• De bloemenwinkel voor Alkmaar en Oudorp!
  • Tikkie snel boeket bestellen!
  • Bloemgoed 2.0 uw uitvaartbloemist
  • Ook op zondag open van 10.00 tot 17.00 uur!
  • Boeketten op maat van S tot DL!

Bloemgoed Valentijn Blog 

 


🌹 Nog 9 dagen ♦️ Valentijnsdag 🌹 6-2-2021

💢 Op deze zaterdag zijn wij geopend van 9.00 tot 18.00 uur in een tent buiten en voor onze winkel.

💢 Als je een boeket tulpen geeft voor Valentijnsdag staat dat voor:

Jij hebt plezier in het leven, een genieter pur sang. Thuis, maar evengoed hou je ervan om op vakantie te gaan en nieuwe plekken te ontdekken. De lente, dat is echt jouw seizoen.

💢 Ah, de liefde. Kriebels in je buik, altijd voor elkaar klaarstaan, niet met of zonder de ander kunnen, flirten, onvoorwaardelijk op elkaar kunnen bouwen, vergeven, niet van elkaar af kunnen blijven, acceptatie: het zijn allemaal uitingen van liefde. Tussen partners, ouder en kind, vrienden of tussen jij en jezelf. We hebben meer liefde nodig en bloemen 🌹 Vind je ook niet?

#kooplokaaloudorp #valentijnsdag #mooiwatbloemendoen #alkmaar #oudorp #bloemgoed #oudorperplein

 

 


🌹Nog 10 dagen ♦️Valentijnsdag 🌹5-2-2021

Elke dag meer dan een week lang is de dagelijkse blog even terug i.v.m. de viering van Valentijnsdag 2021!

💢 Vandaag welkom van 9.00 tot 18.00 uur in onze tent buiten voor onze winkel.

💢 In onze winkel zijn wij al volop bezig met de voorbereidingen voor Valentijnsdag zondag 14 februari a.s.

💢 Het is te merken in de bloemen wereld dat Valentijnsdag er aan komt want de prijzen stijgen met de dag zeker van alle rode bloemen.

💢 Kent u de betekenis van kleuren?

Rood staat voor liefde en respect.
Wit voor echte liefde, puurheid, waardigheid, reinheid. De kleur roze voor geluk, dankbaarheid, zuiverheid.
Oranje voor verlangen, waardering, sympathie. En de kleur geel voor
intieme vriendschap, verbondenheid.

Onderstreep de symboliek met een mono boeket of ga volgende week voor een boeket met een mix van kleuren.

💢 Als vanaf zaterdag de temperaturen gaan dalen komen onze boeketten binnen achter het raam te staan. Onze medewerkers helpen buiten u graag met het uitzoeken van een boeket en pakken vervolgens binnen het gekozen boeket.
Betalen kunt u doen via een mobiele betaal automaat. Afgelopen maandag hebben wij zo al succesvol gewerkt toen heel Nederland wakker werd met ijzel.

#kooplokaaloudorp #valentijnsdag #mooiwatbloemendoen #bloemgoed #oudorp #alkmaar

 

 


Bloemgoed Blog 2020

Welkom bij de dagelijkse blog van Bloemgoed 2.0.
Het zal u niet zijn ontgaan dat de maatregelen & adviezen met betrekking tot het coronavirus per dag worden bij gesteld ook voor onze regio. Voel je welkom in onze winkel zolang het nog mag. Veiligheid, gezondheid en hygiëne staan bij ons voorop, in het belang van onze klanten. Maar het belangrijkste advies is blijf thuis. Maar heeft u ons nodig kom bij voorkeur alleen. Deze blog is dagelijks te lezen t/m 31 december 2020.


🌹3️⃣1️⃣1️⃣2️⃣2️⃣0️⃣2️⃣0️⃣🌹1️⃣0️⃣1️⃣
Yes het is 31 december 2020. De laatste donderdag van de maand, de 366e dag van dit schrikkeljaar 2020. Ben je op deze dag geboren dan is je sterrenbeeld Steenbok. In de Chinese astrologie valt deze dag in het jaar van de Metaal Rat. De zon komt op 8:47 en gaat onder om 16:39. En vanavond om twaalf uur wisselen we van jaar naar 2️⃣0️⃣2️⃣1️⃣!

💢 Dit is de laatste blog aflevering 101.
Alle blogs zijn nog eens terug te lezen op onze website. Veel klanten zullen dit gaan missen en dat zal bij ons zeker ook het geval zijn. Maar er komt iets nieuws voor terug, net weer even anders, niet dagelijks maar met een wekelijkse frequentie.

www.bloemgoed.nl/bloemgoed-blog

💢 Vandaag op deze laatste dag bent u welkom van 9.00 tot 17.00 uur in onze kraam buiten voor onze winkel.

💢 Het Bloem(goed)koopje met de 2️⃣0️⃣2️⃣1️⃣ sterretjes is inmiddels al uitverkocht. Maar niet getreurd het koopje is nog volop verkrijgbaar maar nu met een vuurpijl (demo dus veilig) voor de prijs van €9,95!

💢 Wat een raar jaar was het. Iedere keer de spanning mogen wij open blijven of niet. Gelukkig was dit mogelijk tot de laatste dag ondanks wat beperkingen. Maar wij zijn blij en dankbaar dat u massaal heeft gekozen voor u lokale bloemist. Namens alle medewerkers zeggen wij BEDANKT lieve mensen!
Een prettige jaarwisseling en voor 2️⃣0️⃣2️⃣1️⃣ een voorspoedig, gelukkig maar vooral een bloemrijk nieuw jaar.
En het alle belangrijkste blijf gezond❣️

 


🌹3️⃣0️⃣1️⃣2️⃣2️⃣0️⃣2️⃣0️⃣🌹1️⃣0️⃣0️⃣
Vandaag de 100ste blog! Ongelooflijk wie had dat gedacht. Bij de eerste lockdown in maart van dit jaar begonnen en uitgegroeid tot een dagelijks digitaal informatie bulletin over onze winkel en leuke wetenswaardigheden over bloemen en planten. Morgen op oudejaarsdag aflevering 101 en dat is voorlopig de laatste. Maar Bloemgoed 2.0 komt terug met een andere opzet en met een wekelijkse frequentie!

💢 Op deze woensdag geopend voor onze winkel van 9.00 tot 18.00 uur met trendy boeketten op maat.

💢 Gisteren weer geopend op onze eerste dag na de kerstdagen. Heel veel leuke reacties en verhalen over onze boeketten en opvallend veel van klanten die een boeket cadeau hadden gekregen.

💢 Normaal starten wij na de kerstdagen met de actie: “Kerstboom eruit - kamerplant erin” Maar wegens de beperkingen mogen wij alleen bloemen verkopen en geen planten. Daarom deze keer de actie: “Kerstboom eruit - boeket er voor terug”. Eerlijk is eerlijk iedereen wil toch in deze dagen het thuis extra gezellig maken

💢 Vandaag een video in deze blog gemaakt rond Moederdag dit jaar.
De maand mei is de absolute top maand van 2020 geworden.

#kooplokaaloudorp #alkmaar #mooiwatbloemistemdoen
#oudennieuw #bloemgoed
#kerstboomeruit

 


🌹2️⃣9️⃣1️⃣2️⃣2️⃣0️⃣2️⃣0️⃣🌹0️⃣9️⃣9️⃣
Vandaag gaan wij weer open na een heerlijk lang en gezellig kerstweekend.
Voorlopig mogen wij t/m 19 januari alleen aan buiten verkoop doen. Wij hopen dus op droog weer en weinig wind. Lage temperaturen is prima maar wel een paar graden boven nul graag.

💢 Wij gebruiken twee (party) tenten voor de verkoop van uitsluitend boeketten op maat. Planten verkoop is helaas niet mogelijk. Bestellen van rouw of trouw bloemen graag telefonisch via nummer 072 - 737 0400

💢 Ook onze plukweide gaat niet open om zelf een boeket samen te stellen. U kunt uitsluitend een keuze maken uit boeketten op maat in trendy kleuren.

💢 Bij voorkeur contactloos betalen of met een bankpas met pincode.

💢 Op oudejaarsdag zijn wij geopend tot 17.00 uur. Nieuwjaarsdag 1 januari 2021 gesloten. Zaterdag 2 en zondag 3 januari normale openingstijden zoals u van ons gewend bent.

💢 Normaal hebben wij een dag nodig om weer op te starten met het opruimen en om bouwen van de winkel. Dit jaar waren wij binnen een uur klaar! Alle bloemen waren op en slechts een paar kerststukken over om uit elkaar te halen.

💢 Onze etalage gaan we vandaag veranderen in het thema “Valentijnsdag”.
Over 6 weken wordt dit op 14 februari weer in de hele wereld gevierd.

Valentijnsdag is een dag waarop geliefden elkaar extra aandacht geven met bijvoorbeeld cadeautjes, bloemen of kaarten. Paus Gelasius I riep in 496 14 februari uit tot de dag van de Heilige Valentijn. In de Verenigde Staten is men, uit commercieel oogpun jaren geleden begonnen met de nadruk van anonieme liefde naar liefde. Valentijnsdag is in België en Nederland in korte tijd, sinds midden jaren 90, een groot commercieel succes geworden. Wij hopen echt van ❤️dat de horeca dan weer normaal geopend is voor een romantisch Valentijns diner voor 2!

💢 In de loop van de dag kunt u hier het laatste Bloem(goed)koopje van dit jaar verwachten. Het is in ieder geval kleurrijk en met sterretjes!

 


🌹2️⃣8️⃣1️⃣2️⃣2️⃣0️⃣2️⃣0️⃣🌹0️⃣9️⃣8️⃣
Week 53 is aangebroken met de laatste dagen van 2020. Donderdagavond de jaarwisseling waar misschien heel veel mensen naar uitkijken om een nieuw jaar te mogen begroeten.

🎄Op deze maandag 28 december is onze winkel nog gesloten. Vanmiddag gaan wij weer verse bloemen bestellen en inkopen zodat wij dinsdagochtend weer open kunnen gaan. Niet in onze fysieke winkel maar met de verkoop buiten voor de winkel in twee (party) tenten.

🎄Om je kerststukken klaar te maken voor de jaarwisseling, ga je aan de gang met champagneglazen. Eigenlijk is het heel simpel. Kerstballen eruit en bijvoorbeeld twee champagneglazen erin. En wie weet hebben ze in de supermarkt nog cijfer kaarsjes om 2️⃣0️⃣2️⃣1️⃣ samen te stellen. Wij zijn benieuwd of er nog andere creatieve ideeën zijn. Leuk als je dit hier met ons wilt delen!

🎄Voor het bestellen van bijvoorbeeld rouw boeketten en/of arrangementen kunt u bij ons terecht. Neem telefonisch contact met ons op dan bespreken wij alle mogelijkheden en spreken een bezorg moment af. Op onze website staan foto’s en vindt u meer informatie.

www.bloemgoed.nl/rouwbloemen

🌷Weet u het nog het tulpen plukken in januari van dit jaar. Dat was een groot succes. En met tulpen haal je het voorjaar in huis 🌷

 


🌹2️⃣7️⃣1️⃣2️⃣2️⃣0️⃣2️⃣0️⃣🌹0️⃣9️⃣7️⃣
Wat een heerlijk lang kerst weekend en jammer dat we zoveel mogelijk thuis moeten blijven. Nu maar hopen dat de besmettingen naar beneden gaan en dat ook in Nederland snel gestart kan worden met het vaccineren.

🎄Normaal op zondag zijn wij geopend maar vandaag en ook morgen zijn wij gesloten. Vanaf dinsdag 29 december starten wij weer met de verkoop buiten en voor onze winkel.

🎄 Leuke reacties op de vragen en hierbij de antwoorden.

🔴 In welk jaar gingen de deuren open van Bloemgoed 2.0
A: 2017
B: 2015
C: 2018

Op 28 juli 2017 gingen de deuren van Bloemgoed 2.0 open dus antwoord A.

🟢 De jaaromzet van de bloemenveiling Aalsmeer was dat over 2019 meer dan
A: 3 miljard
B: 4 miljard
C: 5 miljard

Antwoord B moest zijn, de jaaromzet was 4.019 miljard.

🟢 Welke bloem wordt het meest verkocht op de veiling?
A: Tulp
B: Gerbera
C: Roos

Dat was natuurlijk een C Roos.

🟠 Wat is de betekenis van het spreekwoord “een muurbloempje zijn”
A: In een aangename positie verkeren.
B: Alles is even voortreffelijk
C: Niet opgemerkt worden.

Antwoord C moest het hier zijn.

🟠 Welk jaar is een “schrikkel” jaar met in februari 29 dagen.
A: 2021
B: 2020
C: 2019

Dit jaar 2020 was een schrikkeljaar dus het juiste antwoord was een B.

🎄 Over 4 dagen aflevering 101 van deze blog en dat is voorlopig de laatste. Wij zijn wel bezig met een alternatief maar dat zal zeer waarschijnlijk een week editie worden. In ieder geval is het geweldig om te horen en te lezen dat zoveel mensen het een leuke start vonden van de dag!

 


🌹2️⃣6️⃣1️⃣2️⃣2️⃣0️⃣2️⃣0️⃣🌹0️⃣9️⃣6️⃣
Het is 2e kerstdag en wij hebben niet zoveel te melden. Lekker uitslapen, ontbijtje overslaan en genieten van een brunch. In de middag beentjes omhoog en kijken naar een kerstfilm, lezen van een boek of luisteren naar muziek. En in de avond geen groot kerstdiner maar kleine hapjes, een goed glas wijn, en een lekker dessert.

🎄 Misschien luistert u ook naar de TOP 2000. Maar wilt u liever kerstmuziek horen tijdens het kerstdiner kies dan eens voor onze playlist op Spotify “ Bloemgoed kerst muziek”

https://open.spotify.com/playlist/3dw54UiGmu1KIldoZQQogd?si=CKRxnVoGRTefRaUt52BBT

 

🎄 Misschien heeft u deze dagen met de kinderen of met elkaar wel een spelletje gedaan. Daarom vandaag in deze blog leuke meerkeuze vragen.

🔴 Welk huisnummer heeft onze winkel?

A: 51
B: 46
C: 49

🔴 In welk jaar gingen de deuren open van Bloemgoed 2.0

A: 2017
B: 2015
C: 2018

🟢 De jaaromzet van de bloemenveiling Aalsmeer was dat over 2019 meer dan

A: 3 miljard
B: 4 miljard
C: 5 miljard

🟢 Welke bloem wordt het meest verkocht op de veiling?

A: Tulp
B: Gerbera
C: Roos

🟠 Wat is de betekenis van het spreekwoord “een muurbloempje zijn”

A: In een aangename positie verkeren.
B: Alles is even voortreffelijk
C: Niet opgemerkt worden.

🟠 Welk jaar is een “schrikkel” jaar met in februari 29 dagen.

A: 2021
B: 2020
C: 2019

Ga lekker aan de slag met deze vragen en morgen krijgt u van ons de antwoorden.

Wij wensen iedereen een gezellige dag.
En tot morgen voor een nieuwe blog!

 


🌹2️⃣5️⃣1️⃣2️⃣2️⃣0️⃣2️⃣0️⃣🌹0️⃣9️⃣5️⃣
🎼 Het was kerstochtend 1961
Ik weet het nog zo goed mijn konijnenhok was leeg. En moeder zei dat ik niet in de schuur mocht komen. En als ik lief ging spelen dat ik dan wat lekkers kreeg 🎼

“Het is kerstochtend 2020 en dat zullen we nooit snel vergeten want onze bloemenwinkel was gisteren helemaal leeg” En zo kunnen we nog wel even door gaan om een andere tekst te verzinnen op dit geweldige nummer van Youp van ‘t Hek “Flappie”. Wat hebben we dit nummer de afgelopen kerst periode vaak kunnen horen in de winkel. Uitgerekend toen wij gisteravond om een uurtje of zes naar huis reden was in de auto een ander mooi kerst nummer te horen van Chris Rea: “Driving home for christmas”. Direct even op standje 10 gezet en mee gezongen. Wat hadden we hier met z’n allen na verlangd thuis komen voor kerstmis.
Na een bizarre drukke tijd die al begon eind november van dit jaar. Door de Corona werd het allemaal heel bijzonder en konden we elkaar steunen in deze moeilijke periode. Zo hebben onze bloemen toch veel vreugde gegeven bij u thuis, maar ook troost bij droevige omstandigheden. Dat maakt het vak als bloemist zo mooi en divers. Want de opzet en visie van onze winkel is vanaf de opening in juli 2017 altijd geweest. “Wij luisteren goed naar u verhaal en maken er hier vervolgens uniek bloemwerk voor”.

🎄Voor ons team is het nu even bijkomen met een kleine kerst vakantie. Onze winkel is daarom gesloten t/m maandag 28 december. Op dinsdag 29 december zijn wij weer geopend, buiten voor onze winkel met verse bloemen en het laatste bijzondere “Bloem(goed)koopje” van dit jaar.

🎄Misschien wel het meest ontroerende moment in de winkel was deze week met een oudere mevrouw. Zij kwam een klein kerst boeketje kopen om ons ook te bedanken voor het schenken van een kalanchoë plantje tijdens het aangepaste kerst diner voor alle gasten van wijkcentrum “de Oever” in Oudorp.
Net als alle andere klanten kreeg zij van ons het kerstgeschenk met drie kleine kaarsjes en op het kaartje “Cheers op een botanic X-Mas”. En dat werd haar even teveel en kreeg tranen in haar ogen en wij hielden het ook niet “droog”. En wat helemaal past bij de kerst gedachten was dat zij dit geschenkje ging weg geven aan iemand die ook wat steun nodig had. Geef elkaar het licht, want waar licht is, is hoop, is liefde, is leven ❣️

💢 Vrolijk kerstfeest
💢 Merry Christmas
💢 Feliz Navidad
💢 Buon Natale
💢 Joyeux Noël
💢 Fröhe weihnachten
💢 メリークリスマス
💢 Wesołych Świąt
💢 God Jul
💢 Feliz Natal
💢 Veselé Vánoce

#blijfgezond #kerst2020 #kerst #kooplokaaloudorp #alkmaar #mooiwatbloemistendoen #zorgvoorelkaar #bloemgoed

 


🌹2️⃣4️⃣1️⃣2️⃣2️⃣0️⃣2️⃣0️⃣🌹0️⃣9️⃣4️⃣
Kerstavond is de avond van 24 december, de avond voor Kerstmis. Het zal een andere kerst gaan worden ...

🎄Onze bloemen kerststal buiten onze winkel is geopend vanaf 9.00 uur tot 17.00 uur. Kom lekker vroeg want midden op de dag zal het wellicht te druk zijn. Onze webshop is sinds gisteravond gesloten en is weer geopend vanaf maandag 28 december.

🎄U kunt een keuze maken uit boeketten op maat in het wit of rood. Zelf samen stellen van boeketten is niet mogelijk.

🎄Beide kerstdagen 25 en 26 december, zondag 27 en maandag 28 december zijn wij gesloten. Op dinsdag 29 december zijn wij weer geopend in onze kraam voor de winkel. Pas na 19 januari verwachten wij weer normaal in de winkel open te zijn.

🎄 Voor onze trouwe Piggy spaarders hebben wij goed nieuws. In het nieuwe jaar bieden wij een gratis felicitatie boeket aan in de week van u verjaardag. Als uw geboorte datum is geregistreerd dan krijgt u hiervan een e-mail bericht.
Print het bericht uit en neem het mee naar de winkel en ontvang een boeket M met een waarde van € 15.

🎄 Namens alle medewerkers van Bloemgoed 2.0 wensen wij u sfeervolle feestdagen en blijf gezond❣️

#kooplokaaloudorp #kerstmis #alkmaar #blijfgezond #kerst2020 #bloemgoed
#mooiwatbloemendoen

 


🌹2️⃣3️⃣1️⃣2️⃣2️⃣0️⃣2️⃣0️⃣🌹0️⃣9️⃣3️⃣
Via de landelijke vereniging van bloemisten kregen wij bericht dat bloemenwinkels open mogen blijven, buiten en voor de winkel in bijvoorbeeld een partytent. Het is twee keer per dag, bij openen en sluiten, even wat organiseren maar dat hebben wij er graag voor over.

🎄 Op deze woensdag 23 december geopend van 9.00 tot 18.00 uur.

🎄Vandaag nog de laatste mogelijkheid om voor de kerst een boeket te laten bezorgen. En dat kan makkelijk en snel via www.bloemgoed.nl/tikkie-snel-boeket-bestellen

🎄 De laatste blog kunt u hier lezen op 31 december en wordt aflevering 101. Maar deze blog wordt ook een vlog want er zit ook een filmpje in verwerkt.

🎄Het was gisteren al in de blog te lezen de bloemen zijn duur door de grote vraag in binnen en buitenland. Bijvoorbeeld de chrysant is veel duurder dan vorig jaar. Maar is nu ook in de kerst periode populair. In China en Japan is men al eeuwen groot fan van de chrysant. Volkomen terecht! Want deze ‘gouden bloem’ brengt warmte en kleur, schittert in ieder boeket en is ook nog eens heel lang houdbaar. Met de stijlvolle chrysant haal je zowel eindeloos veel kleur als een flinke dosis geluk in huis. Deze bloem staat namelijk voor geluk en gezondheid. Dat is niet alleen fijn om voor jezelf op tafel te zetten, maar ook heel leuk om cadeau te geven!
In Azië is de chrysant al eeuwenlang razend populair. De bloem komt oorspronkelijk uit China en Japan, waar men er direct verliefd op werd. Rond 1700 liet de chrysant zich ook in Europa zien. De naam van de chrysant is afkomstig uit het Grieks: chrys (goud) en anthemon (bloem).

🎄Bloemen geven vreugde maakt mensen blij. Wij zien dat wekelijks bij de bezorging van bloemen abonnementen in Oudorp en ook bij een trouwe klant in Amstelveen. Trots laat deze mevrouw van 97 aan de bewoners en personeel zien wat voor mooie bloemen zij deze week weer gekregen heeft. Zij heeft het bijzonder zwaar is al sinds maart j.l niet meer naar buiten geweest dus ook geen bezoek aan onze winkel. Dat vindt zij altijd een feest en komt dan zonder rollator want zij zegt dan altijd: “dat is voor oude mensen”. Zij leest nog elke dag de krant zonder bril en volgt het nieuws ook op radio en televisie. Onlangs vertelde zij dat in de krant stond dat deze pandemie nog wel tot 2022 kan duren.
Haar antwoord was hierop: “ dan moet ik nog maar even volhouden want ik wil mee maken dat wij Corona onder controle krijgen met elkaar”

#blijfgezond #volhoudenmensen #mooiwatbloemendoen #alkmaar #kooplokaaloudorp #kerst2020

 

 


🌹2️⃣2️⃣1️⃣2️⃣2️⃣0️⃣2️⃣0️⃣🌹0️⃣9️⃣2️⃣
Gisteravond laat bereikte ons het bericht dat de bloemenwinkels ook na het kerstweekend hun verkoop buiten voor de winkel mogen voortzetten. Een en ander blijft onder voorbehoud en is sterk afhankelijk van nieuwe maatregelen of versoepelingen landelijk of vanuit de veiligheidsregio Noor Holland.

🎄 Op deze dinsdag welkom van 9.00 tot 18.00 uur in onze kerst(bloemen)stal!

🎄 Wij blijven tot de kerst open tot donderdag 24 december 17.00 uur met de verkoop van alleen boeketten op maat in het wit of rood en kerststukken en decoratie.

🎄 Beide kerstdagen zijn wij gesloten en zondag 27 december.

🎄 Bent u nog op zoek naar een mooi kerststuk of arrangement wacht dan niet te lang. Komt u naar het winkelcentrum voor de dagelijkse boodschappen kom dan bij ons even kijken en maak uw keuze. Een aantal arrangementen zijn met hoge kortingen verkrijgbaar.

🎄De temperatuur zal vandaag buiten boven de 10 graden zijn dat lijkt mooi maar er wordt veel regen en wind verwacht. Onze buiten presentatie zal dus extra verankerd worden.

🎄 Bestellen van boeketten kan nog tot morgen woensdag 23 december.
Vanaf donderdag 24 december sluit onze webshop t/m zondag 27 december.

www.bloemgoed.nl/tikkie-snel-boeket-bestellen

🎄 Het laatste Bloem(goed)koopje van dit jaar wordt verwacht rond dinsdag 29 december (indien wij nog open mogen blijven).Het wordt een “limited edition” want er worden er maar 50 van gemaakt.

🎄 Ondanks het wegvallen van de export van bloemen naar het VK blijven de prijzen hoog. Dit heeft te maken met de grote vraag naar bloemen in onze eigen land en de landen om ons heen.

🎄 Gisteren kreeg wij vragen in onze winkel omtrent cadeaupapier. Nu de Hema’s, Actions zijn gesloten en bij Albert Heijn en Etos ook alles was uitverkocht hebben wij een creatieve oplossing voor u passend bij ons thema “Botanic Christmas” Met deze florale inpaktips wordt de verpakking een feest op zich. Op de checklist: scherpe schaar, plakband (in plakbandhouder), een uitgelezen glossy tijdschrift of magazine.
Scheur een aantal fleurige pagina’s eruit en pak daarmee je cadeau in. Knip een klein takje groen uit de kerstboom of plant en zoek desnoods in de tuin naar bruikbaar takje of bloemetje voor de finishing touch. Kortom uw botanisch kerstcadeau 2.0 is klaar om iemand mee te verassen.

#kooplokaaloudorp #alkmaar #kerstcadeau #mooiwatbloemendoen
#blijfgezond #gratisparkeren

 


🌹2️⃣1️⃣1️⃣2️⃣2️⃣0️⃣2️⃣0️⃣🌹0️⃣9️⃣1️⃣
Een nieuwe week, het is maandag 21 december, de 355ste dag van 2020. En het is tevens de kortste dag van het jaar. Hierna volgen nog 10 dagen en kunnen we de jaarwisseling vieren naar 2️⃣0️⃣2️⃣1️⃣!

🎄Onze buiten kerst(bloemen)stal is vandaag geopend van 9.00 tot 18.00 uur.

🎄 Afgelopen weekend toch een aantal klanten moeten uitleggen waarom wij niet normaal zijn geopend. Wij verkopen buiten voor onze winkel alleen kerst boeketten en stukken. Deze uitzondering is door diversen ministeries gegeven aan bloemenwinkels en verkoop locaties van kerstbomen.

🎄Wij zijn deze week geopend tot donderdag 24 december 17.00 uur.
Beide kerstdagen gesloten en zondag 27 december. Of wij daarna nog open mogen voor de winkel is op dit moment nog niet bekend.

🎄Onze boeketten zijn de komende dagen alleen te verkrijgen in het wit of rood. Dagelijks krijgen wij nog aanvoer van verse bloemen via onze vaste bloemen leverancier.

🎄 De amaryllis wordt op dit moment het meest gebruikt in onze boeketten. Hoewel er ook een grote vraag is naar tulpen boeketten.

🎄 De tulp! Hollandser kan het haast niet, zou je denken, maar eigenlijk is de tulp oer-Iranees, oer-Afghaans en oer-Kazachstaans. Nomaden namen de kleurrijke bloemen mee naar Turkije, waar stoere sultans ze op hun tulband gingen dragen. Zo kreeg de bloem zijn naam: ‘tulipan’ betekent namelijk tulband.

De altijd vrolijke tulp is er in het wit, rood, geel, roze, paars, oranje, groen of met meerkleurige bloemblaadjes. Ook de vormen van de tulp zijn een feestje voor het oog. Zo kom je ze tegen met een enkele of een dubbele rij bloemblaadjes, zijn er ook opvallende franje- en parkiettulpen met gekartelde bloemblaadjes en is er de speelse lelietulp. Pioentulpen lijken op zusjes van pioenen en Franse tulpen zijn, in tegenstelling tot de meeste Françaises, bijzonder lang en hebben zeer grote bloemen.

Gaf je in de zestiende eeuw een tulp weg, dan gaf je diegene rijkdom. In die tijd was de bloem mateloos populair en ontstond er een speculatieve handel in tulpenbollen. Voor de prijs van één tulpenbol schafte je toen een heel grachtenpand aan in Amsterdam. Inmiddels kost een leuke bos nog maar een paar euro, maar de symboliek is wel in waarde gestegen. Geef je tulpen, dan geef je ook een boodschap. Zo betekenen rode tulpen onstuimige liefde en met zwarte tulpen zeg je: ‘Ik hou zoveel van je dat ik alles wil opofferen.’ Die geef je dus niet zomaar weg.

 

 


🌹2️⃣0️⃣1️⃣2️⃣2️⃣0️⃣2️⃣0️⃣🌹0️⃣9️⃣0️⃣
Nog 4 dagen te gaan en dan is het kerst! Het zal in Nederland geen witte kerst worden wel een hele bijzondere!

🎄Vandaag onze laatste zondag dat wij open zijn dit jaar. Wees welkom als u ons echt nodig heeft van 10.00 tot 17.00 uur.

🎄In onze tijdelijke buiten bloemen kiosk kerst boeketten op maat en de laatste kerststukken.

🎄Wij zijn 1e en 2e kerstdag gesloten en dit jaar ook zondag 27 december.

🎄 Heeft u nog een kerst cadeau nodig geef dan een Bloemgoed cadeaubon of de populaire HiFive.
4 boeketten M (€15) en krijg het 5e boeket gratis. Nu ook verkrijgbaar in de L, XL en XXL uitvoering.

🎄Gisteren in onze winkel kregen wij nog een aanvulling (kerst) groen van Zorgboerderij laan. Daar wordt gewerkt met mensen met een beperking. Twee medewerkers mochten gisteren even mee helpen met bezorgen. En trots dat ze waren dat ze de berkenstammen zagen
die zij enige tijd geleden zelf hadden gezaagd. “Wat een mooie creaties hebben jullie hiervan gemaakt”!
Heel ontroerend werd het toen een medewerker een warme sjaal ging kopen bij onze buren Etos Oudorp.
Deze sjaal ging hij cadeau geven aan zijn moeder voor de kerst. Want zij was dit jaar voor het eerst alleen. Haar man {zijn vader} was enige tijd geleden plotseling overleden.


🌹1️⃣9️⃣1️⃣2️⃣2️⃣0️⃣2️⃣0️⃣🌹0️⃣8️⃣9️⃣
Het blijft hart verwarmd alle lieve berichten van onze klanten in onze kerst(bloemgoed)stal! En wat fijn dat iedereen alléén komt!

🎄Het advies is en blijft om zoveel thuis te blijven maar heeft u ons toch nodig kom dan op deze zaterdag van 9.00 tot 18.00 uur of op zondag (veel minder druk) van 10.00 tot 17.00 uur

🎄Wij krijgen best veel vragen waarom bloemenwinkels en kerstboom verkoop punten buiten open mochten blijven. En wat is de primaire levensbehoefte van een kerstboom of bloemen?
"Dit doen we vanuit het oogpunt van aandacht hebben voor elkaar. Om het nog mogelijk te maken om in deze donkere dagen (winter, lockdown) een bloemetje of een kerstboom te kopen. Dat staat ook zo in de Staatscourant: De uitzondering voor de buitenverkoop van kerstbomen en bloemen is opgenomen met het oog op de aanstaande feestdagen, waarbij de verwachting is dat de piek van deze activiteit voor de kerst zal liggen."

🎄Bloemen zijn niet zo anders dan wij mensen. Ze houden van licht, vers water én muziek! Er zijn al heel wat onderzoeken gedaan naar het effect van verschillende soorten geluid op de groei van bloemen. En wat blijkt? Bloemen hebben net zo'n brede muzieksmaak als wij!
Mensen zeggen niet voor niets dat je tegen je bloemen en planten moet praten of zingen. De meeste levende wezens houden namelijk wel van kameraadschap. Onderzoekers hebben het nog een tandje verder gebracht en onderzochten welke geluiden wel of geen effect hebben.
In verschillende kassen lieten zij een constante toon, klassieke muziek, hardrock en piepjes horen. De bloemen leken vooral gecharmeerd van rustige, klassieke muziek zoals de composities van Vivaldi en Mozart. Behalve de alstroemeria, die heeft de voorkeur voor heavy metal! En wilt u zelf en uw bloemen on deze dagen ook laten genieten van sfeervolle kerst muziek kan dat via onze playlist op Spotify: “Bloemgoed kerst muziek”
Deze lijst kent meer dan 600 nummers en is goed voor 36 uur muziek plezier.

https://open.spotify.com/user/advandeven/playlist/3dw54UiGmu1KIldoZQQogd?si=I6BAE-IDQWKlDAqPDIiu1A

 


🌹1️⃣7️⃣1️⃣2️⃣2️⃣0️⃣2️⃣5️⃣🌹0️⃣8️⃣7️⃣
Vandaag al weer voor de 3e dag open met onze buiten kraam vol met kerstukken en boeketten. En elk nadeel heeft zijn voordeel wij hebben veel nieuwe klanten mogen begroeten.

🎄Ons advies is en blijft om zoveel mogelijk thuis te blijven. Maar heeft u ons toch nodig kom dan bij voorkeur alleen naar onze kraam.

🎄 In onze kraam eigen gemaakte kerststukken in de kleuren rood, groen en goud. Kerst boeketten op maat van €10 tot €40. Zelf een boeket samen stellen is tijdelijk niet mogelijk.

🎄 Onze buiten winkel is makkelijk bereikbaar vanuit Alkmaar stad of de ring N242 afslag Oudorp. Parkeren is gratis en dichtbij de winkels.

🎄Onze winkel bevindt zich tegenover de in en uitgang van Albert Heijn Oudorp en naast Etos Oudorp. Dit zijn essentiële winkels die open mogen zijn net als de lekkere bakker van het Oudorperplein bakker Jos Rood.!

🎄In de maand november zijn onze 212 foto's op Google 17.868 keer bekeken. Het waardering cijfer steeg naar 4,6 wat goed is voor 5 sterren.

🎄 Elk weekend is er een leuke aanbieding beter bekend als Bloem(goed)koopje. Dit idee is afgeleid uit de tijd van het vrijdag en zaterdag voordeel van Vroom & Dreesmann. Veel van onze vaste klanten maken er gebruik van.

🌹WAT ZEGT JOUW LIEVELINGSBLOEM OVER JOU?🌹

Smaken verschillen. Gelukkig maar! Jouw voorkeur zegt wel iets over je. Bijvoorbeeld of je heel outgoing bent, of juist meer een muurbloempje. Wat zeg jouw lievelingsbloem over je? Wij zochten het voor je uit!

Vandaag de Roos:
Als de koningin van de bloemen jouw favoriet is, is de kans groot dat je zelf gepassioneerd bent in het leven. Je bent romantisch en waardeert quality time met de mensen die dicht bij je staan!

#mooiwatbloemendoen #alkmaar #kooplokaaloudorp #gratisparkeren
#alliwantforchristmas #kerstcadeaus
#gratisparkerenalkmaar

 


🌹1️⃣6️⃣1️⃣2️⃣2️⃣0️⃣2️⃣0️⃣🌹0️⃣8️⃣6️⃣
Wat bijzonder was het gisteren dat wij opeens voor onze winkel staan tussen alle kerstarrangementen en boeketten. Maar we zijn zo blij dat er voor bloemisten een uitzondering is gemaakt en dat wij op deze manier open kunnen blijven.

🎄 Het advies is en blijft om zoveel mogelijk thuis te blijven maar heeft u ons toch nodig dan bent u op deze woensdag welkom van 9.00 tot 18.00 uur.

🎄 Onze kerst kraam buiten voor de winkel blijft dagelijks geopend t/m donderdag 24 december 17.00 uur.

🎄Beide kerstdagen vrijdag 25 en zaterdag 26 december en dit jaar ook zondag 27 december zijn wij gesloten en vieren wij kerst gezellig thuis.

🎄Of wij in de week na de kerst ook weer buiten open mogen zijn is nog niet bekend. Wij informeren u zo snel mogelijk.

🎄 Telefonisch bestellen of online een kerststuk of boeket bestellen via de website is allemaal mogelijk.
Kijkt u voor alle informatie en mogelijkheden op: www.bloemgoed.nl/

🎄Wat een lieve reacties hebben wij hier gisteren op Facebook gekregen. Maar ook op het winkelcentrum voor onze winkel. Wij kregen zelfs van een trouwe klant een heerlijke kerststol met een kuipje roomboter aangeboden.
Dit alles is zo ❤️ verwarmend hartelijk dank lieve mensen!

🎄Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd is een bekend spreekwoord. In deze bizarre tijden is het belangrijk dat er af en toe ook ruimte is voor wat humor. In ieder geval valt er in onze winkel altijd wel iets te lachen zoals afgelopen weekend. Een medewerker vraagt aan een klant ivm de opmaak van een kerststuk voor thuis: “ wat voor kleur ballen heeft u?’ De man antwoord vrolijk: “Nou net als iedereen ... roze natuurlijk”

 

 


🌹1️⃣5️⃣1️⃣2️⃣2️⃣0️⃣2️⃣0️⃣🌹0️⃣8️⃣5️⃣
Een nieuwe dag is aangebroken na de afkondiging van een nieuwe strengere lockdown. Maar goed nieuws wij mogen toch open met de verkoop van kerststukjes en boeketten voor onze winkel.

🎄 Dank u wel voor alle lieve wensen en berichten. Dat geeft ons de kracht voor en met elkaar om door te gaan met onze dienstverlening.

🎄 Wees welkom in onze bloemen winkel buiten van 9.00 tot 18.00 uur.

🎄Telefonisch kunt u ook een boeket bestellen om af te halen of bezorging aan huis.

🎄 Snel en makkelijk een boeket bestellen kan via onze website
www.bloemgoed.nl/tikkie-snel-boeket-bestellen

🎄Om 12.00 uur komen wij live hier op Facebook met meer informatie over onze dienstverlening t/m donderdag 24 december a.s.

 

 

 


🌹1️⃣4️⃣1️⃣2️⃣2️⃣0️⃣2️⃣0️⃣🌹0️⃣8️⃣4️⃣
Week 51 is van start gegaan en over 10 dagen is het kerst. Het wordt ongelooflijk spannend of wij in deze belangrijkste periode van het jaar open mogen blijven. Wij wachten de berichten uit Den Haag rustig af.

❇️ Op deze maandag 14 december bent u welkom van 9.00 tot 18.00 uur.

❇️ Afgelopen weekend is ondanks de beperkingen voorspoedig verlopen.

❇️ Een mooi kerstverhaal in onze winkel van een klant die uit verbondenheid haar buurvrouw helpt i.v.m. haar eenzaamheid en omdat zij het financieel niet breed heeft. Zij kwam voor haar speciaal kleine bloemetjes en kerst decoratie kopen om een kerststukje voor haar te maken. Jan Pieter reageerde hier spontaan op en zei: “ u bent een engel” en daarom gaf hij haar een witte gehaakte kerstengel cadeau!

❇️ En over cadeaus gesproken ... Vanaf afgelopen weekend krijgen alle klanten een kerst attentie cadeau bij een aankoop van een boeket of arrangement. Deze attentie is dit jaar feestelijk ingepakt door een groep van ongeveer 20 leerlingen van het Heliomare College Alkmaar aan de Amstelstraat. Hier studeren Jongeren tussen 13 en 20 jaar met een lichamelijke, verstandelijke, sociaal-emotionele of meervoudige beperking en volgen zij hier het voortgezet speciaal onderwijs (vso). Deze toppers krijgen a.s donderdag bij de start van de kerst vakantie allemaal een leuk bloeiend kerstgeschenk mee naar huis.

❇️ Op de 3D foto vandaag een kerstkrans gemaakt van kerstgroen. De kerstkrans wordt vaak opgehangen aan de voordeur. Het verwelkomt de bezoeker en brengt het huis in kerstsfeer. De kerstkrans kan worden opgehangen met een lint en deze uitvoering is versierd met dennenappels, kerstballen en kerstverlichting. Er zijn kleine en grote kransen verkrijgbaar zolang de voorraad strekt.

 

 


🌹1️⃣3️⃣1️⃣2️⃣2️⃣0️⃣2️⃣0️⃣🌹0️⃣8️⃣3️⃣
Kijkend naar de berichten in Duitsland omtrent zeer strenge maatregelen moeten wij hier in Nederland daar ook rekening mee houden. Komende dinsdag om 19.00 wordt het uur van de waarheid omtrent nog strengere maatregelen en lockdown.

❇️ Vandaag op deze zondag geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

❇️ Kom bij voorkeur alléén naar onze winkel en weet beter wacht buiten op 1,5 meter als er drie klanten in de winkel zijn.

❇️ Dit jaar misschien wel belangrijker dan ooit: kerstgroeten versturen aan iedereen die je een warm hart toedraagt. Met een mooie bloem en zegel als finishing touch geef je je kerstwensen dit jaar net dat beetje extra.

Maak dit jaar een kerstkaart 2.0:
een prachtig cadeaudoosje met bloemzegel, met daarin een handgeschreven kerstgroet op mooi papier. Daar scoor je hoe dan ook een ereplaats mee voor dierbaar familie lid of een goede vriend of vriendin. Moeilijk is het ook niet, dus ga snel aan de slag.

DIT HEB JE NODIG
Dik papier
Een pen
Kartonnen cadeaudoosjes
Flexibele zegellak (wanneer je een lijmpistool hebt) of normale zegellak Lakstempel, met bijvoorbeeld een botanisch detail of de eerste letter van je naam
Lijmpistool óf een lepel en kaars om de lak mee te smelten
Een mooie bloem naar keuze, bijvoorbeeld een roos. Let op: kies een bloem met een niet al te dikke steel, want anders zal de zegel de steel niet omsluiten.

ZO MAAK JE HET
Warm de flexibele lak op in het lijmpistool of doe een stukje normale zegellak in een lepel en verwarm dit boven een vuurtje. Giet een beetje van de gesmolten lak op het papier en leg de steel van de bloem hierin. Pak hierna de stempel en druk in de lak. Wanneer de lak na een paar seconden uitgehard is, kun je de lakstempel verwijderen. En klaar is je luxueuze zegel met bloem. Schrijf jouw kerstwens op het papier en knip het papier op maat - of vouw het op - zodat het in het cadeaudoosje past.

VERSTUREN MAAR!
Plaats jouw kerstgroet in een verzenddoos en vul 'm met proppen kranten of andere schokdempers, zodat de bloem niet beschadigd tijdens de verzending via de post of bezorging. We zijn benieuwd naar jullie creaties!

❇️ Wij opende gisteren onze blog met de vermelding omtrent de speciale datum 12-12-2020. Een mooie datum om elkaar het ja woord te geven. En dat is gisteren ook gebeurd en mochten wij dit mooie bruidsboeket maken. Wij wensen dit paar heel veel liefde en geluk❣️

#mooiwatbloemistendoen
#mooiwatbloemendoen
#alliwantforchristmasisyou
#trouwen #trouwboeket
#kooplokaaloudorp
#alkmaar #kerstkaart #kerst

 


🌹1️⃣2️⃣1️⃣2️⃣2️⃣0️⃣2️⃣0️⃣🌹0️⃣8️⃣2️⃣
Een mooie datum vandaag de combinatie van de dag en de maand. Wij verwachten een druk weekend maar als iedereen elkaar de ruimte geeft dan gaat dat zeker goed komen.

❇️ Welkom op deze zaterdag van 9.00 tot 18.00 uur. Kom lekker vroeg of later in de middag.

❇️ In onze buiten presentatie komen elke dag nieuwe arrangementen bij.
Ook diverse kleine, grote, en bijzondere kerstkransen voor aan de deur of op een mooie tafel.
Al onze arrangementen en kransen zijn gemaakt door onze medewerkers. Elk item is uniek en in heel veel gevallen is er maar één beschikbaar.

❇️ Vandaag en morgen is het “foute kersttruien” weekend in de winkel omlijst met toepasselijke muziek. En voor iedereen thuis hebben wij een gezellige playlist samen gesteld op ons YouTube kanaal. Geniet van de clips en muziek via deze link:

https://youtube.com/playlist?list=PLxt1HIU-rn1dXGkfIt_g7hF2mwus2RYj5

❇️ In onze winkel hangt een alternatieve kerstboom hanger met daar in mistletoe. Wat is mistletoe precies? Oftewel de Maretak (Latijnse naam: Viscum album) is een groenblijvende plant uit de sandelhoutfamilie (Santalaceae). De plant leeft op bomen, zoals de appelboom. De maretak wordt ook mistletoe, mistel of vogellijm genoemd. In Nederland is de soort wettelijk beschermd en wordt ie met succes gekweekt. De Engelse naam ‘mistletoe’ is een samenvoeging van twee Angel-Saksische woorden, het woord ‘mistel’, dat ‘mest’ betekent, en het woord ‘tan’, dat takje betekent. In feite betekent ‘mistletoe‘ dus ‘poep op een tak‘. Niet heel romantisch!

Mistletoe is een symbool van vrede en liefde. Het idee om elkaar te kussen onder een mistletoe tak is ontstaan in Scandinavie, in de tijd van de Druiden. Wanneer vijanden elkaar onder de maretak onmoetten in het bos, moesten ze hun wapens neerleggen en voor een dag een wapenstilstand houden. Daar komt de gewoonte om een takje maretak aan het plafond te hangen en elkaar daaronder te kussen dus vandaan: het is een teken van vriendschap en goodwil. En dat past natuurlijk perfect bij de kerst gedachten.

❇️ Het Bloem(goed)koopje is bekend en zal later deze dag worden gepost!

❇️ Deze dagelijkse blog staat ook op onze website. Dit voor iedereen die geen Facebook account heeft.
Hier vindt u ook alle informatie omtrent het bestellen van een boeket, rouw arrangementen en voor bloemen bij een huwelijk.

Kijk op www.bloemgoed.nl

 


🌹1️⃣1️⃣1️⃣2️⃣2️⃣0️⃣2️⃣0️⃣🌹0️⃣8️⃣1️⃣
Wees goed voorbereid en koop op tijd! Wacht niet tot de laatste dagen voor de kerst. Ook bestellingen van boeketten of arrangementen graag op tijd bestellen!

❇️ Op vrijdag welkom van 9.00 tot 18.00 uur, houdt rekening met wachttijden!

❇️ Door weg werkzaamheden in het begin van de Rijnstraat zijn wij wat moeilijker bereikbaar. Volg de omleidingsroute 7.

❇️ Dit weekend dragen alle medewerkers een leuke “foute” kersttrui en is er natuurlijk ook gezellige muziek.

🌿 Botanic Christmas Kijk Shop 🌿

Vandaag een arrangement met ondermeer twee kleine orchideeën , een Echeveria natuurlijke materialen en kerst decoratie.
Ah, de Orchidee! Deze familie van bloeiende planten kent zoveel mooie broers, zussen, neefjes en nichtjes dat je er nooit op uitgekeken raakt. Van de ruim 25.000 orchideeënsoorten die je in het wild tegen kunt komen, zijn er een paar uitverkoren om in huis te komen shinen.

Orchideeën zijn waarschijnlijk 120 miljoen jaar geleden ontstaan. Inmiddels zijn er al ruim 25.000 soorten bekend - en dat aantal blijft oplopen. ​In het wild groeit de Orchidee vooral op bomen, in spleten in rotsen en op mos. De Orchidee komt bijna overal ter wereld in de natuur voor - ook in Nederland!

In het oude Griekenland was de Orchidee het symbool van vruchtbaarheid en mannelijkheid. Nu staat de Orchidee in Europa symbool voor schoonheid, rijkdom en kracht.

#kooplokaaloudorp #alkmaar #kerst #kerstdecoratie #mooiwatbloemistendoen

 


🌹1️⃣0️⃣1️⃣2️⃣2️⃣0️⃣2️⃣0️⃣🌹0️⃣8️⃣0️⃣
Nog 14 dagen te gaan en dan is het kerst. En dan nog een week later vieren wij Oud en Nieuw en wisselen wij het jaar naar 2021.

❇️ Welkom vandaag op deze donderdag van 9.00 tot 18.00 uur.
Houdt u rekening dat wij in de winkel maar 3 mensen tegelijk kunnen ontvangen. Kom daarom lekker vroeg of laat in de middag.

❇️ Wij kregen bericht dat onze nieuwe bedrijfskleding afgehaald kan worden. Vanaf volgende week gaan wij het dragen en zullen wij hier in de dagelijkse blog er extra aandacht aan geven.

❇️ Komend weekend met z’n allen onze foute kersttruien aan omlijst door vrolijke (foute) kerst muziek.

❇️ Binnen een week ontvingen wij twee reviews van een klanten via Google. De eerste werd beoordeeld met 4 sterren en de tweede waardering met het hoogste aantal sterren van vijf! Daar zijn wij als team heel trots op!

❇️ Ook dagelijks veel positieve geluiden omtrent de dagelijkse blog. Vele lezen deze direct in de ochtend onder genot van een kop thee of koffie.

❇️ In deze periode van het jaar verkopen wij deze bloemen veel in het wit of rood namelijk de Amaryllis. Dit is een perfecte bloem om op te hangen. De holle stelen lijken ervoor te zijn gemaakt. Bevestig de bloemstelen aan een stevige draad, buis of rail en laat de bloemen naar beneden hangen. Giet een beetje water in de holle stelen. Dan blijven de bloemen lang mooi.

❇️ In het kader van duurzaamheid kunt u bij ons uw oude kerst arrangement van vorig jaar of een keramieke vaas of bakje opnieuw laten opmaken. Onze medewerkers helpen u graag daarmee en wordt samen in overleg de kleur, materialen en prijs bepaald. De volgende dag staat het voor u klaar!

🌿 Botanic Christmas Kijk Shop 🌿

Vandaag een kleine keramieke vaas met een Echeveria gedecoreerd met wat gouden asparagus.
De kenmerken van een Echeveria zijn stevige blaadjes in grijsgroen en soms een vleugje roze, geschikt voor tiny houses en niet ingewikkeld qua verzorging.

De Echeveria is een succulent
oftewel vetplant. Een ideale huisgenoot voor liefhebbers van vergrijsde groentinten. Er zijn ook soorten met roodachtige of lila blaadjes, met een glad, harig of donzig oppervlakte. Wat deze Echeveria’s allemaal gemeen hebben is dat de blaadjes sappig en vlezig zijn en in rozetvorm groeien. En soms verrast je plant je met lange bloeistengels waar gele, oranje, rode of roze bloemetjes aan groeien.
Officieel hangt er aan de Echeveria geen symbolische betekenis. Maar gezien zijn taaie karakter staat de plant wat ons betreft voor doorzettingsvermogen en kracht. Een mooi gebaar voor iemand die sterk is of door een moeilijke periode gaat.

De overgrootouders van jouw Echeveria komen uit de Mexicaanse woestijn. Daar ontdekte plantenkenner Antansio Echeveria in de 19de eeuw de succulent. De plant overleefde hitte en droogte door water op te slaan in zijn blaadjes, stengels en wortels. Ook bij jou thuis kan de Echeveria dus tegen een stootje. Nu verkrijgbaar in onderstaande uitvoering, zolang de voorraad strekt, voor € 19,50.

#mooiwatplantendoen #alkmaar #kooplokaaloudorp #kerst #bloemgoed #kerstcadeau #mooiwatbloemistendoen

 


🌹0️⃣9️⃣1️⃣2️⃣2️⃣0️⃣2️⃣0️⃣🌹0️⃣7️⃣9️⃣
Een belangrijk deel uit de persconferentie van premier Mark Rutte van gisteravond:
“Het is niet uitgesloten dat het kabinet voor Kerstmis nog met strengere maatregelen komt om het coronavirus in te dammen. Het kabinet vindt dat het niet goed gaat met de besmettingscijfers en de cijfers in ziekenhuizen. Voorlopig worden maatregelen in elk geval niet versoepeld, en mogelijk komen er dus nog verzwaringen”

❇️ Welkom op deze woensdag van 9.00 tot 18.00 uur.

❇️ Wij zijn trots op onze klanten want bijna iedereen houdt zich aan de regels zoals afstand houden, mondkapje, en contactloos pinnen.

❇️ Volgende week gaan onze medewerkers de nieuwe bedrijfskleding dragen. Maar voor het zover is draagt iedereen komend weekend een “foute” kersttrui. Ook de muziek in de winkel is lekker “fout”. En thuis kunt u ook gezellig mee doen!

🌿 Botanic X-Mas Kijk Shop 🌿
Vandaag een mooie grote kerstkrans met vier houders met waxine lichtjes op een ijzer frame. De krans is verder opgemaakt met natuurlijke materialen en is verkrijgbaar voor een prijs vanaf € 25, De uitvoering zoals deze vandaag in onze kijkdoos is € 62,50.

 


🌹0️⃣8️⃣1️⃣2️⃣2️⃣0️⃣2️⃣0️⃣🌹0️⃣7️⃣8️⃣
Het wordt weer een spannende dinsdag i.v.m. een nieuwe persconferentie vanavond. Maar gezien de eerste berichten ziet het er somber uit voor de feestdagen.

❇️ Welkom op deze dinsdag van 9.00 tot 18.00 uur.

❇️ Gisteren een bestelling uit Groningen voor familie hier in Oudorp. Alles snel en top geregeld
via onze website https://www.bloemgoed.nl/tikkie-snel-boeket-bestellen.

❇️ We snappen het wel. Een kerstboom is een behoorlijke commitment. Ga maar na: eerst moet je jezelf door een horde van mensen wurmen. Dan zoek je een exemplaar die past bij jouw wensen. Niet te dik, maar wel vol. Niet te hoog, maar wel met een goede punt voor de piek. Hoe vervoer je zo'n ding eigenlijk met een kleine auto?

Thuis aangekomen sta je te jongleren om de boom recht te laten staan. Vallen de naalden bij iedere beweging of nies en dan hebben we het nog niet eens over meterslange knopen van kerstlichtjes en een zee aan kapotte kerstballen. Leuk hè een kerstboom?

Voor het kerstgevoel hoef je echt geen kerstboomtype te zijn. Een bundel van bloemen, planten en een zelfgemaakte kerstbal brengt net zoveel sfeer in huis.

Kies een paar mooie takken, bladeren en bessen. Voeg naar eigen smaak andere elementen als veren, linten en dennenappels toe. Knoop met twee stroken stof, een van vilt en een van katoen, de boel bij elkaar. De kerstbal bevestig je met wat sisaltouw. Hang de bundel aan de deur, aan de muur of aan het plafond. Als dat geen kerstgevoel oplevert...

🌿 Botanic X-Mas Kijk Shop 🌿

Ons item van vandaag sluit mooi aan bij het vorige stukje effe een keer wat anders. Want dit arrangement is gemaakt van een Monstera plant, twee groene kerstballen, pauwen veren en grote dennenappels ook wel “Oostenrijkers ” genoemd in een groene keramieke pot.

Wat bijzonder is aan een Monstera plant dat de Monstera deliciosa symbool staat voor verstikking. Door de snel groeiende wijnstok met bladeren en lange luchtwortels. Daarom houden we liever vast aan de Chinese symboliek. Daar is de Monstera een symbool van een lang leven en de verering van ouderen en gerespecteerde mensen. Kijk, daar word je toch een stuk vrolijker, en hebberiger van. Verkrijgbaar in onze winkel voor € 23,95.

#kooplokaaloudorp #alkmaar #mooiwatplantendoen #kerst #kerstdecoratie #bloemgoed


🌹0️⃣7️⃣1️⃣2️⃣2️⃣0️⃣2️⃣0️⃣🌹0️⃣7️⃣7️⃣
Een nieuwe week is van start gegaan en over drie weken is het jaar op enkele dagen na dan echt voorbij.

❇️ Op deze maandag zijn wij geopend van 9.00 tot 18.00 uur.

❇️ Dit weekend hebben wij voor de eigenaren van de appartementen op het Oudorperplein twee alternatieve kerstbomen mogen maken. Deze kerstbomen zijn gemaakt op een frame van hout met behulp van berkentakken , kerstballen en mini led lichtjes.

❇️ Er zijn weer veel nieuwe arrangementen gemaakt en staan inmiddels op kleur in de winkel. En u gelooft het of niet maar het gebeurd maar al te vaak dat een kerststuk binnen een uur al verkocht is.

❇️ De komende twee weekenden kan het zomaar gebeuren dat u ontvangen wordt door “Santaklaus”.
Jawel de kerstman zorgt voor een vrolijke noot en assisteert bij het voor de winkel wachten op de 1,5 meter.

🌿 Botanic X-Mas Kijk Shop 🌿

Vandaag weer een prachtig kerst arrangement in de “virtuele etalage”. Dit arrangement is gemaakt op een zwart frame met aan de bovenkant de contouren van een bol. Verder is in dit stuk een vetplant verwerkt, Aloë en asparagus in dezelfde goud kleur als de zwevende kerstballen.
Dit arrangement is uniek er is er maar één van en is verkrijgbaar voor € 42,50.

(In bijgaand filmpje draait het arrangement op een draaiplateau.
Dat is dus alleen om het kerststuk goed te laten zien in onze kijk shop)

#kooplokaaloudorp #alkmaar #mooiwatbloemistendoen #kerstcadeau #kerstdecoratie

 

 


🌹0️⃣5️⃣1️⃣2️⃣2️⃣0️⃣2️⃣0️⃣🌹0️⃣7️⃣5️⃣
Het is 5 december Sinterklaas is jarig en wordt traditioneel met pakjesavond gevierd bij veel gezinnen. Wij verwachten vandaag nog veel drukte voor de last-minute Sinterklaas aankopen.

❇️ Welkom op deze zaterdag van 9.00 tot 18.00 uur. Houdt rekening met wachttijden buiten onze winkel i.v.m. de 1,5 meter regel.

❇️ Gisteren in onze kijk shop de “dennenappels schaal”. Per abuis geen prijs vermeld en deze was verkrijgbaar in twee uitvoeringen.
De kleine (€29,50) is inmiddels al uitverkocht. De grote schaal is nog wel verkrijgbaar voor € 39,50.

❇️ Er werd gisteren zelf uit de provincie Brabant gebeld omtrent de kijk shop aanbieding. Hoe leuk is dat! Dat heeft te maken dat onze berichten en blog gedeeld worden door TOP fans van Bloemgoed!

❇️ Bij ons verkrijgbaar eigen cadeaubonnen feestelijke ingepakt of de Hifive cadeaukaart. Dit is een stempelkaart voor vier boeketten M (€ 15) en krijg het vijfde boeket gratis.

❇️ Winter is coming en dat betekent: tijd om ervoor te zorgen dat de planten op jouw terras, balkon of tuin de winter goed doorkomen. Winterharde plant of niet: met deze tips overleeft iedere tuinplant Koning Winter.

Winterharde planten zijn vaste planten, heesters of coniferen die je in de winter gewoon buiten kunt laten staan. De wortels kunnen namelijk tegen vorst en de bovengrondse delen - zoals bladeren - soms ook. Sommige winterharde planten verliezen wel hun bladeren, maar die komen in de lente gewoon weer terug. Winterharde planten zijn bijvoorbeeld Blauw schapengras, Vlinderstruik, Blauwe spirea en Hortensia.

Niet alle winterharde planten zijn even veel winterhard. Sommige planten kunnen best tegen een stootje, maar bevriezen als het lang en stevig vriest. Bescherm vaste planten bij aanhoudende vorst door ze uit de wind te houden en af te dekken met een vliesdoek of een plantenhoes.

🌿 Botanic X-Mas Kijk Shop 🌿

Vandaag in de “picture” deze prachtig opgemaakte vaas met botanische vogels van aardewerk in combinatie met een Kerst tafereel voor op tafel. Ook heel mooi als bloemenvaasje te gebruiken na de feestdagen. Haal het moois van buiten naar binnen! De vaas is in verschillende maten verkrijgbaar.
Deze middelste uitvoering is verkrijgbaar voor € 69,95.

#kooplokaaloudorp #alkmaar #kerst #vogelvaas #mooiwatbloemendoen #bloemenopzondagalkmaar

 


🌹0️⃣4️⃣1️⃣2️⃣2️⃣0️⃣2️⃣0️⃣🌹0️⃣7️⃣4️⃣
Gisteren opnieuw leuke reacties ontvangen omtrent onze dagelijkse blog. En deze blog is ook te lezen op onze website voor diegene die geen Facebook account hebben.

https://www.bloemgoed.nl/bloemgoed-blog

❇️ Op deze vrijdag geopend van 9.00 tot 18.00 uur.

❇️ Wie wordt onze 500ste volger hier op Facebook en maak daarmee kans op een XL boeket!

❇️ Kerst is ook dit jaar een feest voor alle zintuigen. Steek de mooiste kaarsen aan, draai All I want for Christmas op hoog volume, nip en nibbel aan winterse lekkernijen en laat rode en groene tinten je interieur overnemen. Dit jaar doe je dat misschien in een kleiner gezelschap, maar wel met een overdosis bonte bloemen. Want hoe meer bloemen, hoe meer kleur, hoe meer vreugd!

❇️ De feestdagen zijn ook een tijd van bezinning, om even stil te staan bij wat er het afgelopen jaar is gebeurd. Bloemen kunnen daar ook een rol bij spelen, bijvoorbeeld in een boeket om iemand te bedanken of moed in te spreken. Gebruik de symboliek van bloemen om je boeketten meer zeggingskracht te geven. Zo staat Eucharis symbool voor schoonheid en een nieuw begin, en Helleborus voor pionieren en overleven. Ook Hyacint is een bloem vol symboliek: vrede en toewijding horen bij Hyacint, maar ook geluk.

🌿Botanic X-Mas Kijk Shop 🌿

Vandaag een schaal vol natuurlijke materialen met als ondergrond dennenappels. Deze creatie past in ieder interieur en zal zeker een heerlijke geur verspreiden wat zeker zal doen denken aan een wandeling door een bos.

 


🌹0️⃣3️⃣1️⃣2️⃣2️⃣0️⃣2️⃣0️⃣🌹0️⃣7️⃣3️⃣
Koop lokaal wordt met de dag actueler omdat de bezorgdiensten niet meer kunnen garanderen dat uw bestelde artikelen voor de kerst worden afgeleverd!

❇️ Op deze donderdag welkom in de winkel van 9.00 en 18.00 uur.

❇️ Koop lokaal in onze winkel betekent een goed advies, met liefde en passie gemaakt en voor u feestelijk ingepakt.

❇️ Kom lekker vroeg of later in de middag uw inkopen doen. Tussen 11.00 en 14.00 uur zijn de drukste uren niet alleen bij ons in de winkel maar ook bij de andere winkels op het Oudorperplein. Parkeren dichtbij de winkels is dan niet altijd mogelijk.

🌿 Botanic X-Mas Kijk Shop 🌿

Vandaag in onze “virtuele etalage”
deze glazen cilinder vaas met afneembare “deksel” van glas met een groot waxine lichtje. De vaas is opgemaakt met diverse (natuurlijke) kerst decoratie. Na de feestdagen te gebruiken als bloemenvaas. Maar bijvoorbeeld met Pasen weer zelf op te maken met eieren en voorjaar bloemen en decoratie. Deze vaas is een leuk Sinterklaas of kerst cadeau en verkrijgbaar voor € 24,50 (*)

(*) Dit artikel is ook te bestellen via onze website en kan bezorgd worden in Oudorp en regio Alkmaar door onze eigen bezorgdienst.

https://www.bloemgoed.nl/boeket-bloemen-bestellen-alkmaar

#kooplokaaloudorp #alkmaar #mooiwatbloemistendoen
#kerst #kerstdecoratie #bloemgoed


🌹0️⃣2️⃣1️⃣2️⃣2️⃣0️⃣2️⃣0️⃣🌹0️⃣7️⃣2️⃣
In de winkel wordt elke dag door onze medewerkers gewerkt aan unieke kerst arrangementen. Klein en groot, hoog en laag. Kortom de keuze is reuze!

❇️ Op deze woensdag zijn wij geopend van 9.00 tot 18.00 uur.

❇️ Komend weekend rond de viering van Sinterklaas pakjesavond verwachten wij veel drukte. Wacht daarom niet tot het laatste moment en kom op tijd uw inkopen doen.

❇️ Onze buren Etos Oudorp verkopen allerlei verschillende mondkapjes. Altijd handig om te weten als u een mondkapje bent vergeten.

🌿 Botanic X-Mas Kijk Shop 🌿

Vandaag in deze rubriek deze “Botanic Mini Kerstboom”. Handgemaakt van verschillende soorten mos en versiert met natuurlijke materialen en kleine mini kerstballen, sterren en lichtjes (batterij).
Ze zijn er in drie verschillende uitvoeringen en verkrijgbaar zolang de voorraad strekt voor € 28,50!

 


🌹0️⃣1️⃣1️⃣2️⃣2️⃣0️⃣2️⃣0️⃣🌹0️⃣7️⃣1️⃣
Vanaf vandaag 1 december, is het verplicht om een mondkapje te dragen in alle winkels dus ook in onze winkel. Maar het is ook verplicht bij bijvoorbeeld de kapper, in musea, het theater en in de bibliotheek. Doe je dat niet, dan riskeer je een boete van 95 euro.

❇️ Welkom op deze dinsdag van 9.00 tot 18.00 uur.

❇️ Enige tijd geleden werd in onze winkel film opnames gemaakt door studenten van het Clusius College Alkmaar / opleiding MBO - Bloem en Design. Geweldig om te zien hoe deze jonge mensen vol passie en plezier aan deze opleiding werken.
En we zijn heel trots op Quinten te zien in dit filmpje die vorig jaar rond deze tijd bij ons in de winkel stage liep. De film is een geweldige promotie voor ons bloemenvak en reken maar dat deze toppers na het afronden van hun opleiding snel in een bloemenwinkel aan de slag kunnen. Wij wensen jullie daar heel veel succes mee!
Nieuwsgierig geworden kijk hier via deze link op YouTube:
https://youtu.be/Gc2Pau4zyp4

 

🌿Botanic X-Mas kijk shop 🌿

Vandaag de start van onze kijk shop rond het thema “Botanic Christmas”. Als eerste item deze Amaryllis bol arrangement op een zwart kleine 3 potige industriële standaard. De bol is opgemaakt met natuurlijke materialen en afgewerkt met een bling bling ketting. Uit een bol komt een holle, statige stengel waaraan gladde knoppen komen. Die openen zich tot volumineuze kelken met fluweelachtige bloemblaadjes in verschillende kleuren. De bloemen kunnen tot wel 20 cm breed worden. Heel spectaculair, vooral omdat je al die pracht niet verwacht uit die gestileerde steel, al helemaal niet in de wintermaanden. Verkrijgbaar in onze winkel voor € 16,50.

 


🌹3️⃣0️⃣1️⃣1️⃣2️⃣0️⃣2️⃣0️⃣🌹0️⃣7️⃣0️⃣
De laatste dag van november is gestart met een temperatuur van een paar graden onder nul. En dat past helemaal bij de sport die het moet hebben van ijskoude banen voor top prestaties!

❇️ Op deze maandag zijn wij geopend van 9.00 tot 18.00 uur.

❇️ Vanaf morgen 1 december is het dragen van een mondkapje verplicht in alle publieke ruimtes dus ook bij ons in de winkel.

❇️ December feestmaand gaat van start bij Bloemgoed met een nieuwe rubriek in deze dagelijkse blog. Centraal in deze rubriek wordt er dagelijks een kerst arrangement op de video gezet. Met bijgaande informatie omtrent de bloemen en de gebruikte natuurlijke materialen.

❇️ De Sinterklaas uitzending van Winkelcentrum Oudorp is door heel veel mensen live bekeken. Maar ook de herhalingen bereikte mooie kijk resultaten. Niet alleen in de regio Oudorp - Alkmaar werd de uitzending gevolgd via televisie, computer, tablet of telefoon. Vanuit heel het land bereikte ons leuke berichten.

❇️ “Mooi wat bloemisten voor kampioenen kunnen doen!” is de tekst op deze 3D foto van onze Janneke en de winnaar van het Daikin NK Schaatsen Sprint 2021 Hein Otterspeer. Voor de derde keer in zijn loopbaan heeft hij de nationale sprinttitel veroverd. Kampioen Sprint bij de vrouwen werd Jutta Leerdam. Het was haar heeft tweede nationale sprinttitel.
Het maken van deze lauwerkransen is een enorme klus voor een bloemist. Want de laurier blaadjes worden met de hand stuk voor stuk vast geprikt en gelijmd op een krans van stro. Het maken van een krans kost zeker 3 uur aan arbeid. Maar dat had Janneke er graag voor over. Het is een hele eer om dit voor deze toppers van de schaats sport te mogen doen!


🌹2️⃣9️⃣1️⃣1️⃣2️⃣0️⃣2️⃣0️⃣🌹0️⃣6️⃣9️⃣
De laatste zondag van de maand november is een feit en dan is het overmorgen al weer december.

❇️ Op deze zondag zijn wij geopend van 10.00 tot 17.00 uur. We staan met extra personeel en hierdoor hopen wij een wachtrij te voorkomen.

❇️ Maximale aantal van 3 klanten bereikt weet dan beter en wacht buiten op 1,5 meter.

❇️ Duurzaamheid daar werken wij aan mee. Ons papier en karton bieden wij aan voor de Vereniging Oudorp Steunt KiKa.

❇️ Ook het recyclen van kerst arrangementen van vorig jaar willen wij graag in overleg opnieuw voor u maken. Onze medewerkers noteren graag uw wensen zoals kleur en materialen en spreken een maximale prijs af.

❇️ Aan eind van de middag wordt de uitslag bekend van het Daikin NK Schaatsen 2021 in Heerenveen. We zijn reuze benieuwd wie deze keet de kampioenen gaan worden.

❇️ Veel leuke reacties ontvingen wij n.a.v. het Sinterklaas programma voor de kinderen van Oudorp.
Groot compliment aan Sinterklaas en Pieten, Improvisatieacteurs en het technisch team van PAR-AV Productions (Licht & Geluid Service)uit Aalsmeer.

❇️ Vandaag geen plant van de dag maar een impressie video van onze winkel op dit moment. “Botanic Christmas” is ons kerst thema voor dit jaar maar de komende dagen blijven ook de Pieten nog vrolijk boven in onze winkel rond draaien.
Want tradities die wij graag in ere houden is de jaarlijkse viering van Sinterklaas en Pieten.

 


🌹2️⃣8️⃣1️⃣1️⃣2️⃣0️⃣2️⃣0️⃣🌹0️⃣6️⃣8️⃣
Elke dag krijgen wij in de winkel leuke reacties op de dagelijkse blog.
We werden ook geattendeerd op een foutje m.b.t. de bananaplant.
Want de foto was van een ananasplant. Vandaag herstellen wij deze fout.

❇️ Op zaterdag welkom van 9.00 tot 18.00 uur. En bij 3 klanten in de winkel weet dan beter wacht even buiten i.v.m. de 1,5 meter.

❇️ Vanmiddag tussen 13.00 en 13.45 uur komt de razende reporter bij ons in de winkel. U kunt dit thuis volgen in het Sinterklaas en Pieten programma. Meer informatie en direct doorschakelen na YouTube kan via de website van Winkelcentrum Oudorp.

https://www.winkelcentrumoudorp.nl/sinterklaas-uitzending

Dit programma zal worden herhaald t/m zondag 29 november.

❇️ Het wordt steeds drukker in de winkel maar ook met Tikkie bestellingen. Bestel daarom op tijd uw boeket zeker in de december feestmaand.

❇️ Met de kinderen een Sinterklaas cadeau geven voor ouders kies dan voor een HiFive cadeaukaart. 4 boeketten M (€15) en krijg het 5e boeket gratis. Binnen Oudorp bezorgen wij dit gratis. Informeer naar de mogelijkheden bij een van onze medewerkers.

❇️ Plant van de dag ❇️ Ananasplant
DE ANANASPLANT IS HET ZONNETJE IN HUIS

De ananasplant - officiële naam Bromelia Corona - behoort tot de Bromelia familie, die bekend staat om z’n tropische uitstraling en spectaculaire kleuren. Alsof dat nog niet genoeg is, is de ananasplant ook nog eens voorzien van... een ananas! Neem er alleen geen hapje van: het is een siervrucht en dus niet eetbaar, zoals de ananas uit de supermarkt.

De oorsprong van de ananasplant ligt in Zuid-Amerika. Columbus kwam als eerste Europeaan met de ananas in aanraking en nam ‘m mee naar Europa. Agneta Block slaagde er in 1685 als eerste Nederlander in om een vruchtdragende ananasplant te kweken. Ze was daar zo trots op, dat ze zichzelf twee keer met een ananas liet vereeuwigen: op een schilderij en op een zilveren penning. Inmiddels bestaat er dus ook een ananasplant die speciaal voor z’n goede looks gekweekt wordt: de Bromelia Corona!

De komende maanden voelt jouw ananasplant zich binnen het fijnst. Maar stijgt het kwik (ook ‘s nachts!) naar zomerse temperaturen, geef je ananasplant dan gerust een plekje op het balkon of terras. Dat fleurt de boel direct op.

De naam ananas afkomstig is van het woord nanas, dat ‘uitmuntende vrucht’ betekent? De Tupi, een volk uit Brazilië, is de naamgever;
Wist u dat de ananasplant ‘s nachts de meeste zuurstof afgeeft? Zet ‘m dus in de slaapkamer wanneer je met een snurker slaapt, want de verse zuurstof kan helpen tegen snurken!

 


🌹2️⃣7️⃣1️⃣1️⃣2️⃣0️⃣2️⃣0️⃣🌹0️⃣6️⃣7️⃣
Ook in Nederland vieren wij massaal dit jaar Black Friday de dag na Thanksgiving Day een feestdag in de Verenigde Staten. Deze vrijdag hebben de meeste werknemers daar vrij. Black Friday wordt beschouwd als het begin van het seizoen voor kerstaankopen. Om de mensen naar de winkels te trekken, adverteren veel winkels met aanbiedingen. Dus blijkbaar vinden wij deze Amerikaanse traditie hier in Nederland opeens heel normaal maar ons eeuwenoude Sinterklaas en “black” Piet viering kan niet!

❇️ Op deze vrijdag zijn wij geopend van 9.00 tot 18.00 uur.

❇️ De afgelopen dagen werden al veel mooie kerst arrangementen verkocht. Elke dag komen er nieuwe bij.

❇️ Opnieuw twee lauwerkransen zijn onderweg vanuit Oudorp naar Heerenveen. In het Thialf stadion wordt dit weekend het Daikin NK 2021 Schaatsen Sprint gehouden.

❇️ Plant van de dag ❇️ TILLANDSIA
Exotische persoonlijkheid, buitenaardse beauty!

Tikje wild, wonderbaarlijk mooi en toch verrassend makkelijk in de omgang, die eigenschappen maken Tillandsia een zeer bijzondere bromelia.

Een vrolijke warboel waar een of meerdere blikvangers uit groeien zo ziet een Tillandsia er op het eerste gezicht uit. Het groen is smal en spits, daar tussen groeien vormen die nog het meest lijken op een funky lepel, een buitenaardse toorts of een verzameling vlammetjes. De kleuren zijn spectaculair: magenta met indigo, knaloranje of rood, paars met roze, je weet niet wat je ziet. Wat vaak voor bloemen worden aangezien, zijn in werkelijkheid de schutbladeren. De bloemetjes zelf zijn heel klein. Hoewel Tillandsia eruit ziet als een exotisch kasplantje, is het een sterke, makkelijke woonplant die met weinig moeite tot wel zes maanden mooi blijft. De meeste Tillandsia's hebben geen of nauwelijks wortels en halen vocht en voeding uit de lucht via schubben op hun bladeren. Je kunt ze zonder pot en aarde ophangen of op een plank bevestigen.

Tillandsia hoort bij de Bromeliafamilie, er zijn meer dan 500 soorten van bekend. Ze groeien in de bossen, woestijnen en bergen van Midden- en Zuid-Amerika, Mexico en het zuiden van de Verenigde Staten. De plant is vermoedelijk ontstaan in het Krijt, zo'n 65 miljoen jaar geleden. Fossiele exemplaren zijn gedateerd op 30 miljoen jaar geleden, zodat ze met recht oerbewoners genoemd kunnen worden. Inca's, Azteken en Maya's gebruikten zo'n beetje elk deel van Tillandsia voor voedsel, bescherming, vezels en ceremonies. Omdat de plant zich hoog en droog kan handhaven werd hij in 1753 door plantkundige Linnaeus vernoemt naar de Zweedse botanicus Elias Tillands, omdat die een hekel had aan water. Zeg niet dat wetenschappers geen humor hebben.

Omdat ze geen grond nodig hebben en er ronduit buitenaards uit kunnen zien, wordt Tillandsia vaak gekoppeld aan science fiction, aliens, marsreizen en andere intergalactische zaken. Het is een perfecte plant voor nerds, goths, dromers en liefhebbers van net even anders en nu in onze winkel prachtige exemplaren!


🌹2️⃣5️⃣1️⃣1️⃣2️⃣0️⃣2️⃣0️⃣🌹0️⃣6️⃣5️⃣
Veel leuke reacties in de winkel omtrent ons kerst thema “Botanic Christmas”. En het wordt nog mooier want elke dag komen er prachtige arrangementen bij.

❇️ Op deze woensdag bent u welkom tussen 9.00 en 18.00 uur.

❇️ Komend weekend doen wij mee met de Sinterklaas uitzending van Winkelcentrum Oudorp. Mocht u niet naar de winkels komen dan kunt u alke informatie lezen op de Sinterklaas pagina van het Winkelcentrum.

www.winkelcentrumoudorp.nl/sinterklaas-uitzending

❇️ Komend weekend opnieuw NK schaatsen maar dit keer voor de titel “sprint”. Kortom de voorbereiding is weer begonnen voor twee nieuwe kransen.

❇️ Plant van de dag ❇️ PHILODENDRON
Groot, groen blad voor het betere oerwoudgevoel

Groene reus, gemakkelijk in de omgang, helpt met zijn grote bladeren je binnenklimaat fris en zuurstofrijk te maken, waar wacht je nog op?

Wat aan Philodendron meteen opvalt zijn de grote bladeren. Die kunnen ovaal, spits en hartvormig zijn, maar ook diep ingesneden zijn of opvallende nerven hebben. Meestal zijn ze groen, maar er zijn ook Philodendrons met crèmegroene en rozerode bladeren. Het blad is vaak betrekkelijk dik en leerachtig, waardoor ze amper vocht verdampen. Om die reden heeft Philodendron verrassend weinig water nodig, wat het een gemakkelijke huisgenoot maakt. In formaat verschillen de diverse soorten van een bescheiden 40 cm hoog tot XXL planten.

Philodendron hoort bij de Araceae (Aronskelk) familie en komt oorspronkelijk uit het Caraïbisch gebied, Colombia en Venezuela, maar groeit tegenwoordig ook in Azië. Er zijn honderden soorten bekend, waarvan er een stuk of tien tot woonplant zijn gepromoveerd. De plant werd in 1644 voor het eerst beschreven en kreeg in 1829 zijn naam. Die komt uit het Grieks: 'philo' betekent zoiets als 'liefde' of 'genegenheid' en 'dendron' is 'boom'. Vrij vertaald is dat bomenknuffelaar, omdat Philodendron een echte klimplant is en zo graag bomen 'omhelst'.

De plant staat symbool voor gezondheid en overvloed. Daarnaast is het een groene muze voor kunstenaars. Pablo Picasso gebruikte Philodendron in zijn sculptuur 'Woman in the Garden' waar de bladeren te zien zijn met de nimf Daphne. Ook moderne kunstenaars vallen graag terug op levendige, abstracte vormen van de plant, zoals in Mimi Little’s 'Philodendron' en Peggy Eyth’s 'Tree With Split Leaf Philodendron.'

#mooiwatplantendoen #alkmaar #kooplokaaloudorp #shoplocal
#kerst #sinterklaasenpieten


🌹2️⃣4️⃣1️⃣1️⃣2️⃣0️⃣2️⃣0️⃣🌹0️⃣6️⃣4️⃣
Ook in onze winkel wordt er opvallend vroeg kerst arrangementen verkocht. Kortom iedereen wil het thuis extra gezellig maken!

❇️ Op deze dinsdag zijn wij geopend van 9.00 tot 18.00 uur.

❇️ Veel leuke reacties op de lauwerkransen voor de kampioenen van het NK schaatsen Allround.

❇️ Gisteren in Aalsmeer kleine en grote planten ingekocht. Nu de dagen steeds korter worden, vieren we het nieuwe seizoen binnen.
Je wilt je goed voelen thuis. En dat krijg je voor elkaar met een overdaad aan planten. Want met planten in huis voel je je lekkerder.

❇️ plant van de dag ❇️ BROMELIA
Temperamentvolle kleuren, flamboyante uitstraling

Als een vrolijke vlam groeit bromelia uit het groene hart omhoog. Het is bijna niet voor te stellen dat de natuur zoiets moois heeft gemaakt. En toch is het zo.

Bromelia heeft vormen waar je even aan wilt voelen, om te checken of ze wel echt zijn. En dat zijn ze: design by nature en nog makkelijk in de omgang ook. In ruil voor een beetje licht en een beetje water trakteren ze je op spectaculaire kleuren en een tropische uitstraling. Wat bij bromelia vaak voor de bloemen wordt aangezien, zijn in werkelijkheid gekleurde schutbladeren. De echte bromeliabloemetjes zijn heel klein. Er zijn meer dan 2800 soorten, waarvan de mooiste en makkelijkste het tot woonplant hebben geschopt. De bekendste zijn Guzmania (trompet), Aechmea (zilvergrijze rozet), Vriesea (veervormen), Neoregalia (rode kelk) en Tillandsia (sprieten en lepels). Ook (sier)ananas, Nidularium, Billbergia (hangend) en Cryptyantus behoren tot deze club. Alle bromelia’s hebben een positieve invloed op de luchtkwaliteit.

Bromelia is vermoedelijk ontstaan in het Krijt, zo’n 65 miljoen jaar geleden. Fossiele exemplaren zijn gedateerd op 30 miljoen jaar geleden, zodat ze met recht oerbewoners genoemd kunnen worden. Bromelia komt oorspronkelijk uit het ruige Andesgebergte en de warme oerwouden van Uruguay, maar is tegenwoordig in heel Midden- en Zuid-Amerika te vinden. Sommige soorten groeien op de grond, anderen zijn epifyten. Dat wil zeggen dat de plant op bomen kan groeien zonder daar voedsel aan te onttrekken. Voedsel haalt bromelia met zijn bladeren en wortels uit de lucht. In de 18de eeuw namen Belgische handelsreizigers bromelia's mee naar Europa. Die planten vormden de basis voor de prachtige planten die nu hier verkrijgbaar zijn.

Inca’s, Azteken en Maya’s gebruikten zo’n beetje elk deel van de plant voor voedsel, bescherming, vezels en ceremonies, zodat bromelia in de landen van herkomst als 'geschenk van de goden' wordt gezien. Als woonplant staat bromelia voor 'bescherming', een verwijzing naar het volle, groene blad dat het mooie gekleurde deel omringt.

 


🌹2️⃣3️⃣1️⃣1️⃣2️⃣0️⃣2️⃣0️⃣🌹0️⃣6️⃣3️⃣
Laatste week van november is al weer een paar uur oud. Afgelopen weekend eindigde met een uitzonderlijke prestatie!

❇️ Op deze maandag zijn wij geopend van 9.00 tot 18.00 uur.

❇️ Voor het eerst won Patrick Roest een NK titel schaatsen Allround. Bij de dames won Antoinette de Jong deze titel voor de derde maal.
Het Bloemgoed team trots op deze kanjers en om onze lauwerkransen terug te zien op de televisie.

❇️ En over televisie gesproken komende zaterdag hebben wij van Sinterklaas vernomen zal de razende reporter naar de winkel komen. Tijdens de rechtstreekse uitzending van Sint en Piet wordt ook onze winkel bezocht dus allemaal kijken vergeet dat niet!

❇️ De nieuwe dag rubriek aan het einde van deze blog start vanaf morgen. Vandaag besluiten we nog eenmaal met een filmpje van “the making of” van ons kerst thema van 2020 “Botanic Christmas”.

🌿 Botanic Christmas 🌿

Na een dag hard werken heeft onze winkel een nieuwe “Look & Feel”.
30 Phoenix bladeren van gemiddeld twee meter hoog en meer dan 10.000 kleine led lichtjes vormen de basis. Afgewisseld door veel nieuw aardewerk en potterie op kleur en vazen en natuurlijke objecten met glas. Kortom op de 10 industriële stellingen is het een prachtig geheel geworden. Wanneer u misschien binnenkort het in de winkel zelf komt bewonderen dan krijgt u vast en zeker dat WoW (*) gevoel!

(*) WoW een uiting van enthousiasme (gebaseerd op het Engels)

 


🌹2️⃣0️⃣1️⃣1️⃣2️⃣0️⃣2️⃣0️⃣🌹0️⃣6️⃣0️⃣
Vandaag een mooie mijlpaal de 60ste blog. En als we dan even snel rekenen naar 31 december dan gaan we dit jaar afsluiten met aflevering 101. Hoe leuk is dat!

❇️ De lauwerkransen voor de kampioenen van het schaatsen zijn onderweg naar het Thialf stadion in Heerenveen. De strijd om de Nederlandse allroundtitels vindt dit seizoen plaats in het weekend van 21 en 22 november tijdens het Daikin NK Allround.

Hoe kun je de wedstrijden volgen?
Het Daikin NK Allround is live te volgen via de NOS en via schaatsen.nl/live. Er is geen publiek aanwezig alleen officials en pers.

❇️ Een lauwerkrans van laurierbladeren is door de groene bladeren een symbool van eeuwig leven, eeuwige vriendschap, overwinning, roem en eerbetoon.
Soms worden lauweren in een andere vorm, als tak of boeket afgebeeld. De betekenis is gelijk. In ronde grafkransen wijzen alle lauweren in één richting in de rondte. Bij lauwer- en triomfkransen wijzen de punten van de bladen naar onderen.

❇️ In onze winkel vanaf vandaag alle informatie omtrent de feestelijke Sinterklaas uitzending op zaterdag 28 december vanaf 13.00 uur. Wij verwachten ook nog snel hier een ingesproken bericht. Kortom reuze spannend allemaal!

❇️ Wij vinden duurzaamheid heel belangrijk. Led verlichting, afvalscheiding en inkoop bloemen.
Samen met u kunnen we ook zorgen
om verstandig om te gaan met de recycling van aardewerk bakjes en/of glazen vazen. U kunt ze rustig meenemen naar de winkel om opnieuw opgemaakt te worden.
Onze medewerkers spreken af wat voor arrangement het mag worden en voor welk bedrag. Een dag later na overleg staat het voor u klaar!

🌺 Bloemen verbindt mensen 🌺

Black Friday is in de Verenigde Staten de dag na Thanksgiving Day. Die vrijdag hebben de meeste werknemers daar vrij. Black Friday wordt beschouwd als het begin van het seizoen voor kerstaankopen. Om de mensen naar de winkels te trekken, adverteren veel winkels met aanbiedingen. Bloemgoed doet niet mee met deze actie. Want wij hebben elke week het Bloem(goed)koopje al. Een leuke weekend aanbieding voor een aantrekkelijk prijsje. In het bijgaande filmpje leest u hoe wij denken over “Black Friday” 🤨

#mooiwatbloemendoen #alkmaar #sinterklaas #kerst #blackfriday
#kooplokaaloudorp


🌹1️⃣9️⃣1️⃣1️⃣0️⃣2️⃣0️⃣🌹0️⃣5️⃣9️⃣
De dozen voor onze winkel zijn inmiddels uitgepakt. Het is een deel van de nieuwe collectie. Trendy aardewerk vazen en schalen en volgende week nog een aanvulling glaswerk.

❇️ Op deze donderdag zijn wij geopend van 9.00 tot 18.00 uur.

❇️ De winter heeft zijn eigen unieke charme met alle feestdagen die gaan komen. Het binnen zijn en de feestelijke kleuren die de donkere dagen een stuk aangenamer maken.

❇️ Wilt u eens heel iets anders kies dan voor de Amaryllis en laat de bloemen hangen. De holle stelen lijken ervoor te zijn gemaakt. Bevestig de bloemstelen aan een stevige draad, buis of rail en laat de bloemen naar beneden hangen. Giet een beetje water in de holle stelen. Dan blijven de bloemen lang mooi.

❇️ Amaryllis oogt bescheiden in de knop, maar zodra ze bloeit is het feest. Wat een krachtige uitstraling. Amaryllis is prachtig als enkele bloem in een grote vaas, maar er is zoveel meer mogelijk. Combineer Amaryllis ook eens met andere mooie materialen van het seizoen, bijvoorbeeld tweekleurige Amaryllis met felrode Ilex als ‘natural confetti’. Daar wordt iedereen blij van
Vanaf november tot en met maart is Amaryllis volop verkrijgbaar, dus tijd genoeg om te variëren met deze veelzijdige bloem. Laat je inspireren door het sprankelende kleurenpalet en vooral ook de bloemvormen; er zitten heel bijzondere bij. Een feest om mee te mogen werken.
Amaryllis staat symbool voor trots, vriendschap en betoverende schoonheid.

❇️ Morgen in deze blog staat de video in teken van “black friday”.

🌺 Bloemen verbindt mensen 🌺
Vandaag een korte video impressie van leuke Sinterklaas kransen, boeketten en kleine en grote bloemen surprises!

 


🌹1️⃣8️⃣1️⃣1️⃣2️⃣0️⃣2️⃣0️⃣🌹0️⃣5️⃣8️⃣
Het kabinet heeft gisteravond gesproken. De belangrijkste verandering ten opzichte van de voorbije twee weken is dat buurthuizen, bibliotheken zwembaden, theaters, bioscopen, musea en pretparken weer open mogen. Voor de horeca verandert er niks, en dat is heel triest!

❇️ Zo min mogelijk reizen en thuis werken blijft het advies. Daarom kunt bij ons ook makkelijk en snel een boeket laten bezorgen via:
www.bloemgoed.nl/tikkie-snel-boeket-bestellen

❇️ Dit weekend krijgt onze winkel een nieuwe “Look & Feel” in het thema “Botanic Christmas”.

❇️ Vanaf 1 december a.s. kunt u via een live-stream dagelijks thuis onze kerst show bezoeken. Bestellen van de arrangementen is mogelijk via onze webshop.

❇️ Wij vergeten zeker niet in deze weken Sinterklaas. Vrijdag meer informatie in de winkel en hier op Facebook omtrent de speciale televisie uitzending op Zaterdag 28 november om 13.00 uur. Ook te lezen op onze website www.bloemgoed.nl

🌺 Bloemen verbindt mensen 🌺
Vandaag in deze rubriek een video van kerst arrangementen door de jaren heen. Vanaf onze winkel aan de Hoogstraat in Alkmaar tot de huidige op het Oudorperplein. Afgewisseld met foto’s van kerst arrangementen voor bedrijven, en een kerst verkoop tijdens een auto kerst show bij Van der Steen Autobedrijf Heiloo B.V.

#mooiwatbloemistendoen #alkmaar
#kooplokaaloudorp #kerst #sinterklaasenpieten

 


🌹1️⃣6️⃣1️⃣1️⃣2️⃣0️⃣2️⃣0️⃣🌹0️⃣5️⃣6️⃣
Het weekend weer voorbij en de start van een nieuwe week is een feit. Over 38 dagen en binnen 6 weken is het kerst. Het wordt spannend welke maatregelen er morgen door het kabinet bekend worden gemaakt. Of het zo ver gaat komen als in Oostenrijk is niet te hopen want daar gaan alle niet essentiële winkels voor 3 weken dicht. Onbegrijpelijk hoe dan hier in Nederland wordt gedemonstreerd zonder mondkapje en geen 1,5 meter afstand bewaren. Tsja als je dan Corona krijgt dan ben je echt de “zwarte piet”!

❇️ Op deze maandag zijn wij geopend van 9.00 tot 18.00 uur.

❇️ De verste klant op zondag kwam dit keer uit Amerongen (provincie Utrecht) en ging op noodzakelijk familie bezoek in onze regio.

❇️ Deze week extra drukte in de winkel voor het maken van de kransen voor de winnaars in de strijd om de Nederlandse Allround titels. Deze vindt dit seizoen plaats in het weekend van 21 en 22 november tijdens het Daikin NK Allround in Thialf stadion Heerenveen zonder publiek. De wedstrijden zijn te volgen ondermeer via NOS Sport.

❇️ Deze week geen “bloem van de dag” maar elke dag een bijzonder filmpje met als thema “bloemen verbindt mensen”

🌺 Christmas World 🌺
Traditiegetrouw vindt ongeveer een maand na Kerstmis in Frankfurt de beurs Christmasworld plaats voor het jaar erop. Met meer dan 1000 exposanten uit tussen de 40 en 50 landen. Kerstdecoraties, maar ook inspiratie voor het feest- en winterseizoen in de winkel, feestelijke potterie, duizenden kerstballen en heel veel led lichtjes voor in de boom of om complete steden ermee te versieren. Onze interesse gaat altijd uit naar de hal met de presentatie van verse bloemen en planten. We laten vandaag in een filmpje hier een aantal inspiratiebeelden van voorbijkomen.

#mooiwatbloemendoen #kerst #kooplokaaloudorp #alkmaar #christmasworld


🌹1️⃣4️⃣1️⃣1️⃣2️⃣0️⃣2️⃣0️⃣🌹0️⃣5️⃣4️⃣
Het is zaterdag en de dag start al vroeg met de aanvoer van bloemen van de bloemengroothandel.

❇️ Schoonmaken van de bloemen en op de “vaas” zetten is heel belangrijk. Gebeurd dit goed dan kunt u extra lang genieten van uw boeket.

❇️ Onze bloemen presentatie staat centraal opgesteld in het midden van de winkel. In drie vierkanten verrijdbare blokken zitten de bekende bloemen fust op verschillende hoogtes. Zo ontstaat onze plukweide waar dagelijks snel zo’n 100 soorten bloemen in staan.

❇️ De zijkanten van de blokken is bewerkt met schoolborden verf. Met krijtjes mogen kinderen daar een tekening op maken. Helaas gebeurd dit de laatste tijd niet want bijna al onze klanten geven gehoor aan de oproep om zoveel mogelijk alleen naar de winkels te komen.

❇️ Vandaag komt Sinterklaas aan in Nederland en iedereen is natuurlijk reuze benieuwd hoe dit allemaal gaat verlopen.

❇️ Er komen toch regelmatig vragen binnen omtrent de jaarlijkse kerst shopping night. Deze kan i.v.m de richtlijnen niet door gaan. Wel starten wij vanaf 1 december a.s. met een dagelijkse “Botanic Christmas” presentatie via een live-stream bij u thuis.

❇️ Favoriet bij onze dagelijkse blog lezers is het item “bloem van de dag”. Vanaf maandag een week lang even niet want dan is er elke dag een video te zien.

❇️ bloem van de dag ❇️ BOUVARDIA
Een veelzijdig typje!

Je zou denken dat de bouvardia met haar stervormige bloemen een diva met sterallures is. Niets is minder waar. Deze beauty doet het zowel solo als gemixt fantastisch. Het maakt weinig uit of je haar uitkiest als de leading lady of haar een kleine bijrol geeft. Stralen doet ze toch wel!

Bouvardia is verkrijgbaar in de kleuren wit, roze, rood of twee van deze kleuren gecombineerd. Ze is lid van de Rubiacae-familie en is ook een geliefde tuinplant. Er zijn ongeveer dertig soorten bouvardia’s die allemaal verschillende maten, bloemkleuren en enkele of dubbele bloemen bieden. Altijd te herkennen aan de trompet- of stervormige bloem.

Bouvardia's hebben een roemrijk verleden. Ze is vernoemd naar Charles Bouvard, lijfarts van Lodewijk XIII en hoofd van de Jardin du Roi te Parijs. De bloem symboliseert enthousiasme en daarom worden bouvardia’s vaak opgenomen als snijbloem in bloemstukken die gegeven worden om iets te vieren. Vraag onze medewerkers bij het kiezen van de bloemen voor bijvoorbeeld een verjaardags of geboorte boeket!
#mooiwatbloemendoen #alkmaar #kooplokaaloudorp #bloemenopzondagalkmaar


🌹1️⃣3️⃣1️⃣1️⃣2️⃣0️⃣2️⃣0️⃣🌹0️⃣5️⃣3️⃣
Het is al weer vrijdag en dus bijna het begin van het weekend. Deze blog wordt steeds meer gelezen. Soms wel meer dan 300 op een dag, hoe leuk is dat!

❇️ Op vrijdag kan het vaak druk zijn kom daarom lekker vroeg vanaf 9.00 uur of later in de middag tot 18.00 uur.

❇️ Veel mensen werken indien mogelijk thuis in deze gekke tijd. Laat planten je daarbij helpen. We kunnen immers allemaal wel eens een (groen) duwtje in de rug gebruiken. En met ons planten assortiment in de winkel helpen wij u graag daarbij.

❇️ In onze buiten presentatie zijn de eerste kerstboompjes al gespot. Met of zonder led lichtjes.

❇️ Bloemen spreuken zijn er al eeuwen en kom je op het internet deze in alle talen tegen.

🌺 Flowers always make people better, happier, and more helpful. They are sunshine, food and medicine for the soul 🌺

Bloemen maken mensen beter, blijer en meer behulpzaam. Ze zijn zonneschijn, eten en medicijnen voor de ziel.

❇️Bloem van de dag ❇️ANTHURIUM
Exotische schoonheid met lange adem

Naast een hoog bling-bling gehalte heeft deze bloem nog een troef: ze is het langst houdbaar van alle snijbloemen.

Wist je dat de bloem van de anthurium de aar (die ‘vinger’ die uit het schutblad steekt) is en niet het felgekleurde schutblad? Dat schutblad is er in glimmend wit, rood, roze, paars, oranje, groen en in meerdere kleuren per blad.

De anthurium staat, gezien haar uiterlijk en herkomst, symbool voor exotische schoonheid. De naam anthurium is afgeleid van de Griekse woorden 'anthos' en 'oura' wat 'bloei' en 'staart' betekent. Heel toepasselijk, dus.

De anthurium komt oorspronkelijk voor in Brazilië, Equador, Peru, Colombia en Venezuela. In 1876 ontdekte de Franse botanicus Eduard André de bloem in Colombia en Ecuador. Een bezig bijtje die meneer, want hij ontdekte ook orchideeën, bromelia’s en verschillende aronskelken. Die nam hij vervolgens allemaal mee terug naar Europa. Bedankt Eduard want in onze plukweide kom je deze prachtige bloemen bijna elke dag tegen!

#mooiwatbloemendoen #alkmaar #kooplokaaloudorp #bloemgoedblog

 


🌹1️⃣2️⃣1️⃣1️⃣2️⃣0️⃣2️⃣0️⃣🌹0️⃣5️⃣2️⃣
In heel Noord Holland is toch gisteravond op kleine schaal Sint Maarten gevierd.
Ook in Oudorp en Alkmaar is alles gezellig en veilig verlopen.

❇️ Vandaag in de blog geen “bloem van de dag” maar wel ander leuk nieuws.

❇️ Zaterdag start het andere grote kinderfeest Sinterklaas.

❇️ Het Bloem(goed)koopje van dit weekend staat in het teken van de komst van de Sint en zijn Pieten.

❇️ Gaat u toch rond 5 december Sinterklaas avond vieren dan hebben wij leuke bloemrijke kadootjes voor kleine en grote prijzen.

❇️ Onze HiFive cadeaukaart is een leuk geschenk. 4 boeketten M (€15) en krijg het 5e boeket M gratis.
Deze kaart wordt feestelijk verpakt en is ook als bloemen abonnement te verkrijgen.

❇️ Samen met bakker Jos Rood, Albert Heijn, Etos, en Kwalitaria Oudorp werken wij samen met een speciale televisie uitzending. Gisteren kregen wij van de netwerk Piet het onderstaande bericht:

“Het wordt reuze spannend voor de Sint of hij zaterdag de juiste vaarweg vindt. Want in het plaatsje Zwalk gaat hij van boord maar wij hebben nog nooit van dit plaatsje gehoord. Geen feestelijke intocht dit jaar is gewoon beter want ook Sint en zijn Pieten respecteren de 1,5 meter. Vandaag kwam er ook een positief bericht ja het is echt waar, de live stream voor de uitzending van 28 november staat al klaar. Als ook het wachtwoord bekend is kan het feest voor jong en oud beginnen en komt Sinterklaas en zijn Pieten zo bij alle kijkers virtueel de huiskamers binnen! “

Dag hoor,
Sinterklaas en Pieten

#Sinterklaas #kooplokaaloudorp #bloemgoedkoopje #alkmaar
#mooiwatbloemistendoen


🌹1️⃣1️⃣1️⃣1️⃣2️⃣0️⃣2️⃣0️⃣🌹0️⃣5️⃣1️⃣

❇️ Het is de elfde van de elfde en op deze dag vieren wij normaal Sint Maarten. Echter dit jaar volgen wij de adviezen van de burgemeester en de veiligheidsregio en zijn wij geopend van 9.00 tot 18.00 uur.

❇️ Geen bezoek van de kinderen van Oudorp met hun eigen gemaakte lampion met verlichting.
Wij zouden het wel geweldig vinden om een foto van je lampion hier op onze Facebook pagina met ons te delen.

❇️ Ook als uitvaart bloemist zijn wij steeds meer actief. Bloemen vormen vaak een basiselement
tijdens en na de begrafenis of crematie. Wij maken met liefde en passie rouwboeketten en arrangementen naar uw persoonlijke wens.

❇️ Komend weekend hebben wij meer informatie omtrent de live-stream van de Sinterklaas uitzending op zaterdag 28 november om 13.00 uur. Het beloofd een gezellige programma te worden voor jong en oud!

❇️ Bloem van de dag ❇️LISIANTHUS
Natuurlijke schoonheid met ‘roots’ in het Wilde Westen.

In het Wilde Westen liggen de roots van een mooie bloem met een nog mooiere naam: de lisianthus. Haar sympathieke symboliek - zij is onder andere het symbool van dankbaarheid - maakt haar een perfect cadeau. Of houd je deze schoonheid liever zelf?

De lisianthus is veelzijdig. Ze is er in het wit, crème, blauw, roze, lila, paars en zalmkleurig. Sommige bloemen hebben zelfs bloemblaadjes met meerdere kleuren. De bloemblaadjes van de lisianthus zijn trouwens, naast kleurrijk, ook nog eens heel zacht en delicaat. Met liefde behandelen, dus.

De lisianthus lijkt dan wel zacht en lief, ze heeft een krachtige symboliek. Deze bloem staat namelijk voor waardering, dankbaarheid en charisma. Het geven van een lisianthus aan een ander is daarom altijd een goed idee. Vergeet niet de bijzondere symboliek te vertellen!

De lisianthus komt oorspronkelijk uit Noord-Amerika. Daar groeit ze in rivierbeddingen van de woestijn en in prairiegebieden. In de staten Texas, Nebraska, Nevada en Colorado noemen ze de plant van deze bloem ook wel prairiegentiaan. Hoewel van oorsprong een Amerikaanse schone, begon de zegetocht van de lisianthus pas echt in Japan. Het waren namelijk Japanse kwekers die in de jaren 30 van de vorige eeuw de prairiegentiaan kruisten. Daaruit ontstond de lisianthus van nu en is deze bloem in onze plukweide dagelijks aanwezig.

#mooiwatbloemendoen #kerst #uitvaartbloemist #alkmaar
#kooplokaaloudorp


🌹1️⃣0️⃣1️⃣1️⃣2️⃣0️⃣2️⃣0️⃣🌹5️⃣0️⃣

❇️ Vandaag aflevering 50 van deze blog, en de eerste blog was op 13 maart van dit jaar.

❇️ Dat was in de tijd dat de eerste maatregelen werden genomen, er werd gehamsterd en binnen enkele dagen er geen wc papier meer te krijgen was.

❇️ Blijf zoveel mogelijk thuis was het advies en thuis werken werd het nieuwe “normaal”.

❇️ Onzekerheid over de toekomst, hoe vieren we Sinterklaas of kerst?
En het lijkt erop dat we niet knallend het nieuwe jaar in gaan.

❇️ In de winkel starten de voorbereidingen voor de kerst metamorfose. Wij starten later daarmee dan andere winkels omdat wij veel werken met natuurlijke materialen.

❇️ Vanaf 1 december kunt u d.m.v. een live stream elke dag zien wat voor prachtige arrangementen door ons Bloemgoed team worden gemaakt.

❇️ Bloem van de dag ❇️ ROOS
Koningin van de bloemen

Ontmoet de koningin van de bloemen: de roos. De majestueuze roos dankt deze titel aan haar wereldwijde populariteit als mooiste meisje van de klas. De roos is er in ontelbaar veel kleuren, die ieder een eigen betekenis hebben. Dus waar of wie je ook bent, er is altijd een passende roos voor jou te vinden.

Rood, wit, geel, roze, paars, oranje en groen. Tweekleurig of meerkleurig. Groot, klein, korte steel, lange steel. Bij een romantische bui ontstaat er al snel een luxeprobleem, want er is overdreven veel keuze. En elk jaar komen er weer tientallen nieuwe variëteiten bij. Bij sommige is het hart van de roos zelfs groen; dit 'grashart' is eigenlijk de bloembodem die door de bloem heen groeit. In onze winkel verkopen wij over het algemeen alleen rozen van Nederlandse kwekers.

De hartvormige blaadjes staan voor liefde en vertrouwen en de doornen geven aan dat de liefde niet altijd over rozen gaat. Vooral rode rozen zijn onlosmakelijk verbonden met de liefde, maar wist je dat iedere kleur een eigen betekenis heeft?

Rood: liefde en respect.
Wit: echte liefde, puurheid, waardigheid, reinheid.
Roze: geluk, dankbaarheid, zuiverheid.
Oranje: verlangen, waardering, sympathie.
Geel: intieme vriendschap, verbondenheid.
Ook combinaties van kleuren en combinaties met andere bloemen hebben een betekenis. Met een witte en rode roos samen spreek je bijvoorbeeld de wens uit om altijd samen te zijn. Rozen in een boeket symboliseren dankbaarheid en één roos in een groot boeket staat voor: jij bent degene van wie ik hou, jij bent het voor mij! Wat wil jij vertellen met rozen?


🌹0️⃣9️⃣1️⃣1️⃣2️⃣0️⃣2️⃣0️⃣🌹0️⃣4️⃣9️⃣

❇️ Een nieuwe week is aangebroken en op maandag gaan onze deuren open vanaf 9.00 uur.

❇️ Afgelopen weekend waren er heel veel klanten van omliggende plaatsen zoals Heerhugowaard bij ons in de winkel. Zelfs een echtpaar op terugreis naar Helmond na een paar dagen vakantie in Egmond aan Zee. Dat was dus geen aankoop onder het motto “koop lokaal” maar blij met hun boeket waren ze allemaal.

❇️ Het Bloem(goed)koopje “Wie van de 3” was een succes en was zondagmiddag compleet uitverkocht.

❇️ Wist u dat bloemen depressieve gevoelens verminderen. Bij ouderen die een boeket krijgen ontstaat vaak een significante toename van geluk en een positieve stemming. En bloemen prikkelen het geheugen.

❇️ Onze Boeketten Cadeau kaart wordt veel verkocht als bloemen abonnement. 4 boeketten M (€ 15) en krijg het 5e boeket gratis. Deze kaart wordt feestelijk verpakt en bieden wij aan voor € 60 (uw voordeel € 15). Een leuk cadeau idee voor Sinterklaas, kerst, of bij een bijzondere verjaardag.
Informeer naar de mogelijkheden in onze winkel.

❇️ Bloem van de dag ❇️ Euphorbia
Typische bloeiers in prachtige kleuren

Uit enthousiasme springen de gele bloemetjes alle kanten op. De vrouwelijke bloeiers staan in het midden en worden omsingeld door een groep mannelijke bloemen.
Deze typische herfstbloem staat bekend om zijn melksap. Dit is giftig en kan onder andere huidirritatie veroorzaken. Wees daar dus voorzichtig mee. Van een aantal soorten is de melk zelfs zo sterk dat het door sommige volkeren als gif gebruikt wordt. De Euphorbia (wolfsmelk) bestaat uit ongeveer 2300 soorten, een flinke familie dus!

Niet alleen het melksap maakt de bloem erg bijzonder, maar ook de schijnbloemen met daaromheen de schutbladen doen dat. Deze zet je in vaas om met volle teugen van te genieten. Ze staan bekend om deze typische bloeiwijze. Je kunt kiezen uit verschillende kleuren: geel, oranje, rood en wit.


🌹0️⃣8️⃣1️⃣1️⃣2️⃣0️⃣2️⃣0️⃣🌹0️⃣4️⃣8️⃣

❇️ Op zondag zijn wij geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

❇️ Wij zo trots zijn op onze klanten omdat iedereen zich houdt aan de RIVM regels.

❇️ Wachten bij 3 personen in onze winkel wordt keurig gedaan of er wordt gekozen om eerst boodschappen te doen bij een andere winkel op het Oudorperplein.

❇️ Op zaterdag 28 november vanaf 13.00 uur is er een leuk Sinterklaas programma te zien via een live-stream. Volgende week leest u meer over deze unieke televisie uitzen-ding.

❇️ Bloemgoed is niet aangesloten bij een verzendorganisatie zoals Topbloemen of Fleurop. De reden hiervoor is dat wij als bloemist 20 % moeten afdragen. Bij een bestelling via onze eigen website krijgt u een boeket geleverd voor een eerlijke prijs.

❇️ Bloem van de dag ❇️ Chrysant

Chrysant is warmte, kleur en geluk in je interieur. In China en Japan is men al eeuwen groot fan van de chrysant. Volkomen terecht! Want deze ‘gouden bloem’ brengt warmte en kleur, schittert in ieder boeket en is ook nog eens heel lang houdbaar.

Je zou bijna vergeten dat de chrysant van oorsprong geel is; inmiddels is de bloem namelijk in een ongekend breed kleurenpalet te krijgen. Kies voor kleur en verrijk je huis met chrysanten in warme goudgele, bronsrode of diep oranje tinten. Subtiel kan ook: kies dan voor chrysanten in kleurschakeringen van wit, roze en paars. Om het kiezen nog lastiger te maken, is deze prachtige bloeier er in verschillende soorten. Dus geef je inner stylist de vrije hand met de tros-, de pluis- en de santinichrysant. Bij deze laatste zitten de bloemetjes vertakt op de steel en zijn ze veel compacter; dat geeft een bijzondere look! En alsof dat nog niet genoeg keuze is, zijn er ook nog vele bloemvormen: van enkel- tot gevuldbloemig en van spider- tot pomponvorm.

Met de stijlvolle chrysant haal je zowel eindeloos veel kleur als een flinke dosis geluk in huis. Deze bloem staat namelijk voor geluk en gezondheid. Dat is niet alleen fijn om voor jezelf op tafel te zetten, maar ook heel leuk om cadeau te geven!

#mooiwatbloemendoen #kooplokaaloudorp
#bloemenopzondagalkmaar

 


🌹0️⃣7️⃣1️⃣1️⃣2️⃣0️⃣2️⃣0️⃣🌹0️⃣4️⃣7️⃣

❇️ Op deze zaterdag zijn wij geopend van 9.00 tot 18.00 uur.

❇️ Wij ontvangen leuke reacties omtrent de terug keer van de blog. Tot 31 december a.s.informeren wij u dagelijks op deze manier.

❇️ Eind november verwachten wij bedrijfskleding te gaan dragen. De kleding met het Bloemgoed logo op voor en achterzijde zal goed aansluiten bij de stijl van onze winkel.

❇️ Deze blog is ook dagelijks te lezen via onze website. Dit vooor iedereen die geen Facebook account heeft.
Kijkt u maar op de link:
www.bloemgoed.nl/bloemgoed-blog

❇️ BLOEM van de dag ❇️

CALLA
Stijl, eenvoud en vrolijkheid in één

De Calla is een graag geziene gast bij feestelijke gelegenheden. Deze prachtig gevormde bloem doet het goed in luxe boeketten, corsages en decoraties, maar ook 'gewoon' bij jou thuis in de vaas.

Wat betreft kleur biedt de Calla je genoeg keuze. De bloem is er in wit, rood, geel, roze, paars, oranje, groen, zwart en tweekleurig. Wat het meest opvalt aan de Calla is de prachtig gestileerde kelk. Deze kelk is eigenlijk een bloemblad en groeit sereen en statig uit de stengel. Het is een soort schub die langzaam opent, tot je diep in het hart kunt kijken. De echte bloemetjes zijn heel klein en bevinden zich op de bloeikolf in de kelk.

De Calla heeft verschillende symbolische betekenissen. Calla wordt gezien als bloem van zuiverheid en sympathie en staat voor schoonheid. Ook ziet men de Calla als geluksbloem. Dit stamt nog uit de tijden van de Grieken en Romeinen. Zij associeerden de kelkvormige bloem met feesten en plezier.

Calla komt uit een gebied dat zich uitstrekt van Zuid-Afrika tot Malawi, waar hij in moerassen groeit. Daar is het afwisselend zompig of uitgedroogd, wat de Calla niet alleen mooi maar ook sterk maakt.

 


🌹0️⃣6️⃣1️⃣1️⃣2️⃣0️⃣2️⃣0️⃣🌹0️⃣4️⃣6️⃣

❇️Op vrijdag is het de laatste weken drukker geworden kom daarom lekker vroeg of later in de middag.

❇️Maandag t/m zaterdag zijn wij geopend van 9.00 tot 18.00 uur en op zondag van 10.00 tot 17.00 uur.

❇️ Op “Sint Maarten” woensdag 11 november a.s. blijven wij dit jaar niet langer open. Wij volgen het advies om alleen voor noodzakelijke aankopen naar de winkels te komen.

❇️ Heeft u bloemen nodig dan kunt u makkelijk en snel een boeket bestellen via: www.bloemgoed.nl/tikkie-snel-boeket-bestellen.

❇️ PHALAENOPSIS
De Phalaenopsis is een van de vele familieleden van de Orchidaceae, de orchideeënfamilie. Deze beauty staat ook bekend als vlinder- orchidee (ra ra, hoe komt ze aan die naam?).

De Phalaenopsis heeft veel kleine bloemetjes of juist bloemen met een doorsnee van minimaal 10 centimeter. Allemaal hebben ze vijf bloemblaadjes en een ‘lip’ in het midden. Deze felgekleurde lip fungeert als landingsbaan voor insecten die op reis zijn naar het binnenste deel van de bloem. Mooi staaltje natuur-architectuur! De Phalaenopsis loop je tegen het lijf in het wit, lila, knalroze, zalmroze en geel. Voor gestreepte of gevlekte bloemblaadjes draait de bloem haar hand niet om.

Voor alle orchideeën geldt dat zij symbool staan voor zuivere vriendschap. Wedden dat jij ook goed bevriend raakt met een vaas vol florale vlinders? Een ideaal cadeau dus voor een ander of jezelf.

De Phalaenopsis groeit in de natuur op bomen en rotsen in het tropische regenwoud van Azië en Australië. In de achttiende eeuw werd de bloem gespot door ontdekkingsreizigers met een scherp oog voor esthetiek en de rest is geschiedenis. Vandaag de dag is de bloem niet meer weg te denken in onze winkel. Logisch ook, want krijg jij niet de heerlijke kriebels van Phalaenopsis?

 


🌹3️⃣0️⃣0️⃣4️⃣2️⃣0️⃣2️⃣0️⃣🌹▶️4️⃣4️⃣
Op vrijdag 13 maart j.l. was onze eerste blog n.a.v. de uitbraak van Corona. En vandaag de 44ste editie en voorlopig de laatste. Vooral in het begin was belangrijk om u te informeren over onze openingstijden en RIVM regels voor winkels zoals wij die wel open mochten blijven. Het begint al een beetje “normaal” te worden maar dat is het natuurlijk niet. Wij hopen met u dat in ons land en de rest van de wereld het Corona virus onder controle komt d.m.v. een vaccin. Dat alle collega ondernemers uit de Horeca, kappers, bibliotheken, wijkcentra, theaters, musea, bioscopen weer snel hun deuren mogen openen!

✅ Wees welkom op deze donderdag van 9.00 tot 18.00 uur.

✅ Kom bij voorkeur alléén als u ons toch nodig heeft. De laatste dagen zien wij meer ouders met kinderen op ons winkelcentrum maar gezellig winkelen zoals u gewend was zit er voorlopig nog niet in.

✅ Ons deur beleid is en blijft maximaal 2 klanten binnen is buiten wachten op 1,5 meter.

✅ Bestel op tijd een boeket voor een verjaardag, geboorte of huwelijk. En dat kan snel via www.tikkiesnelbloemenbestellen.nl/tikkie-snel-boeket-bestellen.

✅ Deze blog was ook terug te lezen op onze website voor mensen die niet gebruik maken van Facebook.
Gemiddeld waren er rond de 200 pagina bezoeken per dag!

✅ De verhalen van de dagelijkse bloemen foto’s of andere leuke tips kunt u vinden op de website van www.mooiwatbloemendoen.nl.

✅ Vandaag besluiten wij met onderstaande boeket foto van een veld boeket. En dit boeket symboliseert onze passie en liefde voor bloemen en natuurlijke materialen. Volgens onze visie zijn mens en natuur met elkaar verbonden. En door deze verbondenheid kunnen wij bloemen laten spreken.
Lieve mensen blijf gezond, volhouden met handen wassen en het volgen van de regels! Alleen SAMEN krijgen wij Corona onder controle❣️🌹2️⃣9️⃣0️⃣4️⃣2️⃣0️⃣2️⃣0️⃣🌹▶️4️⃣3️⃣
In onze winkel blijft het druk maar problemen zijn er niet echt omdat iedere klant zich aan de RIVM regels houdt.

✅ Vandaag geopend van 9.00 tot 18.00 uur.

 

✅ Gisteren nieuwe buitenplanten ingekocht en dat is makkelijk mee nemen als u toch op ons winkelcentrum bent voor de dagelijkse boodschappen.

✅ Het Bloem(goed)koopje voor komend weekend komt het best tot zijn recht aan een hanger aan een muur, tuinschutting of bevestigd aan een balkon.

✅ Doei ijsheiligen, hallo zomerbloeiers!
De IJsheiligen zijn vier katholieke heiligen genaamd Mamertus (11 mei), Pankratius (12 mei), Servatius (13 mei) en Bonifacius (14 mei). Hun naamdagen vallen medio mei, volgens de volksweerkunde de laatste dagen in het voorjaar waarop er soms nog nachtvorst is.
Zet je (een jarige) planten in de tuin bij voorkeur op een plek waar ze goed tegen de wind beschut zijn, het liefst zo dicht mogelijk tegen het huis aan, omdat het daar warmer is. Pak je planten warm in bij een nachtvorstje. Heel geschikt daarvoor is noppenfolie, omdat dit werkt als een lekker warme jas. De eerstvolgende keer dat er pakketten bij je worden bezorgd, moet je de verpakkingsfolie gewoon bewaren. Doe je ook meteen aan upcycling!

✅ Vandaag op de foto Eremurus ook wel bekend als “Naald van Cleopatra”. Eremurus is een geslacht van meer dan 40 soorten, voornamelijk uit centraal en westelijk Azië, waar ze groeit op droge rotsachtige hellingen, vaak te vinden op vrij grote hoogten in bergachtig terrein. Uit het Grieks vertaald betekent ‘eremos’ alleen en ‘oura’ staart. Een verwijzing naar de standplaats en de bloeivorm. Ook wordt de Eremurus wel eens woestijn staart genoemd, Erem (woestijn) en ura (staart).

Erumurus is er in veel kleuren: roze, witte, gele, terra- en pasteltinten worden het meest aangeboden. Vooral in een groep komen de bloemen mooi uit. Ze bloeit in de vorm van een aar van onder naar boven. Na de bloei, ontstaat er vruchtvorming zoals bij frambozen, bloemen maken dan plaats voor kogelvormige groene vruchten. De bloemen lijken op kleine sterren, de aar van bloemen kan wel een meter lang worden. De bloem trekt bijen aan en zo af en toe kunt u dat in onze plukweide zien en beleven.

 

🌹2️⃣8️⃣0️⃣4️⃣2️⃣0️⃣2️⃣0️⃣🌹▶️4️⃣2️⃣
‘Op afstand en toch een eenheid': zo beleefde Nederland Koningsdag. En veel mensen gaven gehoor aan code oranje: blijf thuis, eet een tompouce en wacht tot volgend jaar om van je troep af te komen!

✅ In de winkel was het gezellig druk en om 16.00 uur werd er geproost op onze Koning met onze buren met een oranje bitter van Gall & Gall Oudorp!

✅ Vandaag weer een normale (dins) dag en wees welkom als u ons echt nodig heeft van 9.00 tot 18.00 uur.

✅ Over 11 dagen is het zondag de 10e mei en dan vieren wij in Nederland Moederdag.

✅ Uiteraard in onze winkel kleurrijke “boeketten op maat” voor de liefste Moeder of Oma.

✅ De ANTHURIUM een Exotische schoonheid met lange adem is de plant foto van de dag
Naast haar hoge bling-bling gehalte heeft deze bloem nog een troef: Als bloem is zij het langst houdbaar van alle snijbloemen.
Wist je dat de bloem van de anthurium de aar (die ‘vinger’ die uit het schutblad steekt) is en niet het felgekleurde schutblad waar de aar uitsteekt? Dat schutblad is er in glimmend wit, rood, roze, paars, oranje, groen en in meerdere kleuren per blad.
De anthurium staat, gezien haar uiterlijk en herkomst, symbool voor exotische schoonheid. De naam anthurium is afgeleid van de Griekse woorden 'anthos' en 'oura' wat 'bloei' en 'staart' betekent. Heel toepasselijk dus.
De anthurium komt oorspronkelijk voor in Brazilië, Equador, Peru, Colombia en Venezuela. In 1876 ontdekte de Franse botanicus Eduard André de bloem in Colombia en Ecuador. Een bezig bijtje die meneer, want hij ontdekte ook orchideeën, bromelia’s en verschillende aronskelken. Die nam hij vervolgens allemaal mee terug naar Europa. Merci Eduard!

 


🌹2️⃣6️⃣0️⃣4️⃣2️⃣0️⃣2️⃣0️⃣🌹▶️4️⃣0️⃣
Vandaag aflevering 40 van deze dagelijkse blog. De start was op 13 maart en volgende week op 30 april de laatste aflevering. Aan reacties begrijpen wij dat heel veel mensen hun dag starten met lezen van deze blog. De bloemen foto van de dag met de leuke verhalen daarbij valt in de smaak. Mooi wat bloemen doen!

✅ Op de zondag openen onze winkel deuren om 10.00 en sluiten om 17.00 uur.

✅ Onze weekend aanbieding het Bloem(goed)koopje is een succes geworden. Nog een stuk of tien en dan is het Op = Op!

✅ De teksten voor de kaartjes bij een besteld boeket lijken steeds langer te worden. Heel ontroerend om dit te moeten schrijven zeker als het gaat om een troost boeket.

✅ Volgend weekend verwachten wij onze 2e kassa met uitsluitend pin online te hebben. Hierdoor kunnen wij sneller klanten helpen met betalen en dat op de veilige afstand van meer dan 1,5 meter.

✅ In de lente barsten alle bloesems open en spreidt de natuur haar bezit op een indrukwekkende manier ten toon. Maar als je hooikoorts hebt, is dat spektakel vaak de start van maanden snuiten en snotteren. Toch genieten van een boeket bloemen kies dan voor de roos. De roos verstuift maar een klein beetje pollen en is daarom een veilige keus voor iedereen die aan hooikoorts leidt. Ben je heel allergisch, ga dan voor een dicht beknopte bloemen soort.

✅ Vandaag op de foto de Pioen roos. Mei en juni zijn dé maanden van de pioenroos maar zijn op dit moment ook al verkrijgbaar in onze winkel. Deze prachtige bloeier heeft altijd de lente in haar bol. Dus verlang je naar de warmte van de zon? Met de pioenroos in je huis maak je een mooi begin!
Wie valt voor de charmes van de pioenroos, heeft geluk: er zijn wel meer dan duizend soorten verkrijgbaar, in allerlei vormen en kleuren. Zo zijn ze er bijvoorbeeld met een enkele rij bloemblaadjes, met half dubbele of dubbele bloemen. Ook qua kleur kun je je hart ophalen: de vrolijke pioen is er in zachtgeel, romantisch wit, zuurstokroze of donkerrood. En de geur van pioenrozen is bijzonder aantrekkelijk, heerlijk zoet!
De pioenroos staat onder andere voor liefde, geluk en gezondheid!

 

 


🌹2️⃣5️⃣0️⃣4️⃣2️⃣0️⃣2️⃣0️⃣🌹▶️3️⃣9️⃣
De zaterdag is aangebroken van een extra lang weekend door de viering van K(W)oningsdag. Wij verwachten wederom dat het een drukke zaterdag wordt!

✅ Kom lekker vroeg vanaf 9.00 uur als u ons toch nodig heeft. Of laat in de middag maar wel voor 18.00 uur.

✅ Gisteren vroegen wij vriendelijk aan een echtpaar of één van de twee even buiten wilde wachten. Het was geen enkel probleem en vertelde dat zij net daarvoor een ontruiming hadden gezien bij een ijs winkel in de stad.

✅ Ons deur beleid is maximaal 2 klanten binnen en dat is ook duidelijk zichtbaar. Volgen wij deze regel niet dan riskeren wij een boete van ruim € 4.000. En voor u als particulier is dat € 390. Voor dat bedrag kunt u beter 26 weken lang een boeket 💐 M 💐 kopen.

✅ De verkoop van het Bloem(goed)koopje loopt voorspoedig! 4 oranje kalanchoë in een vorstelijk klein oranje potje. Waarvan je er 2 kunt weg geven met een gratis kaartje eraan en bezorging op Koningsdag binnen de gemeente grens Oudorp - Alkmaar.

✅ Vandaag op de foto Jatropha.
Ook wel bekend als de flessenplant.Het is een bijzondere verschijning. Bovenop een korte, verdikte stam (waar hij zijn naam aan te danken heeft) verschijnen grote, sappige, groene bladeren, met als spektakelstuk één of meerdere sierlijke bloemstelen met feloranje bloempjes.
De flessenplant gedijt het beste op een lichte plek. Ook zon is prima voor deze plant, op de heetste uren van de dag na. Hij houdt van warmte, maar tijdens zijn rustperiode, die in het najaar start, mag hij wat koeler staan. Laat de temperatuur ook dan echter niet onder de 15 graden komen.

Vaak bloeit de flessenplant grote gedeeltes van het jaar. Op lange stelen verschijnen vele oranjegekleurde bloempjes in schermen, die wel wat weg hebben van de opbouw van koraal. In het buitenland wordt hij daarom ook wel koraalplant genoemd. Meestal valt de bloemsteel als die is uitgebloeid van de plant, maar soms ontstaan er zaden aan de plant. Als u die niet wilt zaaien, dan kunt u die beter van de plant verwijderen, aangezien het vormen ervan veel energie kost en het daarna langer duurt voor de plant opnieuw in bloei komt. Jatropha wordt steeds meer populairder als snij bloem. Vandaar dat zij bij ons te vinden zijn in onze plukweide.

 


🌹2️⃣5️⃣0️⃣4️⃣2️⃣0️⃣2️⃣0️⃣🌹▶️3️⃣8️⃣
Als bloemist zijn wij aangesloten bij de Vereniging Bloemisten Winkeliers. Zij ondersteunen de bloemisten op allerlei gebied en hebben een landelijke actie opgezet #mooiwatbloemistendoen. Er is een video gemaakt en tot Moederdag te zien in de Ster reclame blokken op de landelijke televisie.

✅ Van harte welkom vandaag in onze winkel van 9.00 tot 18.00 uur.
Maar kom bij voorkeur alléén, en zijn er 2 klanten in de winkel dan is het echt even buiten wachten!!!

✅ Op onze Google account zijn de afgelopen maand onze foto’s van de winkel, bloemen en boeketten meer dan 16.000 keer bekeken. Daar zijn we best wel trots op!

✅ In de loop van de dag een nieuwe weekend aanbieding oftewel het Bloem(goed)koopje in teken van Koningsdag.

✅ En de foto van vandaag past vorstelijk goed in deze tijd: FRITILLARIA ook wel bekend als Keizerskroon.
Lekker ontspannen laten hangen, die fritillaria, en genieten van deze bijzondere bloem die vernoemd is naar een vogel: kievitsbloem. De bloem en de vogel bloeien beide op in april/mei. De fritillaria heeft stijlvolle bloemetjes die perfect passen bij de eerste zonnestralen in de lente. Het zijn net vrolijke belletjes. Zet haar in een subtiel vaasje en straal met dit blije bloemendametje.

Fritillaria’s zijn er in het groot en heel klein en in verrassend prachtige kleuren. Rood, oranje, geel en paars-wit met een soort schaakbordachtig patroon. Maar ook groen met bruin-oranje vlekken en roodpaars met gele randjes. En dan nog wat bijzondere kleurvarianten: groen met paarse streepjes en groen met oudroze. Bij elkaar zijn er zo’n 100 soorten.

Het is een erg bijzonder bolgewas, waar voorzichtig mee omgegaan moet worden. De bollen hebben geen huid, dus ze zijn veel kwetsbaarder dan bijvoorbeeld de tulpenbol. En heb je last van mollen en muizen in of om je huis? Ze zijn zo weg als ze deze blije voorjaarsflora ruiken.
Waarom de fritillaria haar bloem zo laat hangen? Volgens de legende bogen alle bloemen voor Jezus toen hij op weg was naar Golgotha in de tuin van Gethsemane. Dit deden ze uit respect. Eén bloem bleef arrogant rechtop staan. Een engel daalde neer en gaf de bloem op haar donder. De fritillaria bloosde van schaamte en liet direct haar bloem hangen. En die bleef dus hangen… en huilen. De tranen blijven vloeien in de vorm van glimmende druppels nectar.
Er zijn zo’n 100 varianten van de uit Afghanistan afkomstige hangbloem. In het wild bloeien ze langs rivieren in vochtige weiden. In 1575 kwam de fritillaria in Europa aan. Ze werd van Constantinopel naar Wenen gebracht.

 


🌹2️⃣4️⃣0️⃣4️⃣2️⃣0️⃣2️⃣0️⃣🌹▶️3️⃣7️⃣
“Voorzichtigheid nu is beter dan spijt achteraf", zei premier Rutte over de maatregelen die hij gisteravond bekend maakte. Minderjarigen krijgen binnenkort een deel van hun vrijheid terug, volwassenen moeten vooral nog even volhouden” Nog niet naar de kapper, horeca blijft nog dicht, geen voetbal en evenementen.

✅ Het is zo dubbel allemaal als je weet dat wij wel normaal open mogen zijn. Op deze woensdag van 9.00 tot 18.00 uur.

✅ Maar het aller belangrijkste dat wij niet mogen vergeten onder de strenge regels van het RIVM!
Dus maximaal 2 klanten binnen is wachten buiten op 1,5 meter afstand.

✅ Bestel op tijd uw boeket, liefst één dag van te voren. Dat geeft ons de tijd en de ruimte om het boeket te maken en over te dragen aan onze bezorgers.

✅ Vanuit heel Nederland worden boeketten besteld bij ons besteld voor ouders, kinderen en familie die wonen in Oudorp, Alkmaar en regio. Ook uit buitenland komen bestellingen bij ons binnen deze week uit Aruba.

✅ Vandaag op de foto Seringen.
Een reislustige parfumbloem.
Van november tot en met mei geniet je van de verleidelijke geur en het bloeispektakel van de sering. Kies voor wit, roze, violet, donkerblauw of blauwpaars. Deze laatste variant wordt ook gebruikt om parfum mee te maken. Een zachte walm ontspanning en romantiek!

Ze worden al van oudsher geteeld in Aalsmeer om de vruchtbare veengrond. In het najaar worden de seringen van de akkers gehaald en met de boot naar de kas gebracht. Omdat de temperatuur hier flink omhooggaat, lopen de bloemknoppen uit. De bloemen worden geoogst en de planten worden weer met hun wortels in de aarde van de akkers gezet. Dit gebeurt om het jaar. Het andere jaar wordt de plant alleen gesnoeid. Een reislustig bloemetje dus!
Enthousiast vormen de wasachtige bloemen een tros. Van zuiverwit tot donkerpaars, de sering brengt in de meest diepe tinten de lente in huis. Sommige varianten hebben zelfs twee kleuren. De plant heeft omhoog wijzende bladeren en kan wel 7 meter hoog worden.
Het lijkt of ieder bloemetje van de sering een eigen verhaal heeft, want ze vertelt een hoop. Zo staat ze symbool voor huiselijk geluk, nostalgie, jonge eerste liefde, onschuld en herinnering. De witte bloemen staan voor terughoudendheid. Als je in de 19e eeuw een sering kreeg van je minnaar, wilde hij dat je je niet zo terughoudend opstelde.
We hebben geen idee waar de Latijnse naam vandaan komt, maar we zijn wel bekend met de herkomst van de sering zelf. De sering verhuisde in 1560 van Constantinopel naar Wenen. Eind 16e eeuw werd de sering hip in Frankrijk en Berlijn. Later veroverde ze de boerentuinen van Midden-Europa. Vanaf de 19e eeuw werd het geurbommetje een must have in iedere tuin en huis.

 


🌹2️⃣2️⃣0️⃣4️⃣2️⃣0️⃣2️⃣0️⃣🌹▶️3️⃣4️⃣
De start van de nieuwe week is in de winkel weer voorspoedig verlopen.
We zijn heel blij dat onze klanten kiezen voor een lokale bloemist ook als het om een bestelling gaat.

✅ Op deze dinsdag zijn wij geopend van 9.00 tot 18.00 uur.

✅ Vanavond nieuwe informatie van het kabinet. Zijn de berichten hier en daar wat positiever voorlopig moeten wij volhouden om ons te houden aan de RIVM regels!

✅ Door het zonnige weer in combinatie met de harde wind vragen met name de plantjes op uw balkon, terras of tuin meer water.

✅ Vandaag op de foto de Hortensia.
Op zoek naar een natuurlijke sfeermaker in huis? Met haar robuuste bloem, die een doorsnee kan hebben van wel 25 centimeter, is de hortensia een uitstekende keuze. De grote blaadjesbollen kom je trouwens ook weleens tegen onder hun chique naam: Hydrangea. Met zo’n naam krijg je een instant zomergevoel met vijf sterren.
In de eerste helft van het jaar zie je de rode, roze, paarse, witte, groene en blauwe hortensia’s. En ook hortensia’s die meerdere kleuren combineren. In de tweede helft van het jaar zijn er de zogenaamde doorgekleurde bloemen. Deze hortensia’s hebben een groene, rode, bruine tint – passende bij de herfst en winter - en laten zich goed drogen. Qua vorm is er ook een hoop te beleven. Kies voor enkel- of dubbelbloemige soorten, bolvormige hortensia’s, hortensia’s met kleine bloemetjes in het midden en grote bloemblaadjes aan de rand (randbloeiers) of met een pluimachtige vorm. Kun jij kiezen uit al dat moois?
De hortensia is gul met symboliek. De bloem staat voor dankbaarheid, gratie en schoonheid. Ook straalt ze overvloed uit, dit vanwege de uitbundige hoeveelheid bloemetjes en de royale, bolle vorm. De kleuren van de hortensia symboliseren liefde, harmonie en vrede. Perfect dus om te gebruiken in een luxueus bloemwerk bij bruiloften en verjaardagen, maar eveneens passend voor een rouwboeket.

 


🌹2️⃣0️⃣0️⃣4️⃣2️⃣0️⃣2️⃣0️⃣🌹▶️3️⃣6️⃣
Gisteren inkopen gedaan in Aalsmeer waar het weer ouderwets druk was. In Duitsland gaan grote tuincentra en bloemenwinkels weer open. Zij komen het liefst op de vroege zondagochtend want dan is het lekker stil op de weg.

✅ Een nieuwe week en op deze maandag bent u welkom van 9.00 tot 18.00 uur.

✅ Deze dagelijkse blog stopt op 30 april en zal worden opgevolgd door een wekelijkse variant.

✅ Ons Bloem(goed)koopje van komend weekend staat in het teken van Koningsdag. Het wordt een 2+2 gratis aanbieding. Twee voor u zelf en twee om weg te geven.

✅ Vandaag op de foto geen bloem maar een plant: TRADESCANTIA.
Een plant makkelijk in de omgang, prachtig blad, een naam die een beetje zingt – met Tradescantia haal je een geheid succesnummer in huis. Vol en rijk, dat zijn de eerste woorden die je te binnen schieten als je oog in oog staat met een Tradescantia, ook bekend als vaderplant. De hangplant groeit gul en grillig, met zigzagstengels en lancetvormige bladeren waarin een vleugje rozerood of paars, maar ook zilver en goud kan zitten. Die bladeren voelen precies zo aan als ze eruit zien: sappig en verrassend zacht. De bloemen zijn paarsblauw, wit of roze, maar de schoonheid van deze woonplant zit toch vooral in het bonte blad dat kan kleuren van keurig groen tot psychedelisch paars, in één plant.

Het verhaal van Tradescantia komt voort uit de Middeleeuwse bijnaam: Dwalende Jood. Er zijn verschillende versies van, maar ze komen allemaal neer op het gegeven dat er een man (soms heet hij Cartaphilus, soms Malchus, en soms Ahasuerus) zou zijn die al sinds de kruisiging van Jezus Christus in leven is en in leven moet blijven tot de Messias terugkeert op aarde. Het element van onsterfelijkheid duidt op het feit dat deze woonplant een zeer optimistisch karakter heeft en inderdaad kans ziet overal naar toe te dwalen als je hem goed verzorgt.
Tradescantia is inheems in Noord- en Zuid-Amerika. Er zijn ongeveer zestig soorten, waarvan de meeste hangen, al zijn er ook een paar die de hoogte in groeien. Hoewel het geen vetplant is, zijn de stengels wel in staat om aardig wat vocht op te slaan. Dat maakt Tradescantia nogal vergevingsgezind als je eens vergeet om water te geven. De plant is genoemd naar John Tradescant Sr, een tuinman in dienst van de Engelse koning Karel I door zijn zoon John Jr, botanicus en ontdekkingsreiziger. De plant veroverde rond 1662 Europese hoven en bleek zo makkelijk te vermeerderen dat het een van de weinige vroege kamerplanten is die ook al vrij snel in 'gewone' huiskamers stond.

 


🌹1️⃣9️⃣0️⃣4️⃣2️⃣0️⃣2️⃣0️⃣🌹▶️3️⃣5️⃣
Het was gisteren weer een drukke dag en gelukkig maar één klant die geen geduld had om buiten even te wachten. En verder leuke reacties gehad omtrent de nieuwe look & feel van de etalage.

✅ Op deze zondag zijn wij geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

✅ RIVM-experts: 'We zijn voorbij de eerste hobbel, nu naar rustiger vaarwater' a.s. dinsdag meer informatie. Maar voorlopig geldt voor iedereen de regels en adviezen volgen.

✅ In de aanloop naar Koningsdag kleurt alles in de winkels en etalages oranje en zijn er leuke feest artikelen te koop. Dit jaar geen reden voor een feest dus kom je bijna nergens wat tegen.

✅ In onze plukweide in de winkel kom je wel vaak de kleur oranje tegen. Vandaag op de foto daarom deze Scadoxus. Als je zoekt op internet naar Scadoxus kom je ook andere namen tegen van deze bijzondere bloem. Scadoxus wordt ook wel Poederkwast, Afrikaanse bloedlelie of Penseellelie genoemd.
De officiële botanische naam is: Haemanthus katharinae. Het is familie van de Amaryllis en een wonderlijk exotische, zeer exclusieve en weinig bekende bloem. Oranje bloemen staan symbool voor vrolijkheid, warmte, gezelligheid, optimisme, plezier, kracht, vitaliteit en energie.

 


🌹1️⃣8️⃣0️⃣4️⃣2️⃣0️⃣2️⃣0️⃣🌹▶️3️⃣4️⃣
Gisteren zagen wij het al in de winkel dat het drukker was dan de afgelopen dagen. Heel af en toe moest er gewacht worden en ontstond er een kleine rij buiten.

✅ Vandaag geopend van 9.00 tot 18.00 uur. Kom lekker vroeg of laat in de middag!

✅ Parkeren op een drukke zaterdag dichtbij onze winkel niet altijd mogelijk is.

✅ In onze buiten presentatie er steeds meer plantjes te koop zijn voor op het balkon, terras of tuin.

✅ Vandaag geen bloemen foto maar een video met beelden van de nieuwe look & feel van onze etalage. Het zijn bewogen tijden. Veel van ons zitten hele dagen thuis en zien weinig natuur. Dat maakt planten in huis des te belangrijker. Wij hopen je met deze beelden te inspireren om het thuis nog gezelliger te maken!

 


🌹1️⃣7️⃣0️⃣4️⃣2️⃣0️⃣2️⃣0️⃣🌹▶️3️⃣3️⃣
Kortere zomervakantie? Langere schooldagen? En steeds meer berichten over de anderhalve-meter-maatschappij.

✅ Met elkaar moeten wij ons aan de regels houden en hierdoor mogen wij open blijven. Vandaag geopend van 9.00 tot 18.00 uur.

✅ Onze medewerkers hebben gisteren ondanks alle drukte gewerkt om de etalage te veranderen. Een nieuwe look & feel door panelen met kleurrijk behang, houten planken, nieuw aardewerk en heel veel groene planten.

✅ Vandaag op de foto een LEEUWENBEK, een weelderige smaakmaker zonder hoogtevrees
Ondanks haar enigszins gevaarlijke naam, is de leeuwenbek (Antirrhinum) eigenlijk een heel zachtaardig type. Met haar lange steel, weelderige bloemen en zachte kleuren voegt ze een snufje razzle dazzle toe aan jouw veldboeket. Laat zien wat je in huis hebt’. Die uitspraak is de leeuwenbek echt op het lijf geschreven. Ze is lang en bloeit uitbundig met trossen bloemen in het wit, geel, oranje, rood, lila en wel ontelbare tinten roze. Haar naam kreeg ze ooit vanwege de vorm van de bloemblaadjes: kijk je in de bloem, dan zou je de snuit van een leeuw kunnen ontwaren.

Veel bloemen hebben een symbolische betekenis, wat het extra leuk maakt om ze te geven. Voor leeuwenbek is dat geheimen bewaren. Deze bloem is dan ook het ultieme cadeau voor die ene persoon met wie je je diepste geheimen kunt delen, en die ze daarna heel discreet in de kluis stopt.

 


🌹1️⃣5️⃣0️⃣4️⃣2️⃣0️⃣2️⃣0️⃣🌹▶️3️⃣1️⃣
Gisteren de winkel weer opgestart na de Pasen en dat is weer gelukt. Veel rouw arrangementen gemaakt en dat kost altijd meer tijd in de voorbereiding. Bloemen vormen vaak een basiselement tijdens en na de begrafenis of crematie. Wij luisteren goed naar uw persoonlijke wensen en maken alles met liefde en passie voor een betaalbare prijs.

✅ Vandaag geopend van 9.00 tot 18.00 uur.

✅ In onze buiten presentatie elke dag meer buiten plantjes om het op uw balkon of tuin gezelliger en kleurrijker te maken.

✅ En vandaag op de foto een vrolijke buiten plant VIOLEN.
Fluweelzacht met sappige steeltjes, in klassieke en nieuwe kleuren. Met een tekening of bijna effen. Groot én klein. Viooltjes zijn misschien wel de meest veelzijdige terrashelden ooit. Nu de lente er (dan eindelijk) is, staan violen te popelen om jouw tuin, terras of balkon een flinke dosis Vitamine Kleur te geven. En dat doen ze moeiteloos: ze kunnen tegen een stootje, kikkeren na een beetje nachtvorst gewoon weer op en bloeien maandenlang dat het een lieve lust is. Dus waar wacht je nog op? Verzamel je mooiste potten, hangbakken, manden en schalen en poets ze even op, als ze na een lange winterslaap wat stoffig of groen uitgeslagen zijn. En dan even alléén naar uw lokale bloemist Bloemgoed 2.0. Thuis aangekomen maak je van de potten en de violen een match made in heaven, alle kleuren en formaten door elkaar, of juist liever ton-sur-ton. Zo mooi kan de lente zijn


🌹1️⃣4️⃣0️⃣4️⃣2️⃣0️⃣2️⃣0️⃣🌹▶️3️⃣1️⃣
De Paas dagen zijn weer voorbij en vandaag gaan onze deuren weer open. Volhouden mensen tot zeker 28 april a.s. anders is alles voor niets geweest. Elke dag zijn er lichte verbeteringen in de cijfers en alleen samen krijgen wij Corona onder controle.

✅ Vandaag geopend van 9.00 tot 18.00 uur.

✅ Onze Virtuele Paas Eieren Zoek wedstrijd was een succes. De video is meer dan 300 keer bekeken op YouTube. De prijswinnaars krijgen vandaag bericht. De 21 letters die wij zochten vormde de zin: “vier het Paasfeest thuis”

✅ Donderdag 16 april is het Secretaresse dag. Dit is een jaarlijks terugkerende dag waarop secretaresses in het zonnetje worden gezet. Ze krijgen op deze dag vaak een attentie van hun werkgever of collega's.

✅ Tip voor de managers of leidinggevenden: Tikkie Snel Boeket Bestellen via onze website en dan komt het Bloemgoed in orde!

www.tikkiesnelboeketbestellen.nl/tikkie-snel-boeket-bestell…

✅ Wist u dat onze Hifive cadeau-kaart nu ook te verkrijgen is als bloemen abonnement. 4 boeketten M (€15) en krijg de 5e gratis.
Binnen postcode gebied van Oudorp bezorgen wij wekelijks of om de week een boeket. Informeer in onze winkel naar de mogelijkheden.

 

📸 Vandaag op de foto de LELIE.
Een eigentijds, natuurlijk beeld, dat creëer je heel gemakkelijk met de lelie. Kleuren en vormen zijn er in overvloed. Jij kiest! En wat de lelie extra leuk maakt: ze barst van de symbolische betekenissen...

Met de lelie kun je alle kanten op. Ze biedt je volop keus qua kleur, vorm en grootte. Zo vind je de lelie in sereen wit en rustig roze, maar ook in opvallend rood, geel, paars en oranje. Ze is er bovendien ook met strepen, randjes of stippen. Ook de vorm van de bloemen gaan alle kanten op. De lelie is er in trompetvorm, maar ook in platte of komvorm. De bloemen kunnen een doorsnee hebben van 7 tot wel 25 centimeter. Ook geur is een opvallend aspect van de leliebloem: ze zijn er van geurloos tot sterk geurend. De lelie zit echt boordevol symboliek. De belangrijkste symbolische betekenissen zijn:

Vrouwelijkheid: In de tijd van de Grieken en Romeinen kregen bruiden een kroon van lelies in de hoop op een puur en vruchtbaar leven.

Liefde: In de victoriaanse tijd wist men bij het ontvangen van een zoetgeurende lelie zeker: dit is mijn minnaar.

Zuiverheid: Witte lelies worden vaak op bruiloften gebruikt als teken van maagdelijkheid en zuiverheid.

Vergankelijkheid: De serene en pure uitstraling van de lelie geeft uitdrukking aan emoties in tijden van verlies en rouw.

Lelies zijn niet alleen veelzijdig qua kleur, vorm en grootte, maar ook wat betreft hun herkomst. In het wild vind je ze in Korea, Japan en delen van Siberië, maar ook dicht bij de evenaar, in India. In Europa is de lelie inheems in de Kaukasus, de Balkanlanden, Griekenland, Polen, de Alpen en de Pyreneeën. Ook in de meeste Amerikaanse staten komt ze in het wild voor, met uitzondering van het zuidwestelijke deel van de Verenigde Staten. Je kunt de lelie dus gerust een wereldreiziger noemen!

Fan van lelies maar bang voor vlekken in je kleding? Er zijn dubbelbloemige leliesoorten, zoals de prachtige Roselily, die geen meeldraden hebben. Dit geeft niet alleen het voordeel dat je geen kans meer hebt op gele vlekjes, ook geurt de bloem aanzienlijk minder. Wat voor de scherpe neuzen onder ons goed nieuws is!

 

 

🌹1️⃣3️⃣0️⃣4️⃣2️⃣0️⃣2️⃣0️⃣🌹▶️3️⃣0️⃣
Op deze 2e Paasdag zijn wij dit jaar gesloten. Dinsdag 14 april gaan onze deuren weer open vanaf 9.00 uur. Vier het Paasfeest thuis! En vandaag de laatste mogelijkheid om mee te doen aan onze paas eieren zoek wedstrijd! 🌹1️⃣2️⃣0️⃣4️⃣2️⃣0️⃣2️⃣0️⃣🌹2️⃣9️⃣
Na een zeer drukke zaterdag was dit het beeld in de winkel net voor sluitingstijd. Alleen nog een DL boeket over en net na 18.00 uur werd deze ook nog verkocht. Daarna konden wij de deuren sluiten van onze winkel na een bizarre periode die begon begin maart rond de uitbraak van het Corona virus. Beide Paasdagen gesloten even tijd voor ons team om tot rust te komen. Maar onbewust denk je aan de kanjers in de zorg die door moeten omdat zij levens moeten redden of ondersteuning moeten geven bij een overlijden. Het is zo onwerkelijk allemaal maar het belangrijk is voor ons zelf en alle gezinnen met kinderen om er toch een vrolijk Pasen van te maken.
Met onderstaande tekst van “Jabbertje” sluiten wij deze blog af.

 

Afstand, afscheid, verdriet, bezinnen,

PASEN

hopen, vertrouwen,
liefde, samen, bouwen,
opnieuw beginnen ... 🌹

 


🌹1️⃣1️⃣0️⃣4️⃣2️⃣0️⃣2️⃣0️⃣🌹2️⃣8️⃣
Wat een prachtig zonnig weer gaat het ook vandaag worden.

En morgen kunnen wij thuis hier van genieten in de tuin of op het balkon.

✅ 1e & 2e Paasdag zijn wij gesloten dit jaar maar op deze Paas zaterdag geopend van 9.00 tot 18.00 uur.

✅ Houdt u er rekening mee als u vandaag naar onze winkel komt dat wij maar 2 klanten in onze winkel kunnen helpen. Buiten even wachten op ↔️ 1,5 ↔️ meter.

✅ Heel prettig is het contactloos betalen wat nu kan tot € 50. Maar als u 5 transacties heeft gedaan en het totale bedrag komt op een moment boven de € 100 dan vraagt de betaalautomaat wel om een pincode. Dit wordt gedaan uit veiligheid.

✅ Wilt u vandaag nog boeketten laten bezorgen dan kan dit besteld worden tot 12.00 uur.

✅ Wacht niet tot het laatste moment vandaag met de aankoop van bloemen want op = op!

✅ Dinsdag 14 april gaan onze deuren weer open vanaf 9.00 uur.

✅ Vier het paasfeest thuis en zorg goed voor elkaar en blijf gezond.
Namens het ons hele team wensen wij u dit van ❤️e!

✅ De 3D foto vandaag is de CHRYSANT. Warmte, kleur en geluk in je interieur. In China en Japan is men al eeuwen groot fan van de chrysant. Volkomen terecht! Want deze ‘gouden bloem’ brengt warmte en kleur, schittert in ieder boeket en is ook nog eens heel lang houdbaar. Maak kennis met de chrysant.
Je zou bijna vergeten dat de chrysant van oorsprong geel is; inmiddels is de bloem namelijk in een ongekend breed kleurenpalet te krijgen. Kies voor kleur en verrijk je huis met chrysanten in warme goudgele, bronsrode of diep oranje tinten. Of ga voor subtiel en rustig met chrysanten in kleurschakeringen van wit, roze of paars. Bovendien is deze prachtige bloeier er in verschillende soorten: geef je inner stylist de vrije hand met de tros-, de pluis- en de santinichrysant. Bij deze laatste zitten de bloemetjes vertakt op de steel en zijn ze veel compacter; dat geeft een bijzondere look! En alsof dat nog niet genoeg keuze is, zijn er ook nog vele bloemvormen: van enkel- tot gevuldbloemig en van spider tot pomponvorm. Met de stijlvolle chrysant haal je zowel eindeloos veel kleur in huis als een flinke dosis geluk. Deze bloem staat namelijk voor geluk en gezondheid. Dat is niet alleen heel erg fijn om voor jezelf op tafel te zetten, maar is evengoed ook heel leuk om cadeau te geven!

 


🌹1️⃣0️⃣0️⃣4️⃣2️⃣0️⃣2️⃣0️⃣🌹2️⃣7️⃣
En dan is het Goede Vrijdag. Op deze dag herdenken christenen de kruisiging en dood van Jezus. Gisteravond wellicht gekeken naar de Passion gekeken het Nederlands muzikaal-Bijbels evenement over het lijden en sterven van Jezus Christus. Op Goede Vrijdag herdenken we de kruisiging en de dood van Jezus. Maar voor vele is het een extra vrije dag.

✅ Maar wij zijn vandaag geopend van 9.00 tot 18.00 uur.

 

✅ Ongetwijfeld kunnen er vandaag momenten zijn dat er buiten gewacht moeten worden en dat natuurlijk graag op 1.5 meter afstand. Kom bij voorkeur vroeg of laat in de middag.

✅ Trots zijn wij op onze bezorgers! Afgelopen dagen zijn er heel veel kilometers gereden in onze regio.

✅ Iedereen kan of mee doen met onze Paas wedstrijd: Virtueel Paas eieren zoeken. Zoek alleen de 21 eieren met een letter anders bent u het “haasje”. Maak met de letters een zin van vier woorden. Inmiddels zijn de eerste aanmeldingen binnen en is er al meer dan 200 keer gezocht naar de Paas eieren op ons kanaal op YouTube.

https://youtu.be/lmLCncS_unM

✅ Normaal zijn wij 7 dagen per week geopend maar zondag 1e en maandag 2e Paasdag zijn wij gesloten.

✅ Vandaag geen bloem centraal maar een foto van ons weekend aanbieding het Bloem(goed)koopje. Een fleurig Paasboeket van tulpen, nestje eieren, buxus, en kronkelwilg voor € 9,95! Aanbieding geldig t/m zaterdag zolang de voorraad strekt.

 


🌹9️⃣0️⃣4️⃣2️⃣0️⃣2️⃣0️⃣🌹▶️2️⃣7️⃣
Voor het eerst sinds het begin van de corona-uitbraak is het aantal bedden dat bezet wordt door coronapatiënten afgenomen. Positief nieuws maar geen reden om met Pasen er massaal op uit te trekken. Blijf thuis blijft het advies!

✅ Heeft u toch bloemen nodig dan graag alléén en vandaag welkom tussen 9.00 en 18.00 uur.

✅ Gezien de berichten dat wij rekening moeten houden met een anderhalve-meter-economie is er een extra betaalautomaat besteld.

✅ Weer ontroerende reacties gehad n.a.v. de Paas bloemen groet voor de bewoners van het Oudorperzand.

✅ Bij bestellingen onze kaartjes vaak te klein zijn voor de opgegeven tekst. Maar met wat verklein, knip, print en plakken lukt het aardig.

✅ Zo fijn dat veel klanten al boeketten besteld hebben voor levering op vrijdag en zaterdag. Advies wacht niet tot het laatste moment!

✅ Parkeren kan bij onze winkel dichtbij en is gratis. Maar rekening houden met extra drukte tussen 11.00 en 15.00 uur op de komende dagen.

✅ Beide Paasdagen zijn wij gesloten maar op dinsdag 14 april vanaf 9.00 uur gaan onze deuren weer open.

✅ Op donderdag 16 april wordt in Nederland Secretaressedag gevierd. Nu deze kanjers massaal thuis werken een mooie gelegenheid om ze in de “bloemetjes” te zetten. En elke manager of leidinggevende kan dat snel en makkelijk via: www.tikkiesnelboeketbestellen.nl/tikkie-snel-boeket-bestell…

✅ Duizendschoon (in het Latijn bekend als Dianthus barbatus) is vandaag de bloem foto van de dag. Het mooiste meisje van de klas. Het lievelingetje van de leraar die met iedereen lijkt op te kunnen schieten. In de tuin trekt ze hommels, bijen en vlinders aan. En in de vaas.. iedereen die haar ziet! De bloemblaadjes van duizendschoon kleuren rood, roze, violet, paars, wit, of tegenwoordig vaak ook tweekleurig, zoals wit met rood, rood met wit, paars met wit of wit met paars. Het is een kleurrijk exemplaar die in boeketten voor leven in de brouwerij zorgt.
Duizendschoon kent meerdere namen. Ook als ze koekoeksbloem of klokjesgentiaan wordt genoemd, zal vriendelijk naar je toe draaien. Er is geen symboliek bekend van duizendschoon, maar dat zij staat voor verpletterende schoonheid moge duidelijk zijn met zo’n naam.
Duizendschoon (Dianthus barbatus) is familie van de anjer (Dianthus), afgeleide van Dios (God) en anthos (bloem). Duizendschoon is inheems in het Middellandse Zeegebied, Zuid- en Midden-Europa. De eerste keer dat we van duizendschoon hoorden was in de 16de eeuw. Toen werd ze in kloostertuinen toegepast en gekweekt.

 


🌹0️⃣8️⃣0️⃣4️⃣2️⃣0️⃣2️⃣0️⃣🌹2️⃣6️⃣
“Houd vol en blijf zoveel mogelijk thuis. Ook dit Paasweekeind. Ik doe een beroep op iedereen om Pasen thuis te vieren” en “Terug naar normaal is een zaak van de lange adem.” dit waren misschien wel de belangrijkste woorden uit de toespraak van premier Rutte gisteravond. Minister van Volksgezonheid Hugo de Jonge sprak ondermeer over de zorg voor kwetsbare ouderen om vaker de telefoon te pakken en om een bos bloemen te geven!

✅ En dat kan Bloemgoed geregeld worden want wij zijn open vandaag van 9.00 tot 18.00 uur.

✅ Of bestel thuis 7 dagen per week online via onze webshop: Klik hier 

✅ Bestel bij voorkeur al op donderdag voor gegarandeerde bezorging van u boeket op Paas zaterdag. Wacht a.u.b. niet tot het laatste moment.

✅ Vandaag op de foto de Ranonkel.
Lok de lente in huis met ranonkels
De lente verdient het om gevierd te worden. Dat doe je uitbundig met de ranonkel, feestnummer bij uitstek. De kweker plant de knolletjes van deze seizoensbloem in het najaar, zodat de ranonkel piekt op het moment dat jij klaar bent voor een lentefeest. De ranonkel op de foto is oranje maar ze zijn er ook het wit, geel, roze, rood en paars. Haar bloemblaadjes openen zich stuk voor stuk, zodat jij steeds meer van haar prachtige hart kunt kijken.
Wist je dat de ranonkel symbool staat voor charme? Gaf je in de Victoriaanse tijd een bos ranonkels, dan zei je: ‘Ik vind je rijk aan aantrekkelijkheden’. Och, dat waren nog eens tijden. Maar vergis je niet, ook nu nog maak je mensen blij met een bonte bos ranonkels.
Oorspronkelijk komt de ranonkel helemaal uit Midden-Azië. Via allerlei omwegen belandde de bloem uiteindelijk ook in Europa, waar zij haar officiële naam kreeg: Ranunculus. Dit is het Latijnse woord voor kikkertje, niet zo gek als je bedenkt dat de ranonkel in het wild voorkomt in drassige gebieden.

 


🌹6️⃣0️⃣4️⃣2️⃣0️⃣2️⃣0️⃣🌹▶️2️⃣4️⃣
Een nieuwe week is aangebroken na een weekend met veel zon. Het is de week voor Pasen het belangrijkste christelijke feest in het liturgische jaar, volgend op de Goede Week. Christenen vieren deze dag vanuit hun geloof dat Jezus opgestaan is uit de dood, op de derde dag na zijn kruisiging.

✅ Op deze maandag zijn wij geopend van 9.00 tot 18.00 uur.

✅ Gisteravond was de aftrap van onze wedstrijd Virtueel Paas Eieren Zoeken. Heel veel leuke reacties ontvangen en al een aantal berichten met de juiste oplossing.

✅ Maar wie gaat mee doen aan dit spel let dan goed op want wij zoeken de eieren met een letter 😉

✅ De Paas wedstrijd is te zien op YouTube zie de video onder dit bericht

✅ De eerste bestellingen al binnen komen voor Goede Vrijdag en Paas zaterdag.

✅ Wij verwachten enorme drukte de komende dus advies bestel op tijd en wacht niet tot het laatste moment.

✅ Volhouden lieve mensen ook met volgen van de RIVM regels. Doe je dat niet dan riskeer je een hoge boete.

✅ Vandaag op de foto CELOSIA
Je kent ze vast wel, mensen die op een feestje binnenkomen en meteen alle hoofden doen omdraaien. De opvallend flamboyante Celosia is een bloem met dezelfde eigenschap. Vurige kleuren en opvallende vormen, dat zijn zaken waaraan je de Celosia herkent. Deze opvallende verschijning heeft een wit, rood, geel, roze, paars, oranje, groen of meerkleurig uiterlijk. Soms kom je de Celosia tegen in de vorm van een pluim, soms als een kam of een staart. De veelzijdige bloemen hebben bovendien een licht kruidige geur. De Celosia staat symbool voor stoutmoedigheid. Als je iemand moed wilt toewensen voor iets spannends, dan is een flinke bos Celosia’s dus zeer op zijn plaats.In de tropen kun je zomaar tegen een Celosia aanlopen, want daar komt deze flamboyante verschijning vandaan. Hij heeft zich vanuit Oost-Afrika en Zuidoost-Azië verspreid naar veel andere tropische oorden.


🌹5️⃣0️⃣4️⃣2️⃣0️⃣2️⃣0️⃣🌹▶️2️⃣3️⃣
Lange wachttijden bij tuincentra mbt het deurbeleid zorgen ervoor dat veel mensen plantjes bij hun lokale bloemist komen halen. Dat zien wij ook in onze buiten presentatie en binnen in de winkel stijgt de verkoop van kamerplanten.

✅ Op deze mooie zondag zijn wij geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

✅ Het gisteren heel druk is geweest maar wij zo trots zijn op onze klanten omdat iedereen zich aan de RIVM regels heeft gehouden.

✅ Dat veel ouderen in Oudorp steeds meer online bestellingen plaatsen via “Tikkie Snel Boeket Bestellen”

✅ Gisteren de opnames zijn gemaakt voor onze Paas wedstrijd en dat vanavond om 18.00 uur de officiële aftrap staat gepland.

✅ Het Bloem(goed)koopje voor het Paas weekend extra mooi gaat worden maar slechts 3 dagen geldig is vanaf donderdag 9 april. Beide Paas dagen zijn wij gesloten.

✅ Dit jaar genieten van al het moois van de Keukenhof dat kan veilig thuis via deze link van een virtuele tour door het park. Elke drie dagen zijn er nieuwe video’s te zien.
https://youtu.be/dqMA5s-N1Uw

✅ En tot besluit vandaag op de foto: BOUVARDIA, een veelzijdig typje. Je zou denken dat de bouvardia met haar stervormige bloemen een diva met sterallures is. Niets is minder waar. Deze beauty doet het zowel solo als gemixt fantastisch. Het maakt weinig uit of je haar uitkiest als de leading lady of haar een kleine bijrol geeft. Stralen doet ze toch wel! Bouvardia is verkrijgbaar in de kleuren wit, roze, rood of twee van deze kleuren gecombineerd. Ze is lid van de Rubiacae-familie en is ook een geliefde tuinplant. Er zijn ongeveer dertig soorten bouvardia’s die allemaal verschillende maten, bloemkleuren en enkele of dubbele bloemen bieden. Altijd te herkennen aan de trompet- of stervormige bloem. Bouvardia's hebben een roemrijk verleden. Ze is vernoemd naar Charles Bouvard, lijfarts van Lodewijk XIII en hoofd van de Jardin du Roi te Parijs. De bloem symboliseert enthousiasme en daarom worden bouvardia’s vaak opgenomen als snijbloem in bloemstukken die gegeven worden om iets te vieren. Het geslacht bouvardia omvat circa dertig soorten en stamt uit Midden-Amerika, en dan vooral uit Mexico. Wist je dat koffie, gardenia’s en pentas zijn gerelateerd aan de bouvardia?

 


🌹4️⃣0️⃣3️⃣2️⃣0️⃣2️⃣0️⃣🌹▶️2️⃣2️⃣
“Zorg voor elkaar” was gisteren het motto van een spontane actie van een klant. Hij bestelde 86 bosjes tulpen voor zijn medebewoners in een appartementencomplex in Alkmaar.

✅ Onze verse aanvoer tulpen mede hierdoor in één middag was uitverkocht.

✅ Dat er in de loop van deze ochtend er weer nieuwe aanvoer is rechtstreeks van kweker Borst Bloembollen B.V.

✅ Zondag wij “live” gaan met onze Paas wedstrijd voor jong oud “Virtueel Paas 🥚eren zoeken”

✅ Sinds de opening van onze winkel in juli 2017 wij op feestdagen nooit open gaan. Volgende week op beide Paasdagen onze winkel daarom gesloten zal zijn.

✅ Het volledige Bloemgoed team thuis, hopelijk in de tuin, dan even kan bijkomen van deze bizarre weken rond de Corona uitbraak.

✅ Blijf de regels volgen alleen SAMEN krijgen wij Corona onder controle.

✅ Geopend vandaag van 9.00 tot 18.00 uur. Twee klanten binnen is buiten wachten op 1,5 meter afstand.

✅ Vandaag op de foto een ontmoeting met de Koningin van de Bloemen: de roos. De majestueuze roos dankt deze titel aan haar wereldwijde populariteit als mooiste meisje van de klas. Een bloem waarvan alle kleuren een eigen bijzondere betekenis hebben. Dus waar of wie je ook bent, er is altijd een passende roos voor jou te vinden. De hartvormige blaadjes staan voor liefde en vertrouwen en de doornen geven aan dat de liefde niet altijd over rozen gaat. Vooral rode rozen zijn onlosmakelijk verbonden met de liefde, maar wist je dat iedere kleur een eigen betekenis heeft?

Rood: liefde en respect.
Wit: echte liefde, puurheid, waardigheid, reinheid.
Roze: geluk, dankbaarheid, zuiverheid.
Oranje: verlangen, waardering, sympathie.
Geel: intieme vriendschap, verbondenheid.

Ook combinaties van kleuren en combinaties met andere bloemen hebben een betekenis. Met een witte en rode roos samen spreek je bijvoorbeeld de wens uit om altijd samen te zijn. Rozen in een boeket symboliseren dankbaarheid en één roos in een groot boeket staat voor: jij bent degene van wie ik hou, jij bent het voor mij!

 


🌹3️⃣0️⃣4️⃣2️⃣0️⃣2️⃣0️⃣🌹▶️2️⃣1️⃣
Mensen zijn op dit moment veelal noodgedwongen thuis. Dat dit vergaande psychologische gevolgen kan hebben, zal niemand verbazen. Juist daarom is het in huis hebben van bloemen en planten een heel goed idee. Onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat je je niet alleen gelukkiger maar ook nog eens gezonder voelt wanneer je mooie bloemen en planten in huis hebt.

✅ Geopend vandaag voor maximaal 2 klanten tegelijk van 9.00 tot 18.00 uur.

✅ Er nu elke dag meer Paas arrangementen in de winkel staan om cadeau te geven of om thuis het gezelliger te maken.

✅ Er weer een nieuwe collectie aardewerk en glazen vazen in de winkel staan.

✅ Deze prachtige tropische bloem op de foto is de Protea een Zuid-Afrikaanse schone met veel gedaantes. Met haar ingenieuze oranje-roze schutbladeren, mysterieus hart (de bloem) en stevige bloemsteel zie je haar niet snel over het hoofd. Dat maakt deze bloem ook zo geschikt om solo te pronken, in een mooi vaasje. Maar ook in een boeket pakt ze haar kans om te stralen. Alleen met haar uiterlijk, want geuren laat ze aan andere bloemen De bloem komt oorspronkelijk uit Zuid-Afrika, waar je haar ook vindt onder de plaatselijke alias Suikerbossie. Deze naam is te danken aan sappen die de bloemen uitscheiden en die naar suiker smaken. De Protea groeit in subtropische tot tropische omstandigheden met warme dagen met veel zon en koele nachten. Inmiddels wordt de bloem ook op andere continenten geweekt, waardoor de Protea steeds makkelijker en het hele jaar door te koop is.

 


🌹2️⃣0️⃣4️⃣2️⃣0️⃣2️⃣0️⃣🌹▶️2️⃣0️⃣
Problemen bij landelijke bloemen verzendorganisaties door de enorme drukte. Bestel daarom bij uw lokale bloemist. Wij kunnen dit ook top regelen voor u!

✅ Vandaag geopend van 9.00 tot 18.00 uur.

✅ Blijf bij voorkeur thuis en bestel online via: https://www.tikkiesnelboeketbestellen.nl/tikkie-snel-boeket…

✅ In onze winkel kunnen kinderen altijd krijt tekeningen maken. Maar in deze weken even niet. Kom bij voorkeur alléén als u toch naar onze winkel komt.

✅ Wij hebben in onze buiten presentatie bloemen en planten voor het balkon, terras of tuin .

✅ Op de foto vandaag Hypericum.
De Hypericum verrast je graag. De levensloop van Hypericum staat in het teken van verandering. Ze start als bloem, maar haar uiteindelijke vorm is een tak vol met bessen. Hypericum herken je tijdens de bloei aan goudgele bloemetjes, daarna groeien er besjes aan de takken. Deze witte tot dramatisch donkerrode besjes geven snel een stoere twist aan een mooie bos bloemen. Hypericum is ook bekend als Hertshooi en Sint-Janskruid. Ja, daar heb je vast wel eens van gehoord. Dit kruid wordt vaak ingezet als middel tegen slapeloosheid of om depressieve klachten tegen te gaan. Back in the day had het kruid de bijnaam “jaag den duvel”. Het werd toen gebruikt als afweerkruid tegen heksen, magie en andere ellende. Oorspronkelijk komt Hypericum uit Bulgarije en Turkije, maar wordt overal in Europa gespot.


🌹1️⃣0️⃣4️⃣2️⃣0️⃣2️⃣0️⃣🌹▶️1️⃣9️⃣
Volhouden lieve mensen! Samen komen we deze moeilijke periode te boven. Blij dat wij met onze winkel open mogen blijven tot in ieder geval 28 april a.s.,Maar zo triest voor alle andere ondernemers in de horeca, hotels, kappers. Het worden zware weken voor ons allemaal!

✅ Vandaag open van 9.00 tot 18.00 uur.

✅ Door de enorme drukte: bestel op tijd een boeket voor bijvoorbeeld een verjaardag of huwelijks jubileum.

✅ Volhouden ook met het afstand houden, deur beleid van onze winkel (maximaal 2 klanten).
Blijf thuis maar toch bloemen nodig kom alléén!

✅ Vandaag op de foto de Gerbera. Frisse vrolijkheid voor ieder interieur. De kracht van de gerbera? Ze brengt een grote dosis vrolijkheid in huis! Haar frisse kleur en speelse vorm passen bij ieder interieur en iedere gebeurtenis, dus met gerbera’s zit je altijd goed.
De basiskleuren van de gerbera zijn wit, rood, geel, roze, paars, oranje en groen. De bloem is er ook tweekleurig, meerkleurig en in diverse van de basiskleuren afgeleide kleuren. Het prachtige hart van deze bloem kan zwart of groen zijn. Kortom: volop keuze in kleur. De vorm is ronduit vrolijk: enkel- en dubbelbloemig, pompon- en spidervormen. Is het je weleens opgevallen dat als een kind een bloem tekent, dit in de vorm van de gerbera is?
Waarom gerbera’s bekend staan als geboortebloemen, komt misschien wel voort uit het feit dat we ze vaak vrolijk vinden. Ze in alle kleuren komen. Ze de bloemetjes en bijtjes aantrekken. Ze voor onschuld staan en puurheid. Er zijn zoveel redenen waarom wij van gerbera’s houden, misschien juist daarom associëren we de bloem met de geboorte van een baby.

 


🌹3️⃣1️⃣0️⃣3️⃣2️⃣0️⃣2️⃣0️⃣🌹▶️1️⃣8️⃣
De laatste dag van maart is aangebroken met vanavond duidelijkheid hoe Nederland verder gaat na 6 april.

✅ Vandaag geopend van 9.00 tot 18.00 uur.

✅ Als u moet wachten omdat er al 2 klanten binnen zijn houd dan rekening met 1,5 meter afstand regel. Gebeurd dit niet dat loopt u de kans op een boete van € 400.

✅ Gisteren is van start gegaan een speciale campagne om de waarde van bloemisten te laten zien, juist in onzekere en moeilijke tijden zoals nu. Nederland heeft meer dan ooit behoefte aan gezelligheid in huis. Met de campagne #Mooiwatbloemistendoen toont de branche haar meerwaarde.

✅ Vandaag geen bloemen foto maar een korte video over onze liefde en passie voor bloemen en natuurlijke materialen.🌹2️⃣9️⃣0️⃣3️⃣2️⃣0️⃣2️⃣0️⃣🌹▶️1️⃣6️⃣
De zomertijd is vannacht weer ingegaan. Om 02.00 uur vannacht ging de klok een uur vooruit naar 03.00 uur, makkelijk te onthouden door het ezelsbruggetje 'in het voorjaar gaat de klok vooruit'.

✅ Op de zondag zijn wij geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

✅ Vandaag onze master bloemist Jan Pieter jarig is en hij dit jaar 25 jaar zelfstandig ondernemer is.

✅ Later dit jaar wij mogelijk even stil willen staan bii dit jubileum. Maar voorlopig is er nog geen reden voor een feest.

✅ Ongelooflijk fijn dat onze klanten buiten rustig wachten. Soms kan dat even langer zijn bij het bespreken van een rouw arrangement. Dank u wel daarvoor!

✅ Iedereen houdt van een zwierig veldboeket op z’n tijd en de keuze van zo’n bloemetje op de foto is dan snel gemaakt. Veronica zo heet dit bloemetje is te vinden in allerlei blauwtinten, maar ook in paars, roze en wit. Dat maakt deze bloem een passende kandidaat voor een lenteboeket. Er zijn ruim tien soorten Veronica en zijn te herkennen aan de bloemvorm in een kegelvormige, opgaande aar. Ook zie je Veronica vaak in tuinen, waar vlinders vrolijk om haar heen fladderen.

 


🌹2️⃣8️⃣0️⃣3️⃣2️⃣0️⃣2️⃣0️⃣🌹▶️1️⃣5️⃣
Het was gisteren even schrikken omdat wij op Google op “tijdelijk gesloten” werden gezet. Bij heel veel bloemisten in het land dat ook het geval was. Welk “virus” dit is geweest weten wij niet. Gelukkig konden wij het zelf snel oplossen.

✅ Bloemgoed 2.0 open is vandaag van 9.00 tot 18.00 uur.

✅ Onze klanten keurig kijken of er al 2 klanten in de winkel zijn en dan rustig buiten wachten op meer dan 1,5 meter afstand 👍

✅ Dat noemen wij verantwoord winkelen alleen SAMEN krijgen we Corona onder controle!

✅ Vanavond de klok één uur vooruit gaat en de zomertijd in gaat.

✅ Dit zonnige weekend wordt thuis écht een feest met de meest zonnige koningin van de bloemen.
Wat als je één bloem zou mogen kronen tot koningin van de zomerbloemen? Dan kies je toch zeker de majestueuze zonnebloem! Wist je dat de bloem in de natuur overdag meedraait met de zon? Ze wil geen straaltje missen... 's Nachts keert de bloemknop terug naar het oosten, wachtende op haar geliefde zon. Heliotropisme noemen we dit fenomeen. Bijzonder toch?

 

 


🌹2️⃣7️⃣0️⃣3️⃣2️⃣0️⃣2️⃣0️⃣🌹▶️1️⃣4️⃣
Gisteren in onze winkel enorme drukte met de Tikkie bestellingen. Telefonisch af te en toe even niet bereibaar waren en op het internet merk je de gevolgen van de capaciteit en snelheid nu (bijna) iedereen thuis werkt, studeert of een film kijkt.

✅ Van 9.00 tot 18.00 uur zijn wij geopend.

✅ Bii drukte vandaag wacht buiten onze winkel op 1,5 meter afstand van elkaar. In de winkel 2 klanten tegelijk.

✅ De export van bloemen naar China weer langzaam op gang komt. Vooral tulpen, hyacinten en andere voorjaars bloemen.

✅ Hierdoor de prijzen op de veiling weer stijgen maar wij toch “scherpe” aanbiedingen hebben staan.

✅ Volgende week wij leuke items presenteren zoals een Paas wedstrijd voor jong en oud en de introductie van “Bloemgoed TV”.

✅ De prachtige oranje bloem op de foto een “ Strelitzia” is ook wel bekend onder de Nederlandse naam ‘paradijsvogelbloem’. Dat is niet zo gek, want in de warme oorden waar zij groeit, gebruiken de vogels het schutblad als zitplaats waardoor de bloem zich opent. Deze bloem doet het goed in opvallende boeketten maar schittert ook graag met z'n drieën of vieren bij jou De bloem kent verschillende symbolieken. De Strelitzia wordt gezien als de bloem van vrijheid en staat ook voor onsterfelijkheid. Deze bijzondere symboliek vraagt om een mooi verhaal. Geef je de strelitzia, zorg dan voor een kaartje waarop je uitlegt waarom nou hij/zij deze bloem verdient❣️


🌹2️⃣6️⃣0️⃣3️⃣2️⃣0️⃣2️⃣0️⃣🌹▶️1️⃣4️⃣
Over twee weken is het Pasen maar zal dit jaar minder feestelijk zijn en thuis moeten worden gevierd. Door het zonnige weer de bloembollen velden in bloei staan en tot kleur komen.

✅ Om 9.00 uur onze deuren weer open gaan en mogen er maximaal 2 klanten tegelijk in onze winkel zijn.

 

✅ Dit vermeld staat op een infobord voor onze winkel.

✅ Dit voorlopig verplicht is en er controles plaats vinden door medewerkers handhaving van de gemeente Alkmaar.

✅ Dat komend weekend de klok één uur vooruit gaat.

✅ Dat een bezoekje aan de Keukenhof er dit jaar niet in zit maar dat u wel dit prachtige park virtueel kan bezoeken.

https://youtu.be/a0VXJL1AT4g

✅ De teksten op kaartjes van online bestelling heel ontroerend zijn om te lezen en te schrijven.
Een mevrouw uit de Vechtstraat in Alkmaar schreef: “Geen kaartje, is om zelf van te kunnen genieten 😉

✅ Thuis blijven nog steeds het aller belangrijkste is. Als we zo de verspreiding van het virus kunnen sturen, zijn de gevolgen voor de volksgezondheid uiteindelijk het meest beheersbaar.

✅ Op de foto deze prachtige paarse bloembol Allium.Je verwacht toch niet dat een lid van de uienfamilie kan uitgroeien tot een spectaculaire bloeiende bol van kleine bloemetjes. Maar pas op als je de steel beschadigt, je ruikt dan de typische uiengeur. Zet ze daarom gelijk in het water na het schuin afsnijden van de stelen. De Allium Giganteum is de grootste variant en kunnen een doorsnede hebben van maar liefst 15 cm puur geluk.

 

 


🌹2️⃣5️⃣0️⃣3️⃣2️⃣0️⃣2️⃣0️⃣🌹▶️1️⃣3️⃣
Gisteren de eerste dag open volgens de nieuwe regels van de RIVM. Wat waren wij trots op onze klanten! Iedereen had er begrip voor en bij het wachten voor de winkel meer dan 1,5 meter afstand!

✅ Op deze woensdag zijn wij open van 9.00 tot 18.00 uur.

✅ Tikkie Snel Boeket Bestellen een succes is voor iedereen die vanaf thuis bloemen wil bestellen om familie, vrienden of thuiswerkers te verrassen met een fleurig boeket!

✅ “Een lente groet van Bloemgoed 2.0” stond op het kaartje van 50 bossen tulpen geschonken aan de bewoners van Oudorperzand.

✅ Dat wij zoveel complimenten hebben gekregen met de tulpen verkoop van de afgelopen week.

✅ Dat wij zo kweker Borst Bloembollen B.V. konden helpen anders zouden er veel tulpen vernietigd moeten worden.

✅ Alle banken het limiet hebben verhoogd voor contactloos betalen van €25 naar €50. Zo kan er makkelijker en veiliger betaald worden zonder het in toetsen van de pincode.

✅ Deze blog ook te lezen is op onze website voor mensen die geen Facebook of Instagram account hebben.

Wij wensen iedereen ondanks alles toch een mooie zonnige woensdag!

 


🌹2️⃣4️⃣0️⃣3️⃣2️⃣0️⃣2️⃣0️⃣🌹▶️1️⃣2️⃣
Belangrijk nieuws voor alle winkels n.a.v. de update van het kabinet gisteravond:

“Winkels moeten een "scherp deurbeleid" gaan voeren, zodat er niet te veel mensen tegelijk binnen zijn. Dat beleid moet aan de deur duidelijk gemaakt worden. Als winkeliers zich daar niet aan houden, kan de burgemeester een boete van 3000 tot 4000 euro uitschrijven of tot sluiting overgaan”

 

✅ Vanaf vandaag er bij de deur een duidelijk markering komt te staan met de mededeling:

Maximaal 2 klanten in winkel
Wacht hier en houd afstand!

✅ 1 klant bij de toonbank om af te rekenen en 1 klant mag rond kijken.

✅ Of beter nog “blijf thuis” bestel online en betaal met tikkie via:

https://www.bloemgoed.nl/tikkie-snel-boeket-bestellen

✅ Dat al onze klanten op een paar na steeds meer contactloos betalen of met pin!

✅ De plant op de foto is een ananasplant - officiële naam Bromelia Corona - Neem er alleen geen hapje van: het is een siervrucht en dus niet eetbaar, zoals de ananas uit de supermarkt.
De vrolijke ananasplant is het zonnetje in huis, in de zomer verhuis je ‘m mee naar balkon of terras!*

Wij wensen u allemaal veel sterkte, geniet van de zon thuis in de tuin of op balkon en blijf gezond!

#alkmaar #zorgvoorelkaar #blijfgezond#lenteisbloemen

 


🌹2️⃣3️⃣0️⃣3️⃣2️⃣0️⃣2️⃣0️⃣🌹▶️1️⃣1️⃣
Afgelopen weekend was zonnig en de lucht was blauw waardoor wij deze mooie lente foto konden maken. Wij rekening houden met het sluiten van onze deuren voor een onbepaalde tijd. Omdat de regering steeds meer vraagt aan alle inwoners van Nederland om thuis te blijven!

✅ Op deze maandag nog normaal geopend zijn van 9.00 tot 18.00 uur.

✅ Op onze website sinds vandaag een nieuwe pagina online staat “Tikkie Snel Boeket Bestellen”

✅ Wij normaal verzend kosten vragen omdat “gratis bezorgen” misleidend is. Onze bezorger ook betaald moet worden voor zijn arbeid en voor de benzine.

✅ Het bestelde boeket alléén dan de juiste hoeveelheid aan bloemen heeft waarvoor u heeft betaald.

✅ Door het sluiten van grote winkelketens in de stad de drukte op ons winkelcentrum en in onze winkel is toegenomen.

✅ Heeft u vragen bel ons gerust op telefoonnummer 072 - 737 0400.

✅ Of stuur uw vraag via e-mail aan: info@bloemgoed.com.

Sluiten wij deze blog af met iedereen veel sterkte te wensen en met deze woorden van onze koning:
“Alertheid, solidariteit en warmte: zolang we die drie vasthouden kunnen we deze crisis samen aan, ook als het wat langer gaat duren”

 

 


🌹2️⃣2️⃣0️⃣3️⃣2️⃣0️⃣2️⃣0️⃣🌹▶️1️⃣0️⃣
Bloemen verbinden. In tijden dat onzekerheid en angst hoogtij vieren, staat ook verbondenheid op. Al zijn we meer dan ooit 'alleen', laat het je niet beletten om te verbinden.
Stuur eens een kaartje of geef bloemen met een boodschap.
Muziek kan ook verbinden dat zagen wij afgelopen vrijdag door een spontane actie van NPO 3 radio dj sander hoogendoorn. Bloemen zijn niet zo anders dan wij mensen. Ze houden van licht, vers water én muziek! Er zijn al heel wat onderzoeken gedaan naar het effect van verschillende soorten geluid op de groei van bloemen. En wat blijkt? Bloemen hebben net zo'n brede muzieksmaak als wij!

 

✅ Geniet vandaag extra van uw bloemen met muziek van onze playlist “Bloemgoed(e) muziek” via Spotify.

https://open.spotify.com/playlist/3VepLrTrYIrx6tqMmQhJtD…

✅ Op onze website iedereen verzoeknummers kan aanvragen.
En wie weet komen wij zo tot een Top 1000.

https://www.bloemgoed.nl/bloemgoed-e-muziek

✅ Op deze zondag open zijn van 10.00 tot 17.00 uur.

✅ Dat wij sinds gisteren ook prachtige snijhyacinthen verkopen van kweker Straathofflowers.

✅ Ruik je een hyacint, dan weet je dat het lente is. Met hun geur en frisse kleuren jaag je de winter zo je huis uit.

✅ Dat de richtlijnen van de RIVM bij ons in de winkel gehanteerd worden. Als wij allemaal ons gezond verstand blijven gebruiken kunnen wij mogelijk als winkel normaal open blijven.

✅ Wij dit weekend veel felicitatie boeketten mochten maken voor een verjaardag of huwelijk.

✅ Dat ons Bloem(goed)koopje nog twee dagen geldig is. Dat heel veel klanten tulpen hebben gekocht om mensen in de zorg te bedanken en in de “bloemetjes” te zetten.

Geniet thuis op deze zondag van de bloemen en muziek onder het motto: "You'll never walk alone" 

 

#alkmaar #zorgvoorelkaar #Lenteisbloemen #spotify

 


🌹2️⃣1️⃣0️⃣3️⃣2️⃣0️⃣2️⃣0️⃣🌹▶️9️⃣
Het is lente! De lente brengt een nieuwe stroom van bloemen. Wat zijn eigenlijk typische lentebloemen? Met de klassiekers onder de voorjaarsbloemen zoals tulp, hyacint en narcis beginnen we de vaaswisseling. Daarna vullen we het huis met, viburnum, violier en blauwe druif. Je komt dit seizoen nog vazen tekort!

✅ Vandaag geopend van 9.00 tot 18.00 uur.

✅ Heel Oudorp zorgt voor elkaar❣️
Wij gisteren héél veel tulpen hebben verkocht om te geven aan opa en oma, ouders, de buurtjes, voor mensen die werkzaam zijn in de zorg.

✅ Gaf je in de zestiende eeuw een tulp weg, dan gaf je diegene rijkdom. In die tijd was de bloem mateloos populair en ontstond er een speculatieve handel in tulpenbollen. Voor de prijs van één tulpenbol schafte je toen een heel grachtenpand aan in Amsterdam. Op dit moment kost een bos bij ons € 2,00 echter de gelukswaarde is alleen maar gestegen.

✅ Denk aan anderen, maar ook aan jezelf. Je zult waarschijnlijk veel thuis zijn de komende tijd. Of thuiskomen na lange dagen gewerkt te hebben. Wij verkopen “boeketten op maat” van XS (€10) tot DL (De Luxe €40).

✅ Gezellig komen winkelen met het gezin? Nee, nu even niet! Toch boodschappen of bloemen nodig kom alléén en houd afstand!!!

Sluiten wij deze blog af om u ondanks alles toch een mooi weekend te wensen.
Met als toevoeging de laatste regels uit de toespraak van Koning Willem Alexander:

“2020 wordt een jaar dat ieder van ons zich een leven lang zal herinneren. Iedereen heeft zijn eigen ervaringen en beleeft het op een andere manier. Maar ik hoop en verwacht dat een gevoel van saamhorigheid en trots ons dwars door deze moeilijke tijd zal blijven verbinden”

 

 


🌹2️⃣0️⃣0️⃣3️⃣2️⃣0️⃣2️⃣0️⃣🌹
Vorige week vrijdag zijn wij gestart met het schrijven van een dagelijkse blog met informatie over onze winkel m.b.t. de uitbraak van het Coronavirus. Vandaag dus aflevering 8️⃣.

✅ Geopend vandaag van 9.00 tot 18.00 uur.

✅ Verkopen doen wij graag aan klanten die bij voorkeur alléén komen, afstand houden en met pin of contactloos betalen.

✅ Met ons Bloem(goed)koopje “Tulpen tijd” je huis vrolijk en fleurig maakt onder het motto:
      #byflowersnottoiletpaper

✅ Wij steunen hiermee tulpen kweker Borst Bloembollen B.V.

✅ Er vandaag en morgen nog aanvoer is en er inmiddels meer dan 10.000 tulpen zijn verkocht die anders vernietigd werden.

✅ Morgen, zaterdag 21 maart officieel de lente begint.

✅ Bloemen bestellen via onze website nog steeds mogelijk is ook voor een adres buiten onze regio.

Hoe anders deze dagen en wellicht nog weken zullen zijn in Oudorp, Alkmaar en regio onze kwaliteit, enthousiasme en aandacht voor u blijft hetzelfde❣️

 

 


🌹1️⃣9️⃣0️⃣3️⃣2️⃣0️⃣2️⃣0️⃣🌷
Juist nu we aan huis gebonden zijn wordt er opvallend veel bloemen en planten gekocht. Maak van je thuiswerkplek een gezonde groene omgeving of ga alleen naar buiten en maak de tuin lente klaar. Laten we elkaar helpen en zorgen voor wat kleur in deze moeilijke tijd!

✅ Op deze donderdag 19 maart geopend zijn van 9.00 tot 18.00 uur.

✅ Dat het Bloem(goed)koopje een succes is en de komende dagen er elke dag aanvoer is.

✅ Begin april de campagne “Lente is bloemen” van start gaat maar er mogelijkheid bestaat dat de uitrol van deze actie voor onze winkel wordt geannuleerd.

✅ Dat wij al meer dan 1.000 Piggy spaarders hebben en dat er dagelijks nieuwe spaarders bij komen. Kijk op onze website voor meer informatie.

✅ Contactloos betalen snel en veilig is en een pincode boven € 25 hierdoor niet nodig is. Dat mogelijk is bij onze huisbankier ABN AMRO met smartphone, een K ring of sleutelhanger.

Graag tot ziens in onze winkel. En nogmaals het verzoek houd afstand van elkaar mocht er (veel) wachtende klanten zijn. Samen komen we deze moeilijke periode te boven. Let een beetje op elkaar en blijf gezond❣️

 


🌹1️⃣8️⃣0️⃣3️⃣2️⃣0️⃣2️⃣0️⃣🌹
Bizarre tijden in de bloemenwereld zoals iedereen heeft kunnen zien op de televisie en lezen in de krant.
In onze winkel gaat de verkoop voorspoedig omdat veel klanten toch een fleurig boeket in huis willen hebben staan nu iedereen zoveel mogelijk thuis moet blijven.

✅ Wees welkom in onze winkel van 9.00 tot 18.00 uur.

✅ Ook wij hebben 👏👏👏 voor de kanjers in de zorg❗️

✅ Wij veel boeketten op maat verkopen verkopen voor deze toppers❗️

✅ Bloemen kwekers zien bedrijf voor hun ogen kapot gaan: 'Blijf bloemen kopen' is hun advies en delen dit hier ook in het belang van onze onderneming.

✅ Fijn dat iedereen in onze winkel bij voorkeur alléén komt, bijna geheel met pin betaald en afstand houd.

✅ Dat er in de loop van de ochtend een speciaal “bloemgoedkoopje” komt. Deze extra lang geldig is tot na komend weekend.

Lieve mensen, veel sterkte allemaal en het aller belangrijkste in deze dagen.

 

 


🌹1️⃣7️⃣0️⃣3️⃣2️⃣0️⃣2️⃣0️⃣🌹
“Mijn boodschap aan de ondernemers van Nederland en hun werknemers is deze: het kabinet zal doen wat nodig is om u te steunen”. Een klein gedeelte uit de toespraak van onze premier Mark Rutte. Een belangrijke uitspraak voor ons om gemotiveerd die service te blijven geven zoals u van ons gewend bent.

 

✅ Op deze dinsdag geopend zijn van 9.00 tot 18.00 uur.

✅ Wij dagelijks verse bloemen kunnen bestellen en deze via onze groothandel geleverd krijgen.

✅ Het maken van prachtige bloemen arrangementen bij vreugde en verdriet hierdoor gewaarborgd blijft (geboorte, huwelijk, jubileum of overlijden).

✅ Blijf uw gezond verstand gebruiken. Kom dus bij voorkeur alléén naar onze winkel, houd afstand en betaal met pin!

✅ Belt u ons (072-7370400) en zijn wij in gesprek probeert u het dan even later nog eens. Of stuur uw vraag of bericht aan info@bloemgoed.com.

“Blijf alert en volg de aanwijzingen op, ook als u sterk en gezond bent, in het belang van mensen die kwetsbaarder zijn”

Ook dat onderstrepen wij, het gehele team van Bloemgoed 2.0,

waardoor wij SAMEN deze moeilijke tijd kunnen door staan❣️

 


🌹1️⃣6️⃣0️⃣3️⃣2️⃣0️⃣2️⃣0️⃣🌹
Na de officiële maatregelen die gisteren zijn genomen rond de uitbraak van het Coronavirus mogen wij als bloemenwinkel nog open blijven. Hierbij belangrijke informatie:

✅Op deze maandag zijn wij geopend  van 9.00 tot 18.00 uur.

Bestel bij voorkeur bloemen via onze website.

Of bel ons om telefonisch een bestelling door te geven via 072 - 7370400.

✅Het tulpen plukken rond de viering van de start van de lente (zaterdag 21 maart) is geannuleerd. Er is helaas geen reden voor een feest.

✅Belangrijkste advies wat wij met u willen delen: blijf thuis!

Wij wensen iedereen heel veel sterkte maar zeker de collega’s ondernemers van de horeca tot alle mensen in de zorg❣️

#alkmaar #zorgvoorelkaar

 


🌹1️⃣5️⃣0️⃣3️⃣2️⃣0️⃣2️⃣0️⃣🌹
Net als de zaterdag zal het ook vandaag een heel andere koop zondag worden dan normaal. Klanten in onze winkel delen hun verhalen. Bezorgdheid over ouders, kinderen. Gaan de scholen dicht?
Blijven de winkels open? Het zal de komende dagen van dag tot dag duidelijk worden. Reden voor ons om voorlopig dagelijks u te blijven informeren via deze blog.

 

✅ Op deze zondag zijn wij geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

✅ Het Bloemgoed(goed)koopje “Tulpen bokaal” in de smaak viel en
bijna is uitverkocht.

✅ Het is wetenschappelijk bewezen dat sommige kamerplanten luchtkwaliteit binnenshuis kunnen verbeteren door bepaalde giftige stoffen uit de lucht te verwijderen. Wij verkopen deze planten in onze winkel en onze medewerkers kunnen er alles over vertellen.

✅ Deze blog ook op onze website is te lezen voor mensen die ons willen volgen maar geen Facebook of Instagram account hebben.

Wees welkom in onze winkel waar wij graag luisteren naar uw verhalen om er vervolgens uniek bloemwerk voor te maken.

Zoals altijd met liefde en passie voor bloemen en natuurlijke materialen!

 

 


🌹1️⃣4️⃣0️⃣3️⃣2️⃣0️⃣2️⃣0️⃣🌹


Wat een drukte was het gisteren in onze winkel of de kerst periode weer terug was. Alleen dan zonder ballen en glitters. En verder in dit bericht:

✅ Van 9.00 tot 18.00 uur zijn wij vandaag geopend!

✅ Pinnen? Ja graag!

✅ Onze HiFive boeketten cadeau kaart veel als bloemen abonnement wordt verkocht. Bijvoorbeeld voor een wekelijks “bloemetje” voor ouders of familie welke zelf niet naar buiten kunnen of tijdelijk niet mogen. Vraag onze medewerkers naar de mogelijkheden.

✅ Onze overburen Albert Heijn Oudorp weer volop toilet papier op voorraad heeft!

🅿️ arkeren dichtbij onze winkel niet altijd mogelijk is op een drukke zaterdag.

Wij verwelkomen u graag in onze winkel. Maar kan het even niet wegens ziekte dan wensen wij iedereen van ❤️e beterschap!

 

 


 

🌹1️⃣3️⃣0️⃣3️⃣2️⃣0️⃣2️⃣0️⃣🌹

✅ Onze winkel op deze vrijdag 13-03 normaal geopend is van 9.00 tot 18.00 uur.

✅ We houden extra toezicht op hygiëne m.b.t. deurklinken en de pinautomaat.

✅ Wij geven de voorkeur voor pin betalingen i.p.v contant.

➡️ Blijft u toch liever thuis of bent u dat verplicht gebruik dan eventueel onze webshop:

✅ Elke dag rond 8.00 uur geven wij een update met de laatste informatie.

✅ Telefonisch zijn wij bereikbaar op 072 - 737 0400

✅ Hoe anders deze dagen in Oudorp / Alkmaar en regio ook zijn onze kwaliteit, enthousiasme en aandacht voor u blijft hetzelfde!