er toch een volledige lockdown komt net zoals vorig jaar net voor de kerst. Als bloemist zijn wij aangesloten bij de VBW de landelijke vereniging voor alle bloemisten. VBW is intensief betrokken bij het overleg met de ministeries en doet met haar lobby er alles aan om “zo normaal mogelijk” openhouden van de winkels en pleiten ervoor de winkels in ieder geval tot aan de kerst open te houden (liefst langer) en eventueel middels minder klanten per winkelverkoopruimte of desnoods via buitenverkoop in een kraam of partytent.

De video vandaag is een registratie van onze laatste bloemisten event in oktober 2019. Daarna zijn al dit soort evenementen door covid geannuleerd. Kwekers en bloemen arrangeurs uit heel Nederland werkte aan dit event mee. Mooi wat bloemen doen is zeker van toepassing bij deze video!

#bloemgoed #bloemgoedblog #kooplokaaloudorp #boeketopmaat #xmasmadewithlove #mooiwatbloemendoen #vbw


Kerst 2021 Blog 8

17-12-2021

 

Vorige week vrijdag zijn wij gestart met een dagelijkse blog en dat worden 22 afleveringen. De laatste blog staat online een kwartier voor de jaarwisseling op 31 december. Reuze spannend allemaal zeker omdat wij met ons team wel op een hele aparte manier het nieuwe jaar gaan in luiden.

Komend weekend beloofd het heel druk te worden want volgende week vieren we al het kerstfeest. Kom daarom lekker vroeg want wij gaan al om 8.00 uur open en zondag om 10.00 uur. Geef elkaar de ruimte in onze winkel mocht dit nodig zijn.

Elk jaar is het natuurlijk de vraag wordt het een witte kerst? Koude vrieslucht is onderweg naar de Benelux, maar of deze ons gaat bereiken is nog niet zeker! Maar de kans op sneeuw met kerst is dus mogelijk.

Onze medewerkers zijn al helemaal in kerst stemming, gezellige kerstmuziek op standje 6 in de winkel en dit weekend allemaal in onze foute kersttruien

Vandaag hadden wij bezoek van een echtpaar welke voorbij Utrecht wonen die onlangs van familie een boeket op maat van ons hadden gekregen. Zij waren zo verrast met dit boeket en de kwaliteit hiervan. Ze hadden nog nooit zo’n mooi boeket gehad en kwamen daarom naar onze winkel toe om ons persoonlijk te bedanken. Hoe leuk is dat!

Elke dag is het een feest om weer nieuwe foto’s te maken van de kerst arrangementen. Maar in de video van vandaag ook een impressie van onze kerst boeketten op maat!

#bloemgoed #kooplokaaloudorp #mooiwatbloemendoen #bloemgoedblog #xmasmadewithlove #boeketopmaat


Kerst 2021 Blog 7

16-12-2021

 

Het begint allemaal heel snel weer “normaal” te worden maar dat is het natuurlijk niet. We zijn een uurtje eerder open en s’avonds gaan we een uurtje eerder dicht. Maar we zijn dankbaar dat we de winkel open mogen houden. Vorig jaar rond deze tijd mochten wij alleen maar buiten in een partytent bloemen verkopen. Of de maatregelen zo blijven blijft de vraag?

Vanaf 1 januari 2022 gaan onze bezorg tarieven omhoog. Wij bezorgen veel elektrisch maar de prijs per Kilowatt is vele malen hoger dan vier jaar geleden. Binnenkort krijgt u alle informatie omtrent de nieuwe prijzen.

Heel veel mensen hebben er mee te maken gehad. De datum van een bijzondere verjaardag moest worden verplaatst. Huwelijken uitgesteld naar 2022 met de hoop dat het dan wel doorgang mag vinden. Heeft u plannen voor een huwelijk en zoekt u een bloemist? Dan willen wij graag met u in gesprek om te laten zien wat de vele mogelijkheden zijn. In bijgaande video een mooie impressie wat er mogelijk is. En natuurlijk zeker bloemen voor een huwelijk worden ook dan met liefde gemaakt


Kerst 2021 Blog 6

15-12-201

 

Vanavond was er duidelijkheid omtrent nieuwe maatregelen. Als bloemist mogen wij in ieder geval tot medio januari “gewoon” open blijven. En dat betekent dat we ons volop kunnen richten op de kerst, zonder verzwarende omstandigheden. U bent dus van harte welkom dagelijks van 8.00 tot 17.00 uur en op zondag van 10.00 tot 17.00 uur.

Ook dit jaar geen mogelijkheden voor een X-MAS Shopping Night. We stellen het maar weer uit en wordt de nieuwe datum vrijdag 9 december 2022.

In deze kerst tijd brengt de amaryllis als fonkelende bloem warmte in koude dagen. Je kunt er zelfs de ster van de feestdagen van maken. De bloemblaadjes van de amaryllis zijn heel bijzonder; ze lijken wel van prachtig fluweel. Ze zijn er in het wit, rood, geel, (zalm)roze, paars, oranje en tweekleurig. Meestal zitten er wel vier tot zes indrukwekkende bloemen aan de steel. De amaryllis heeft geen blad, daarom noemen ze haar in de Verenigde Staten ook wel een ‘Naked Lady’.

De amaryllis symboliseert trots en betoverende schoonheid, en uit een gevoel van vriendschap en genegenheid. Echt een bloem om harten mee te veroveren dus, vanaf de keukentafel in een boeket of als je een mooie bos weggeeft.

Tot besluit informatie hoe je deze bloem kunt gebruiken voor een feestelijke aankleding boven bijvoorbeeld de kersttafel.

DIT HEB JE NODIG:

TouwWashitape of bloemistentapeStiftEen priem of mesjeSchaarDe allermooiste amaryllissen

EN ZO MAAK JE HET:

Breng een bezoekje aan onze winkel en kies de allermooiste amaryllissen uit. Afhankelijk van de tafelgrootte kom je met 5 bloemen een heel eind.

Leg de amaryllissen naast elkaar en op dezelfde hoogte. Wikkel om iedere steel een stukje tape. De tape zorgt voor extra stevigheid en voegt direct een extra touch toe. Zet met een stift een stipje op de tape, mooi in het midden. Hierna kun je de steel doorboren met een priem of de punt van een mesje.

Rijg het touw door de stelen heen en verspreid de bloemen over het touw. Steekt de ene steel iets hoger uit dan de rest, dan kan je 'm bijknippen. Hang de amaryllissenslinger boven de tafel of aan de muur en voilà. Vergeet de stelen niet met wat water te vullen, daardoor blijven ze veel langer mooi.

#mooiwatbloemendoen #bloemgoed #kooplokaaloudorp #xmasmadewithlove #amaryllis


Kerst 2021 Blog 5

15-12-2021

 

Zondag is er hard gewerkt door onze medewerkers en vandaag was het resultaat goed zichtbaar in bijgaande video. Heel veel nieuwe kerst arrangementen waar er enkele al weer verkocht zijn. We zien dat veel klanten eerder dan normaal hun huis in kerst sfeer willen brengen.

Ook vandaag weer veel complimenten omtrent ons thema, de etalage en verlichting. Alle verlichting is duurzame led verlichting, en is bijna allemaal te programmeren via een applicatie. Wij gebruiken hiervoor de spot armaturen van HUE (Philips).

Nog op zoek naar een mooi Kerst cadeau voor ouders, of grootouders dan hebben wij voor u de Hi-five cadeaukaart. 4 boeketten M (€15) en 5e gratis. Deze cadeaukaart wordt feestelijk ingepakt en kost € 60.

Wij krijgen veel telefonische bestelling met name van bedrijven en/of instellingen. Wij leveren en bezorgen graag boeketten maar doen dat niet op rekening. Betalen kan makkelijk en snel via een Tikkie. Een bijbehorende factuur sturen wij apart via de e-mail.

#bloemgoed #kooplokaaloudorp #xmasmadewithlove #kerstdecoratie #mooiwatbloemendoen #bloemgoedblog


Kerst 2021 Blog 4

14-12-2021

 

Gisteren in de blog aandacht voor de opening van het tulpen seizoen op 15-01-2022 op de Dam in Amsterdam. “ Kort door de bocht” wordt het de hoogste tijd voor een “Max Verstappen” tulp zeker nu Max wereldkampioen is geworden van de Formule 1 op zo’n jonge leeftijd van 24 jaar.

Gezien de eerste berichten uit Den Haag lijkt het erop dat wij met de winkel voorlopig open mogen blijven zoals op dit moment tot 17.00 uur. Maar wat balen opnieuw voor alle onze collega’s ondernemers in de horeca om in de mooiste tijd van het jaar alleen overdag open te mogen zijn.

In de winkel vandaag hard gewerkt aan nieuwe kerst arrangementen. In de blog van morgen meer aandacht hier voor in de vorm van een korte video. Wilt u daar niet op wachten kom het dan zelf zien en beleven in onze winkel. We zijn al om 8.00 uur geopend.

Snel een boeket laten bezorgen dat kan heel makkelijk en snel via onze eigen website en betaal via een Tikkie.

www.bloemgoed.nl/tikkie-snel-boeket-bestellen

De foto bij deze blog is gemaakt in januari 2020 voor onze winkel. We hadden toen onze eigen tulpen pluktuin. We hopen dit weer te organiseren in het 3e weekend van januari 2022.

#bloemgoed #kooplokaaloudorp #xmasmadewithlove #kerstdecoratie #tulpenpromotienederland #maxverstappen


Kerst 2021 Blog 3

13-12-2021

 

Het was een drukke zaterdag en was het gezellig druk in de winkel. Heel veel enthousiaste klanten en mooie complimenten ontvangen over onze kerst arrangementen.

In deze kerst periode zijn er altijd bijzondere momenten en deze keer ging het over kleine kaarsjes en een engel. Een mevrouw kwam onze winkel binnen en stelde een vraag: “U zal het wel niet hebben maar ik zoek van die kleine dunne kaarsjes van Gouda die vroeger werden gebruikt als echte “lichtjes” in de kerstboom”. Het was even zoeken in ons magazijn maar we vonden nog een doosje voor deze mevrouw. Wat geweldig dit en was kosten de kaarsjes vroeg zij? Dit doosje kaarsjes krijgt u van ons! De mevrouw kreeg tranen in haar ogen en was zo blij. Want eindelijk kon ze de kaarsjes weer plaatsen in een houder vastgehouden door een engel

Het is altijd fijn om vooruit te kijken en zo ook met dit bericht. Tulpen Promotie Nederland legt op zaterdag 15 januari 2022 voor de tiende keer een reusachtige pluktuin aan op de Dam in Amsterdam. Na de officiële opening kunnen bezoekers gratis tulpen plukken. In totaal zullen er meer dan 200.000 tulpen in verschillende kleuren op de Dam staan. Met deze actie wordt het snijtulpenseizoen van 2022 officieel geopend.

Helaas kunnen de laatste twee jaar geen evenementen georganiseerd worden. In de eerste jaren van Bloemgoed stonden wij vaak op kerst markten in de Grote kerk van Alkmaar. Op kerstshows bij auto dealers en hadden we zelf een pop up store voor drie weken op de dijk in Volendam. Kerst door de jaren heen beleef het opnieuw met deze video.

#bloemgoed #kooplokaaloudorp #xmasmadewithlove #kerstdecoratie #mooiwatbloemendoen #tulpenpromotienederland

Kerst 2021 🎄Blog 2🎄

12-12-2021

 

❇️ Vandaag de 2e dag van onze blog. De terugkeer van de blog is enthousiast ontvangen en het bericht op Facebook werd spontaan 4 keer gedeeld.

❇️ In de winkel was het gisteren lekker druk en gelukkig nog tijd over om nieuwe arrangementen te maken. Kom zeker op zaterdag lekker vroeg of wat later in de middag. Maar let op we sluiten de deuren om 17.00 uur omdat wij niet vallen onder essentiële winkels.

❇️ Onze winkel bezoeken is echt een belevenis. Honderden twinkelde led lichtjes en tientallen harten zweven aan het plafond. Een etalage in het goud en rood. En buiten onze winkel wordt dagelijks de Duotent opgezet. Ook deze is feestelijk verlicht d.m.v led verlichting.
En daar staan ook veel mooie kerst arrangementen klein en groot, in het goud, zilver of rood.

❇️ Met het Bloem(goed)koopje besluiten wij deze blog. Dit weekend een windlicht met kerstdecoratie en waxinelichtje voor € 14,95. Deze terugkerende weekend aanbieding is al 4 jaar een succes. Het idee is afgeleid van het vrijdag/ zaterdag voordeel. Weet u het nog heel lang geleden van het warenhuis V&D.

#bloemgoed #kooplokaaloudorp #bloemgoedblog #xmasmadewithlove #decemberfeestmaand #mooiwatbloemendoen #bloemgoedkoopje #winkelsopzondagopen

 


Kerst 2021 🎄Blog 1 🎄

11=12-2021

 

❇️ Vandaag de start van onze aftelkalender naar het nieuwe jaar. 22 dagen kunt u elke ochtend onze blog lezen of bekijken. Met veel info omtrent de kerst, bloemen, planten, gebruiken en nog veel meer. Kortom uw dagelijkse digitale magazine in blog vorm met op deze vrijdag 10 december nummer 1.

❇️Wat is nu eigenlijk een blog? Een blog of weblog is een persoonlijk dagboek op een website dat regelmatig, soms meermalen per dag, wordt bijgehouden. De auteur, ook blogger genoemd, biedt een logboek van informatie aan aan zijn publiek in dit geval dus uw als trouwe Bloemgoed volger via Facebook, Instagram en website.

❇️ Wat zijn DE kleuren voor kerst? En waarom krijgen we zoveel losse bloemen in de kleuren rood – wit en – groene met kerst? De symboliek speelt een grote rol:

Rood staat voor; liefde, moed maar ook voor offer. Rood is een warme kleur.
Groen staat voor; hoop en nieuw leven.
Wit staat voor; geloof. En we dromen en zingen het vaak in deze periode de associatie voor een witte kerst:
🎼I’m dreaming of a white christmas 🎼

❇️ In onze winkel vindt u dagelijks nieuwe kerst arrangementen. Ze zijn allemaal uniek en met liefde gemaakt door onze medewerkers. Gistermorgen hadden wij een bijzonder mooi arrangement geplaatst als profiel foto. Een paar uur later werd dit arrangement al verkocht.Nieuwsgierig geworden naar onze arrangementen, kijk dan naar bijgaande video. Of beleef het zelf in onze winkel vandaag geopend van 8.00 tot 17.00 uur

#bloemgoed #kooplokaaloudorp #xmasmadewithlove #decemberfeestmaand #mooiwatbloemendoen #bloemgoedblog